Juziek !! no pod stodołą(za kojcem ) posadzone 8 Fairy
Przed nimi lawenda za nimi szałwia
Piszę nowa bo przecież wszystko teraz na wiosnę posadzone
Ale wybaczam ,mogłaś zapomnieć ,bo nie pokazuję tej rabatki bo jeszcze nie ma co
Czekam na Fairy ,a wyglada na to że dadzą czadu obsypane pąkiem
Makowo jest na piaskach, Najwięcej czasu poświęcam na ściółkowanie, mulczowanie, wywalanie kompostu, laniu gnojówek, podsypywaniu obornikiem itd. Moje rabaty się podnoszą od tego ciągłego dokładania.
Juziu nawet kora przekompostowana będzie zabierać azot z gleby, lej gnojówki, pod korę kładź skoszoną trawę, syp kompost.
Na piaskach musowo trzeba na okrągło coś organicznego glebie dodawać, bo wyjaławia się bardzo szybko i tylko nawozy organiczne, przy okazji tworzące próchnicę pozytywnie wpłyną na glebę i rośliny.
Myślałaś o o herbatce kompostowej. Ja mam zamiar nastawić
A tak zupełnie szczerze to ja nie widzę bladości Twoich roślin, widzę soczystość i bujność cud, miód, malina
Kompostu swojego jeszcze nie mam Robi się dopiero.
A kupić też u mnie nie można.
W mojej trawie skoszonej trawy to może 30% jest....a może i nie Chwastnicy bym tylko sobie wysiała i innych ciekawostek
Leję humusami, gnojówką z wrotyczu i mniszka. W przyszłym roku poluję na pokrzywy....musowo
Herbatkę kompostową może zrobię....jak kompost będę miała
Bordowe
Mam klona Crimson Sentry do przesadzenia, ale czekam czy mączniak go w tym roku też zje czy nie
No i nie wiem czy ten Crimson nie będzie tam za szeroki. Może jakieś kolumnowe?
Drugi buk Dawyck Purple????
Nie wiem....