Witaj Gierczusia projekt mam w głowie w tym miejscu teraz nie ma nic, to tylko plany plany.... Pewne jest to, że oczka wodnego nigdy nie będę miała, inne "rozwiązania wodne" typu strumyk, kanał wodny też nie wchodzą w grę, tylko pionowa ściana wodna lub inna forma ale pionowa (np. kula granitowa na podwyższeniu-postumencie) może się sprawdzić, ale to kiedyś kiedyś.... Rozmyślając nad przyszłym ogródkiem biorę to pod uwagę, bo potem może być już za późno na zmiany.
z tym bukiem dałaś mi do myślenia... Muszę poszukać alternatywy
Pozdrawiam!
Wczoraj w przelocie kupiłam troszkę nasion, głównie z myślą o planie spotkania w przedszkolu mojego dziecka przygotuję doniczki z ziemią, maluchy będą siać i pielęgnować, a potem wysadzi się do ogródka przedszkolnego
już od jakiegoś czasu o tym myślałam zobaczymy jak wyjdzie, bo musi być ciekawie ale i krótko, bo 2-3 latki szybko tracą zainteresowanie a doniczek mam bardzo dużo po roślinach i nie wiedziałam co z nimi zrobić wreszcie na coś się przydadzą
Fajny pomysł, Kasiu. Taki edukacyjny. I poznawczy. I wychowawczy.
Ale tych nasion naprawdę masę kupiłaś.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.