Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Marlenaa 13:36, 18 lut 2013

KasiaWB napisał(a)
Wczoraj w przelocie kupiłam troszkę nasion, głównie z myślą o planie spotkania w przedszkolu mojego dziecka przygotuję doniczki z ziemią, maluchy będą siać i pielęgnować, a potem wysadzi się do ogródka przedszkolnego

Dzieciom na pewno się spodoba Pracuję w przedszkolu i robiłam z dziećmi takie zajęcia. Dzieciaki były wniebowzięte. Najwięcej radości jest jak zacznie coś z tej ziemi wyłazić Moje dzieciaki mówiły, że to czary A dyplomy ogrodnika koniecznie zrób, będą bardzo dumne.
romka 18:36, 18 lut 2013

cześć Kasia,
pomysł świetny, dzieciaki uwielbiają takie zabawy ))
a ja się wczoraj u Ciebie tych nasionek naoglądałam i dziś poleciałam do sklepu i też nakupiłam, a teraz będę tupała nogą na zimę, żeby sobie już poszła, bo bardzo chciałabym ziemią ręce pobrudzić
buziak wielki
KasiaWB 22:31, 18 lut 2013

agniecha973 napisał(a)
To i ja skorzystam, bo TV u mnie nie działa, a internet owszem Dzięki Kasia, pozdrawiam.

proszę bardzo ja jestem zachwycona tymi programami człowiek się naogląda i głowa puchnie od pomysłów )) Pozdrawiam
Kondzio 22:35, 18 lut 2013

no niestety takie życie
Kondzio 22:37, 18 lut 2013

ale lubię oglądać dużo się w tedy uczę już oglądamy filmów wczoraj oglądałem do pierwszej w nocy
KasiaWB 22:40, 18 lut 2013

Marlenaa napisał(a)

Dzieciom na pewno się spodoba Pracuję w przedszkolu i robiłam z dziećmi takie zajęcia. Dzieciaki były wniebowzięte. Najwięcej radości jest jak zacznie coś z tej ziemi wyłazić Moje dzieciaki mówiły, że to czary A dyplomy ogrodnika koniecznie zrób, będą bardzo dumne.

Dzięki Marlena za utwierdzenie mnie w pomyśle ja nie mam takiego doświadczenia i wiedzy jak Ty, a chciałam coś fajnego zrobić poza dyplomami mam jeszcze inne pomysły )) no ale zobaczymy jak to wyjdzie, bo to duży projekt, logistycznie musi być wszystko dopięte ) narazie omawiamy termin - albo w marcu będziemy siać do doniczek albo poczekamy do maja i wprost do gruntu najlepsze efekty będą niestety w wakacje , chociaż akurat przez większą część lata maluchy też będą chodzić do przedszkola
Buziaki!
KasiaWB 22:49, 18 lut 2013

Kondzio napisał(a)
ale lubię oglądać dużo się w tedy uczę już oglądamy filmów wczoraj oglądałem do pierwszej w nocy

skąd ja to znam ) chciałabym aby u nas też były dostępne jak w Anglii w szerokiej sprzedaży dobre podłoża, a nie tylko torf, ziemia torfowa i pod iglaki... Próbowałam namówić różne sklepy ogrodnicze w moim mieście na sprowadzenie podłoża polecanego przez Danusię...ale bez efektu.... dlatego postanowiłam spróbować własnych sił w produkcji kompostu ))
KasiaWB 22:52, 18 lut 2013

romka napisał(a)
cześć Kasia,
pomysł świetny, dzieciaki uwielbiają takie zabawy ))
a ja się wczoraj u Ciebie tych nasionek naoglądałam i dziś poleciałam do sklepu i też nakupiłam, a teraz będę tupała nogą na zimę, żeby sobie już poszła, bo bardzo chciałabym ziemią ręce pobrudzić
buziak wielki

Cześć Romka! jak ja się za Tobą stęskniłam nareszcie jesteś
ja też tupię na zimę ) chciałabym już ciachać i siać ) nawet napisałam sobie plan prac wiosennych ))
będziemy się brudzić, aj będziemy ) Buziaki!
monteverde 22:52, 18 lut 2013

I na pewno będzie lepszy niż nie jedno kupione podłoże
Kondzio 22:58, 18 lut 2013

kompost też robię sam i będę powiększał ilość bo ciągle mam za mało