Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

07_Rene 10:13, 10 cze 2016

Kawa napisał(a)
[

czy na dole wyrastające od róży to dzikie pędy?
usunąć?

Porównaj licie tych nowych pędów z innymi. Jeżeli się różnią, są mniejsze, innego kształtu to usuń czym prędzej, bo to osłabia cały krzew i może przyplątać się choroba (u mnie tak właśnie było). Ze zdjęć trudno poznać, ale Twoja róża ma chyba czerwone nowe przyrosty... a to znaczyłoby, że to rzeczywiście dziczki.

Najlepiej odgrzebać trochę ziemi i zobaczyć skąd te pędy rosną. Nad miejscem szczepienia, czy niżej. Wtedy masz 100% pewności. Dziczki musisz najlepiej oderwać od pędu głównego. Jak odetniesz sekatorem i zostawisz choc kawałek to odnośnie na nowo.

Piękny Ci się ten bajzlownik robi

Kawa 10:22, 10 cze 2016

Reniu no widzisz zobaczę skąd wyrastają
nie chcę choróbska dla tej róży choć myśłam o jej pozbyciu się ale jest taka ładna w tym roku że żal by było
Psiamama 18:51, 10 cze 2016

Kamila przychodzę z rewizytą. Poskakałam trochę po wątku poczytałam, ale fajna z Ciebie dziewczyna Pooglądałam a focisz pięknie i masz co bo roślin dużo i kwitnące czego mnie brak. Muszę doczytać co u Ciebie ze studnią wyszło bo ja miałam ten sam problem. Usunęliśmy jeden krąg i zamaskowałam ją. Ściskam i będę wracać do Ciebie
jolka 19:22, 11 cze 2016

Kamisia, dziękuję za przemiły wczorajszy wieczór, za łubiny i ostróżki również Już je dziś posadziłam.
ALE dla ostróżek znalazłam takie miejsce, że mi tam jeszcze z 8 wejdzieLubię jednak kwiaty w większych ilościach. Chciałabym niebieskie, chyba sobie dokupię internetowo

I za piękne zdjęcia dziękuję, heh.. mój ogród miał wczoraj profesjonalną sesję foto
paulina_ns 19:57, 11 cze 2016

jolka napisał(a)
Kamisia, dziękuję za przemiły wczorajszy wieczór, za łubiny i ostróżki również Już je dziś posadziłam.
ALE dla ostróżek znalazłam takie miejsce, że mi tam jeszcze z 8 wejdzieLubię jednak kwiaty w większych ilościach. Chciałabym niebieskie, chyba sobie dokupię internetowo

I za piękne zdjęcia dziękuję, heh.. mój ogród miał wczoraj profesjonalną sesję foto

Widzę,że dziewczyny miałyscie mile spotkanie, wspólna pasja jak widać łączy ludzi pozdrawiam Was serdecznie
Kawa 21:00, 11 cze 2016

Joluś dziękuję również a niebieskiej jak chcesz to ci jeszcze ukopię one u mnie o tak do przesadzenia.
polinka 21:17, 11 cze 2016

Rady Toszki przyswoiłam. Wszystko co dotyczy cisów i mnie interesuje

Pozdrawiam Kamilko
Kawa 21:27, 11 cze 2016

Paulino Polinko dzięki za odwiedziny
Kawa 21:30, 11 cze 2016

ktoś podpowie co sie dzieje z hortką?

jedne patyki maja sie tak a inne tak
Kawa 21:32, 11 cze 2016

a jedna anabelka tak zaskoczyła mnie bardzo