moje anabelki w tym roku chyba w 100% się ukorzeniły, prawie każdy patyk ma liście i pączki w tym roku zerwę pączki, żeby siły poszły w korzonki
vanilki i limki wypuściły listki ale raczej nic z nich nie będzie.
a te Twoje to nie od słońca przypalone? bo raczej nie grzyb
obok rosną 2 i są wypasione
Nie mam zamiaru CI ogrodu ogołocić Kamisia Zostaw sobie ostróżki, bo piękne są
A ja może kupię jakiś inny odcień niebieskości, to się później wymienimy
Miłej niedzieli
Hortki dostały słońcem, a że korzonki maleńkie i nieporadne życiowo to nie dały rady nawodnić góry. Cały czas sadzonki muszą stać w chłodnym cieniu. Zbyt duże parowanie jest przez liscie, a korzonki jeszcze małe.Pąki kwiatowe uszczyknij, bo one maja się korzenić, a nie kwitnąć. Kwitnąć mają w przyszłym roku.
Jeśli cały patyczek ma zasychające listki to go usuń, bo może coś dzieje się z korzonkami. Jesli następnym będzie coś dolegać to podlej albo roztworem jodyny (Mazan zapodał) albo topsinem.
jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi, ale ja patyków bym nie ucinała, to że mają listki a nawet pączki nie znaczy, że się ukorzeniły. pączki zerwać teraz, a na wiosnę dopiero jak będzie widać, że żyją skrócić.
Ja swoje ukorzenione patyki, wkładam po dwa, trzy w dołek i od razu jest większa sadzonka