cześć Robert miło, że zajrzałeś choć u mnie niewiele się dzieje cieszę się, że podobają Ci się moje rabaty, choć w większości prawie wszystkie zostaną zmienione, rozsadzone itd. teraz już jestem konsekwentna w zakupach tzn. kupuję właśnie te rośliny, które mi odpowiadają i których potrzebuję nie ma już przypadków żurawki rosną szalenie szybko nawet w jednym sezonie, a w kolejnych to już w ogóle są duże i można spokojnie dzielić nim się obejrzysz będą wielgachne żurawek już nie będę na pewno kupować, bo mam ich bardzo dużo, chyba aż za dużo
Nasz ogródek tworzymy od 2011 r., więc od niedawna staram się stosować do różnych zaleceń forumowych w zakresie sadzenia i pielęgnacji roślin i to jest podstawa będziesz miał na pewno piękny ogród
Pozdrawiam
Witaj! dziękuję za miłe słowa Ty również już wiele dokonałaś - podziwiam nasze początki były bardzo trudne, ale wciąż się uczymy w wątku widać całą dotychczasową historię, również wszystkie błędy i dosłownie głupoty, które wyprawialiśmy bez pojęcia ale na szczęście w porę znalazłam Ogrodowisko refleksję mam taką, że dobrze jest się słuchać rad doświadczonych ogrodników, bo wiedzą bardzo dobrze co mówią no i warto oglądać, oglądać i jeszcze raz oglądać różne inspiracje
Buziaki!
Biało żółta róża to austinka - The Pilgrim
w ubiegłym roku szalały głównie horti i żurawki w tym roku ...wszystko no i sporo roślin doszło
już mogłabym rozsadzać na pozostałą część działki, no ale.... kcem, ale nie mogię
Buziam!
Kupiłam w Obi w 2011 r., też mi się podobały, i w sumie nadal mi się podobają, ale już bym ich teraz nie kupiła, bo ...nagrzewają się od świeczki i trzeba czekać aż ostygną żeby zmienić świeczkę, poza tym istnieje ryzyko, że dziecko się zainteresuje i poparzy poza tym czasami się przechylały w większych roślinach to może być problem żeby wymienić świeczkę ostatnio używałam ich w 2011 r., muszę poszukać i gdzieś umieścić )
Pozdrawiam
Dziękuję Aniu za wizytę i miłe słowa pewnie ten zapach róż Ciebie zwabił dobre róże jednak wiele wnoszą do ogrodu tak, ta żółta to Pilgrim mam jeszcze Princess Alexandra of Kent, Gertrude Jekyll, Louise Odier, Gartentraume mam jeszcze 2 nn - nie pokazywałam, bo nie ma czego pokazywać - kupiłam przed w/w w sklepie na Pomorzu i miały być angielkami... no i na pewno nie są ... Dlatego te w/w kupiłam bezpośrednio u hodowcy
Buziaki
oj ja mam takie zaległości, że hej.... Niestety, taki czas
Dziękuję, fajnie, że się podoba w tym roku rzeczywiście można już na czymś oko zawiesić
Pozdrawiam