Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

14:19, 11 maj 2018
Anda napisał(a)
Fakt, zawilce jesienne moga byc trudne w uprawie.

Nie sa trudne ...sa trudne w poskromieniu ....rosna szeroko ..i ptrzebuja duzo miejsca ..anajlepiej cała rabate na której beda tylko drzewa i krzewy
jolanka 14:27, 11 maj 2018

Zawilce jesienne u mnie nie przezimowały Nie wiem czy będę jeszcze raz kupować. Bardzo je lubie ale nie mogą rosnąć jako jednoroczne
Kawa 15:00, 11 maj 2018

No dobra ale to są zawilce wiosenne
trochę inaczej rosną z tego co zauważyłam w porównaniu do jesiennych

to jeżeli nie zawilce miedzy cisami to co proponujecie
między kulami cisowymi oczywiście
anka_ 15:01, 11 maj 2018

jolanka napisał(a)
Zawilce jesienne u mnie nie przezimowały
U mnie niestety też nie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kawa 15:02, 11 maj 2018

u mnie jesienne przeziomowały i te które pprzysypałam kopczykiem ziemi i te których nie przysypałam
16:19, 11 maj 2018
Kawa napisał(a)
No dobra ale to są zawilce wiosenne
trochę inaczej rosną z tego co zauważyłam w porównaniu do jesiennych

to jeżeli nie zawilce miedzy cisami to co proponujecie
między kulami cisowymi oczywiście

jeszcze raz

zawilce ...wiosenne ...jesienne...bez znaczenia rozsna rozłogami ..nie ma szans żeby rosły w rządku czy kepie ...potrzebuja większy plac ....bo jak przejdą tam gdzie nie chcesz to zaanektuja sobie ten teren ...bo trudno je wyplewić

kolejna sprawa do cisów zawilce mozesz dosadzic ...to nie problem ...do kazdych krzewów bo zrobia dywan i tyle

przy jeżówkach czy innych delikatnych bylinach nie sadz zawilców.....bo beda tylko zawilce reszta padnie

u mnie z jesiennych Honorine Jobert i Andrea Atkinson tez padły ...zostały mi rózowe NN te maja szalony rozrost ....mam tez Whirlwind i Prince Hanrich - te sa małe drobne niskie i wolno sie rozłażą

mam tez zawilce wiosenne gajowe ...posadziłam pod aronią ...zeby nie plewic ...bede im wyznaczacz jakis obszar wiekszy i obok tylko krzewy moze jakies wielkie trawy typu rozplenica miskant bo sie mocno rozłażą drobne delikatne byliny zostana przez zawilce pożarte i zaduszone

paulina_ns 19:32, 11 maj 2018

No i co wymyśliłaś z tym przedogródkiem? Ja znów u siebie przesadzam, czy to się kiedyś skończy, pewnie nie znalazłaś już miejsce na brązowe trawki?
Anda 22:59, 11 maj 2018

Zawilce wiosenne do cisów możesz sadzić. Mam Anemone blanda White Splendour pod moimi cisami. Bardzo długo kwitną , a teraz chowają im sie już liście. Musiałabyś do nich dosadzić coś, co zakryje te liście. U mnie rosną z Alchemilla erythropoda i Veronica teucrium Knallblau. Wszystkie te byliny się rozłażą.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Toszka 09:04, 12 maj 2018

Mam zawilce wiosenne pod cisami. Kilka lat rosną. I w drugim miejscu z Silver Sceptre. Z carexami tworzą uroczy team.
Kawa 09:47, 14 maj 2018

Dziękuję
posadziłam miedzy cisami
dodałam przetacznika później dojdzie evergold
zobaczymy jak to będzie rosło
okropny bałagan mam na tej rabacie
trochę jeszcze do uporządkowania
weekend bezogrodowo przez róże sprawy
tylko trawnik skoszony