Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

malkul 14:32, 09 mar 2016

Kawa napisał(a)

Witaj Gosiu
od kilku dni siedzę na Twoim wątku! skąd wiedziałaś????

dzięki za podpowiedź co do hortki

nei ezkoda ci czas?
nei wiedziałam
Kawa 14:33, 09 mar 2016

malkul napisał(a)
u mnie te chiony za młodu trochę chorowały na grzyba pryskałam ale teraz już drugi rok sie zebrały i ładnei przyrosły

czyli w miarę wytrzymałe są to dobrze
Kawa 14:34, 09 mar 2016

malkul napisał(a)

nei ezkoda ci czas?
nei wiedziałam

no bo się jeszcze u ciebie nie ujawniłam jestem na 696 stronie i stwierdziłam zer się odezwe jak wszystko przerobię
malkul 15:04, 09 mar 2016

Kamila nie warto tego czytać, wiosna idzie
Toszka 15:06, 09 mar 2016

Kawa napisał(a)

Toszko te na czerwono zostawić?

tak, a resztę ciachnij przy ziemi. Nawet jeśli z tych ciachnietych coś wyrośnie, to jest szansa, że bedą mocne patyczki.

Ja swoje ciachałam radykalnie do jednego grubaśnego patyczka i z niego mam wypuszczone wyżej. Nie jest to opcja "drzewka" ale wyżej mam hortki z powodu psów.

Aaaaa i jeszcze w kwestii wyboru cisów na żywopłot kontra tuje - właśnie trzeci dzień czyszczę tuje z suchego, zbieram taczkami suche z pod nich (a na jesieni przecież to robiłam! ) i klnę na czym świat stoi.... a pod cisami czyściutko i zero czyszczenia
Natomiast wczoraj odkryłam (wreszcie - eureka!!!) dlaczego część cisów jest łysawa od dołu - ot, taki odcinek z 15m... otóż jeden z moich psów, suka konkretnie, zrobiła sobie z nich świetny drapak
Kawa 15:12, 09 mar 2016

Toszko no widzisz tak mnie namawiałas ze w sobote po cisy jadę jakie kupię nie wiem małe duże ale będą

dzisiaj ciachnę te patyki co niepotrzebne nie pada i troszkę słońca i rabatę skończę "łuczyć" ale jeszcze muszę w pracy posiedzieć
Kawa 15:16, 09 mar 2016

malkul napisał(a)
Kamila nie warto tego czytać, wiosna idzie

warto warto
zachwycam się i pokochałam przez ciebie trzcinnik
Toszka 15:18, 09 mar 2016

nieśmiało tylko proponuję, abyś wyprościła rabatę Łukasza i pozostawiła tylko elegancki, kompatybilny z tarasem łuk na rogu. Taka pofalowana rabata nic nie da z punktu estetyki. Też lubię fale... ale fale fajne są na wąskim ogrodzie - załamuja perspektywę. W twoim przypadku wprowadzą niepotrzebny chaos. Ale to moje zdanie i nie musisz mnie słuchać
malkul 15:22, 09 mar 2016

Toszka napisał(a)

...

Aaaaa i jeszcze w kwestii wyboru cisów na żywopłot kontra tuje - właśnie trzeci dzień czyszczę tuje z suchego, zbieram taczkami suche z pod nich (a na jesieni przecież to robiłam! ) i klnę na czym świat stoi.... a pod cisami czyściutko i zero czyszczenia

to prawda, u mnei po zezłym suchym sezonie koszmarnie tuje wyglądają nadają sie całe do czyszczenai z suchego

ale jednak rosną dużo szybciej niż cisy
Kawa 15:23, 09 mar 2016

Toszka napisał(a)
nieśmiało tylko proponuję, abyś wyprościła rabatę Łukasza i pozostawiła tylko elegancki, kompatybilny z tarasem łuk na rogu. Taka pofalowana rabata nic nie da z punktu estetyki. Też lubię fale... ale fale fajne są na wąskim ogrodzie - załamuja perspektywę. W twoim przypadku wprowadzą niepotrzebny chaos. Ale to moje zdanie i nie musisz mnie słuchać

będzie łuk Toszko przyglądając się jej z okna stwierdziłam ze tak bedzi epo prostu ładniej
pół jest zrobione dzisiaj skończę dugie pół jutro fotkę wstawię

ogólnie to mam bbbaaaaaaardzo dużo do zrobienia w tym moim pierdolniku bo ogród to to nie jest ale mam nadzieję ze z Wasza pomocą będzie

Toszko twoje zdanie szanuję zawsze jest lepiej jak toś na wszystko z boku spojrzy