Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

jolka 21:52, 17 maj 2017

Kamiś, przypomniałaś mi że orliki istnieją na świecie!
Nie mam ani jednego Mus nadrobić!
Super CI wszystko kwitnie, czosnki masz chyba większe niż moje.
jankosia 00:03, 18 maj 2017

Kawa napisał(a)
udało mi się wczoraj skosić trawnk na ilość mleczy i babki nie mogłam już patrzeć..

wszystko pamalutku rośnie
pomalutku..
doczekałam się własnych siewek jeżówek jupii
klon strzępiastokory puścił listki
a zieleń okrągłolistnego mnie powala -- cuuuuuuudny jest już go kofffam na ament

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/140/1400364/original.jpg[/img]

No dobra, przekonałaś mnie, kupię go

Dziewczyny, powiem wam że dzień w którym wyciągacie z ziemi starego jałowca jest dniem bossskim- warto to robić przynajmniej raz w miesiącu - dla zdrowotności hihi A tak w ogóle to jałowce same w sobie nie są ani złe ani brzydkie tylko pasują do słońca, piasków i otwartych przestrzeni. Naturalnie u nas porastają te same tereny co wrzosy i fajnie to wygląda. Ale te kolorowe, super kształtne albo z dziwnymi końcówkami kultywary to już masakra jakaś i dziwię się że ktoś to jeszcze kupuje A że ktoś produkuje to już w ogóle Dla równowagi napiszę że mam jednego krzsczastego jakiegoś jałowca którego uwielbiam i nigdy nie usunę. Ma ze trzy metry wysokości, tyle samo na szerokość i zawsze jest w nim jakieś gniazdo Ma pień grubości uda i można zbierać aromatyczne jagody <3

Kami, takie orliki różowe jak pokazujesz to powiem ci otrzymałam z niny barlow. Takie ciemne, zwłaszcza pełne to w następnym pokoleniu wysypują się różowe a im dalej tym jaśniej aż na bieli się kończy Orliki mega łatwo się krzyżują i nigdy nie masz pewności co będzie To jest w nich najlepsze
polinka 06:38, 18 maj 2017

Cześć
paulina_ns 06:39, 18 maj 2017

Kamilka powiedz mi, bo Ty taka Orlikowa dziewczyna jesteś widziałam w szkółce pięknie orliki, ale wszystkie były już takie jakby w końcowej fazie kwitnienia, czy one zakwitną jeszcze raz? Jak np obetne kwiaty? One chyba dopiero zaczynają, a tutaj były już jakby trochę kwitły i się nad nimi zastanawiam...
Kawa 09:36, 18 maj 2017

Joluś orliki są super i chyba jeszcze sobie jakieś sprawię
takie biało różowe bym chciała
no i sieją się i rosną i kwitna

Monia - no co ty? zaraziłam cię klonem ?

z orlikami to nie wiedziałam ze tak jest
ale to fajnie będe miała różne

Poliś - no hej kobiałko

Paula - one w tunelach pewnie trzymane to kwiatka mają , ja bym brała przynajmniej wiadomo co się kupuje

aaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaa w poniedziałek będę coś miała tralalalala
Margerytka40 09:39, 18 maj 2017

Stawiam na drzewo
Kawa 09:39, 18 maj 2017

Margerytka40 napisał(a)
Stawiam na drzewo

dobrze kombinujesz
Makusia 09:40, 18 maj 2017

Kamilo jałowca nie żałuj. Ja miałam takiego, którego w zeszłym roku z dymem puściłam. Najpierw psa goniłam, że mi go obsikuje i żółknie, a to nie psa wina, tylko taka jałowcowa uroda. Też mi pasował, jak pięść do oka, więc mam jednego siniaka mniej
Margerytka40 09:41, 18 maj 2017

Nowy ambrowiec?
Kawa 09:42, 18 maj 2017

Makusia napisał(a)
Kamilo jałowca nie żałuj. Ja miałam takiego, którego w zeszłym roku z dymem puściłam. Najpierw psa goniłam, że mi go obsikuje i żółknie, a to nie psa wina, tylko taka jałowcowa uroda. Też mi pasował, jak pięść do oka, więc mam jednego siniaka mniej

nie żałuję go ale nie moge ot tak ciachnać bo by się ojczulek rozpłakał
ratowac gonie będę czekam aż padnie