mirkaka
08:20, 15 wrz 2015
Agnieszko, wywal te kamienie otaczające roślinki, same cegły ładnie wyglądają i porządkują rabatę. Kamienie ją zabałaganiły. Ja bym,tę rabatkę zrobiła jeszcze inaczej, pod ścianą hortensje, trzy lub więcej, ten sam gatunek, potem po łuku znów jeden gat. roślin, np rozchodniki lub jakieś trawy, na brzegu obwódka np. z żurawek. Teraz wg mnie zrobiłaś to samo co miałaś, znów różne gatunki roślin porozrzucane na grządce. Nie wymyśliłam nic nowego, taki układ roślin jaki Ci proponuję jest u Any-art. Bożenka z Hortensjady też ma podobnie, tylko u niej obwódka jest z berberysów.
Berberysy które nie zrzucają liści na zimę to berberys Juliany, mam go , rośnie na duży krzak, nie nadaje się na obwódkę. Trzmielina jest zimozielona, żurawki, runianka.
Sory Agnieszko, sama mam ten sam problem co Ty. Zakładam nową rabatę i znów popełniam te same błędy, czyli dużo różnych rośli po trochu każdej
. U innych jaśniej to widzę, u siebie ciągle walczę z takim bałaganem. I tak decyzja należy do Ciebie, to Tobie ma się podobać
Berberysy które nie zrzucają liści na zimę to berberys Juliany, mam go , rośnie na duży krzak, nie nadaje się na obwódkę. Trzmielina jest zimozielona, żurawki, runianka.
Sory Agnieszko, sama mam ten sam problem co Ty. Zakładam nową rabatę i znów popełniam te same błędy, czyli dużo różnych rośli po trochu każdej