Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

Kawa 11:24, 25 mar 2019

malgol napisał(a)

Ależ pięknie!Ta werbena z trawami...cudeńko Sama rozsiewa Ci się werbena czy ją sadzisz co roku? Moja jedna sadzonka posadzona jako "zaczyn" poletka jakoś się nie sprawdziła

Gosia werben miałam kilka
w zeszłym roku całe zatrzęsienie aż wyrzucałam (szkoda ze nie dałaś znać) w tym roku nie wiem co będzie zobaczymy
mrokasia 11:31, 25 mar 2019

W zeszłym roku pierwszy raz miałam werbenę. Czekam co będzie .
anka_ 11:41, 25 mar 2019

malgol napisał(a)
Moja jedna sadzonka posadzona jako "zaczyn" poletka jakoś się nie sprawdziła
U mnie siewki zaczynały wychodzić pod koniec sierpnia. W tym roku robię sadzonki metodą MałejMi ... i jedna zaczyna kwitnąć na parapecie...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kawa 12:14, 25 mar 2019

anka_ napisał(a)
U mnie siewki zaczynały wychodzić pod koniec sierpnia. W tym roku robię sadzonki metodą MałejMi ... i jedna zaczyna kwitnąć na parapecie...

?
obcinałaś i ukorzeniałaś?
ja nie mam ręki do siewow i sadzonek więc ....
anka_ 12:29, 25 mar 2019

Tak. Jedna sadzonka jako mateczna na zimę do piwnicy, a na przedwiośniu do cięcia i robienia sadzonek. Dość szybko puszczają korzonki.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
eVka 11:31, 27 mar 2019

Ja byłam okropnie leniwa i posypałam ostatnio rabatę między brzozami nasionkami werbeny, pewnie w tym roku nie zdąrzą zakwitnąć, więc się nie rozsieją. Chyba dałam ciała, zobaczymy co będzie.
malgol 12:33, 27 mar 2019

Ja chyba sprawdzonym sposobem kupie znowu kwitnącą w doniczce Może w końcu się rozsieje albo uda mi się nie wypielić
eVka 12:48, 27 mar 2019

malgol napisał(a)
Ja chyba sprawdzonym sposobem kupie znowu kwitnącą w doniczce Może w końcu się rozsieje albo uda mi się nie wypielić

Chyba też w razie czego kupię.
Makusia 13:05, 27 mar 2019

Dobrze rozumiem, że werbenę chcecie kupować???? Przecież to się sieje jak chwast- w zeszłym roku nie mogłam sobie z nią poradzić, rozważałam spryskanie octem, tyle siewek było. Jak się pojawią w tym roku- a zapewne się pojawią w ilości, że sierpem można ścinać- to chętnie Was obdzielę ilością hurtową
malgol 13:09, 27 mar 2019

Makusia napisał(a)
Dobrze rozumiem, że werbenę chcecie kupować???? Przecież to się sieje jak chwast- w zeszłym roku nie mogłam sobie z nią poradzić, rozważałam spryskanie octem, tyle siewek było. Jak się pojawią w tym roku- a zapewne się pojawią w ilości, że sierpem można ścinać- to chętnie Was obdzielę ilością hurtową

No i taka to sprawiedliwość na tym świecie . Ja mam werbene jak przezimuje główna sadzonka...siewek się nie mogę doczekać.Może cos zle robię? niby tam nie piele bo to najgłębsza część rabaty i nie chce mi się tam w busz włazić.Za to kret włazi wiec może to on jakieś zniszczenia poczynia?

Marta, ja bardzo chetna jestem na te ilości hurtowe