Dzieciom na pewno się spodoba Pracuję w przedszkolu i robiłam z dziećmi takie zajęcia. Dzieciaki były wniebowzięte. Najwięcej radości jest jak zacznie coś z tej ziemi wyłazić Moje dzieciaki mówiły, że to czary A dyplomy ogrodnika koniecznie zrób, będą bardzo dumne.
cześć Kasia,
pomysł świetny, dzieciaki uwielbiają takie zabawy ))
a ja się wczoraj u Ciebie tych nasionek naoglądałam i dziś poleciałam do sklepu i też nakupiłam, a teraz będę tupała nogą na zimę, żeby sobie już poszła, bo bardzo chciałabym ziemią ręce pobrudzić
buziak wielki
Dzięki Marlena za utwierdzenie mnie w pomyśle ja nie mam takiego doświadczenia i wiedzy jak Ty, a chciałam coś fajnego zrobić poza dyplomami mam jeszcze inne pomysły )) no ale zobaczymy jak to wyjdzie, bo to duży projekt, logistycznie musi być wszystko dopięte ) narazie omawiamy termin - albo w marcu będziemy siać do doniczek albo poczekamy do maja i wprost do gruntu najlepsze efekty będą niestety w wakacje , chociaż akurat przez większą część lata maluchy też będą chodzić do przedszkola
Buziaki!
skąd ja to znam ) chciałabym aby u nas też były dostępne jak w Anglii w szerokiej sprzedaży dobre podłoża, a nie tylko torf, ziemia torfowa i pod iglaki... Próbowałam namówić różne sklepy ogrodnicze w moim mieście na sprowadzenie podłoża polecanego przez Danusię...ale bez efektu.... dlatego postanowiłam spróbować własnych sił w produkcji kompostu ))
Cześć Romka! jak ja się za Tobą stęskniłam nareszcie jesteś
ja też tupię na zimę ) chciałabym już ciachać i siać ) nawet napisałam sobie plan prac wiosennych ))
będziemy się brudzić, aj będziemy ) Buziaki!