zawilce ...wiosenne ...jesienne...bez znaczenia rozsna rozłogami ..nie ma szans żeby rosły w rządku czy kepie ...potrzebuja większy plac ....bo jak przejdą tam gdzie nie chcesz to zaanektuja sobie ten teren ...bo trudno je wyplewić
kolejna sprawa do cisów zawilce mozesz dosadzic ...to nie problem ...do kazdych krzewów bo zrobia dywan i tyle
przy jeżówkach czy innych delikatnych bylinach nie sadz zawilców.....bo beda tylko zawilce reszta padnie
u mnie z jesiennych Honorine Jobert i Andrea Atkinson tez padły ...zostały mi rózowe NN te maja szalony rozrost ....mam tez Whirlwind i Prince Hanrich - te sa małe drobne niskie i wolno sie rozłażą
mam tez zawilce wiosenne gajowe ...posadziłam pod aronią ...zeby nie plewic ...bede im wyznaczacz jakis obszar wiekszy i obok tylko krzewy moze jakies wielkie trawy typu rozplenica miskant bo sie mocno rozłażą drobne delikatne byliny zostana przez zawilce pożarte i zaduszone
Zawilce wiosenne do cisów możesz sadzić. Mam Anemone blanda White Splendour pod moimi cisami. Bardzo długo kwitną , a teraz chowają im sie już liście. Musiałabyś do nich dosadzić coś, co zakryje te liście. U mnie rosną z Alchemilla erythropoda i Veronica teucrium Knallblau. Wszystkie te byliny się rozłażą.
Dziękuję
posadziłam miedzy cisami
dodałam przetacznika później dojdzie evergold
zobaczymy jak to będzie rosło
okropny bałagan mam na tej rabacie
trochę jeszcze do uporządkowania
weekend bezogrodowo przez róże sprawy
tylko trawnik skoszony