Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

Kawa 14:43, 08 mar 2016

Sebek napisał(a)
Ale fajny prezent na dzień kobiet od Łukasza dostałaś
Niedowidzę, ale jak hortensje mają takie rachityczne gałązki to je wytnij

no dostałam

okularki pożyczyć??

rachityczne wycięłam te są w miarę grubości ołówka
Sebuś a Ty o mnie pamiętasz co?
Kawa 08:39, 09 mar 2016

wczoraj nic nie zrobiłam w ogrodzie jak przyjechałam po pracy zaczęło padać i lało całą noc
do końca tygodnia ma być nieciekawie z pogodą ciekawe czy uda mi się tą rabatę wykończyć tak jak trzeba

czy wasza ice dance też tak wyglada? bo mnie martwi

a tu jeszcze baziowa klimanrock

iwka 08:52, 09 mar 2016

Ice Dance wygląda normalnie, trzeba suche wyskubać Zobacz w wątku Any, właśnie pokazywała swoje https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=2156
paulina_ns 08:57, 09 mar 2016

Kamilko dokładnie wczoraj się nad tym samym zastanawiałam, bo ja swoje Dzieliłam na jesień i nie dawało mi to spokoju, czemu one wyglądają jak wyglądają, a widzę,że to dla nich całkiem normalne

IWKA wyskubać? Tzn obciąć?
Kawa 08:58, 09 mar 2016

iwka napisał(a)
Ice Dance wygląda normalnie, trzeba suche wyskubać Zobacz w wątku Any, właśnie pokazywała swoje https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=2156

Iwonko skubać to - co całe listki wyrywac czy tylko końcówki ciachać
Kawa 08:58, 09 mar 2016

paulina_ns napisał(a)
Kamilko dokładnie wczoraj się nad tym samym zastanawiałam, bo ja swoje Dzieliłam na jesień i nie dawało mi to spokoju, czemu one wyglądają jak wyglądają, a widzę,że to dla nich całkiem normalne

IWKA wyskubać? Tzn obciąć?

heheh
Toszka 09:40, 09 mar 2016

Kawa napisał(a)
przycięłam moją hortensję
czy tak będzie dobrze czy wyciąć jej jeszcze jakieś gałązki?

ja bym zostawiła tylko te 3 (4?) grube gałązki. reszte bym wycięła. I te cieńsze będą musiały robić za pieniek pod nowe gałązki obciążone kwiatami - będą się wykładać pod ciężarem, ponieważ są za delikatne na "robienie za podstawę".

ID radzę jeszcze nie ruszać.
iwka 09:53, 09 mar 2016

ja dokładnie nie wiem jak to jest z tym ID, swoje jak były małe wycinałam sekatorem nisko, niektórzy piszą że jest różnica w wycinaniu a skubaniu suchych. Tak jak toszka pisze, teraz za wcześnie, jak juz będzie widać ze rosną, to wtedy. Swoich potworów nie będę skubać, zetnę za jakiś czas i zobaczę co z tego wyjdzie
Malgosik 10:47, 09 mar 2016

moje turzyce Snowline ładniej wyglądają po zimie niż Ice Dance. Ale i tak chwycę w garść całą roślinę i zetnę. Jeszcze wcześnie na cięcie turzyc, ale moje już ruszyły. Czekam aż przestanie padać i tnę.
Kawa 11:01, 09 mar 2016

Toszka napisał(a)

ja bym zostawiła tylko te 3 (4?) grube gałązki. reszte bym wycięła. I te cieńsze będą musiały robić za pieniek pod nowe gałązki obciążone kwiatami - będą się wykładać pod ciężarem, ponieważ są za delikatne na "robienie za podstawę".

ID radzę jeszcze nie ruszać.

Toszko te na czerwono zostawić?