Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja pierwsza hortensja w ogródku.

Moja pierwsza hortensja w ogródku.

Gardenarium 08:27, 29 cze 2015

W tej ostróżce też się zakochałam

Instagram Ogrodowiska
Ewa 08:42, 29 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
No to juz wakacje, jutro pewnie picie kawki na ławeczce. Zrób sobie przerwę od roboty choc ze dwa dni.Nowa różyczka śliczna.Buziaki.

Bogdziu posłuchałam Cie i leniuchowałam , a dziś zaczynam od Ogrodowiska, bo ciągnie wilka do lasu aaaa wczoraj byłam u Kapiasów hahaha to jak narkotyk. Faktycznie jest tak jak pisałaś u siebie...ale ja kocham tam przebywać Podziwiam właścileli za udostepnienie ogródów, w weekendy jest mnóstwo ludzi. Wiele osób które zachęciłam do zwiedzania jest zachwyconych, ze względu tez na dzieci. To miejsce niezwykle im przyjazne. Panstwo Kapiasowie to przemili ludzie. Ale rozumiem, że nie wszystkim taka forma może odpowiadać, no zwłaszcza ludziom o wielkiej wiedzy i doświadczeniu ogrodniczym
Ale jestem przekonana, ze Kapiasowie przyczynili się do rozwoju ogrodnictwa w naszym regionie.

Ewa 08:48, 29 cze 2015

frezja napisał(a)
Ewuniu,specjalistkodoradź,czym podsadzić bukszpany,obok których posadziłam berberysy kolumnowe.Szałwia jest na części podwyższonej i czy to dobry pomysł aby berberys był w tym miejscu??

wyszło brzydko...ale może się wyznasz)

O kurcze!!! ja sie aż tak bardzo nie znam ale mi się podoba.
Tez mam takie zestawienie bukszpanów z berberysami i fajnie wyglądaja. A Twoje kolumnowe ssom, to będzie pieknie! a jaka masz szałwię ?

Ewa 08:52, 29 cze 2015

mikami napisał(a)
Witam piękny masz ogród a miejce z ławeczką cudowne nic tylko usiąść z książką kubkiem herbaty i odpoczywać. Pozdrawiam

Dziękuje bardzo Mirelko! Trochę z tym posiedzeniem własnie kłopot , ale idzie ku lepszemu Równiez pozdrawiam
Ewa 08:53, 29 cze 2015

Pola napisał(a)
Tu już wakacje.....macham weekendowo

Pola dzięki ...odmachuję ale co z ta pogoda wakacyjną?
Ewa 08:56, 29 cze 2015

Mira napisał(a)

Ewo czy Twoje zebrinusy są też "dwojakopaskowe"? Bo widzę,że też są paski podłużne na jednych żdźbłach i poprzeczne na innych.U mnie podobnie i nie wiem czy to tak ma być czy po prostu następuje jakaś mutacja bo pasków podłużnych u mnie więcej jak tych poprzecznych z czego zebrinusy słyną.

Mira rzeczywiście miałam takie samo spostrzerzenie, ale tylko jak rosły wczesną wiosna tak do ok metra, potem już paski poziome staja sie bardzo widoczne. A przez srodek idzie rzeczywiście biały właściwie niewidoczny pasek.
Ewa 09:02, 29 cze 2015

Gardenarium napisał(a)
W tej ostróżce też się zakochałam

A to miło Danusiu muszę sie przyznać, że opanowałam chęci do nadmiernego kupowania róznych kwiatów i sie trzymam tego. Choc jest taki moment jak teraz ,ze tylko czekam na hortensje, bo wszystko przekwitło, więc bedę czegoś szukać. Zaczęłam od jednej róży ......
Może mi podpowiesz?
frezja 09:06, 29 cze 2015

Ewciu...strona 17 ..tam gdzie kule bukszpanowe..były tam kosaćce ładny kolor dawały,;mój odręczny bazgrolnik usuń
frezja 09:08, 29 cze 2015

Ewa napisał(a)

A to miło Danusiu muszę sie przyznać, że opanowałam chęci do nadmiernego kupowania róznych kwiatów i sie trzymam tego. Choc jest taki moment jak teraz ,ze tylko czekam na hortensje, bo wszystko przekwitło, więc bedę czegoś szukać. Zaczęłam od jednej róży ......
Może mi podpowiesz?

myślałam,że tylko u mnie tak...jakoś mało kwitnących i jak na czerwiec smutno trochę;czegoś mi brak..
frezja 09:09, 29 cze 2015

Ewa napisał(a)

O kurcze!!! ja sie aż tak bardzo nie znam ale mi się podoba.
Tez mam takie zestawienie bukszpanów z berberysami i fajnie wyglądaja. A Twoje kolumnowe ssom, to będzie pieknie! a jaka masz szałwię ?

szałwia jak szałwia...opisu brak..kolor fiolet i tylko tyle wiem