Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

LIDKA 12:11, 30 mar 2025

Józia masz bardzo elegancko nawet z puchową pierzynką. Ale cięcia to co nie brakuje.

Dobrze że przyszłam na ogrodowisko zimą i zdążyłam prrzesledzić dużo wątków w samych początkach ogrodowania.
I w efekcie mam niby nowocześnie bo linie proste ale chyba nie mam baaardzo wymagającego ogrodu. Bo poza wiosennym cięciem to potem w zasadzie tylko pielenie.

Wyczyny z nową działką obserwuje z podziwem i podziwiam że Ci się chce kolejnej chałupy. Ja szukam w życiu spokoju i stabilizacji. Jak juz mi się wydawało że jestem blisko tego stanu to mi choroby pokomplikowały życiowe plany.

Tobie życzę powodzenia i relacje chętnie zobaczę z każdego etapu.
Juzia 16:58, 30 mar 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Krokusiki wiosną robią robotę i są pewniakami, że wyjdą nie to co tulipany Co oznaczają Twoje tatuaże na dłoni?

Z tulipanów już dawno zrezygnowałam w rabatach.
W tym roku pierwszy raz wsadziłam do donic. Zobaczymy co z tego wyjdzie
A krokusów chyba zabiorę trochę... jak przekwitną... i posadzę w przyszłej łące na ugorze.
Może nornice ich nie zjedzą.

Na paluchach mam znaki zodiaków

Juzia 17:03, 30 mar 2025

LIDKA napisał(a)
Józia masz bardzo elegancko nawet z puchową pierzynką. Ale cięcia to co nie brakuje.

Dobrze że przyszłam na ogrodowisko zimą i zdążyłam prrzesledzić dużo wątków w samych początkach ogrodowania.
I w efekcie mam niby nowocześnie bo linie proste ale chyba nie mam baaardzo wymagającego ogrodu. Bo poza wiosennym cięciem to potem w zasadzie tylko pielenie.

Wyczyny z nową działką obserwuje z podziwem i podziwiam że Ci się chce kolejnej chałupy. Ja szukam w życiu spokoju i stabilizacji. Jak juz mi się wydawało że jestem blisko tego stanu to mi choroby pokomplikowały życiowe plany.

Tobie życzę powodzenia i relacje chętnie zobaczę z każdego etapu.

Właśnie tego cięcia mi się już odechciało... dlatego decyzja o przeprowadzce łatwiejsza! Hahaha!
A tak poważnie, to wolę urobić się i coś jednak z tego mieć... np warzywa i owoce
No i też chcę spokoju, którego tutaj nie mam. Za dużo ludzi na kupie i niektórzy na tym osiedlu nie umieją żyć w społeczności

Dzięki!
A Tobie życzę zdrówka! Lepiej mieć inne wyzwania w życiu niż choroby
Kasya 17:11, 30 mar 2025

Iile cebul posadzilas do donic ?
Ja tez juz zrezygnowalam w gruncie
LIDKA 18:08, 30 mar 2025

Ja jesienią robiłam roszady w tulipanach i przesadzałam. Miałam za mało koszyków. I tam gdzie bez koszyków to 2 kępy nie wyszły a w 4 mam po 2-3 cebulki. Chyba mi nornice zżarły. Mam tylkk exotix emperor i dolls minuet i wyraźnie widze ze te paroletne się namnożyły.

Musze zapisac gdzie jakie chce i dosadze jesienią juz w koszach.
Juzia 19:01, 30 mar 2025

Kasya napisał(a)
Iile cebul posadzilas do donic ?
Ja tez juz zrezygnowalam w gruncie

Malutko Po kilka sztuk tulipanów i hiacyntów. Tak na próbę
A donic mam 4 Zaszalałam!
Hahaha!
Juzia 19:02, 30 mar 2025

LIDKA napisał(a)
Ja jesienią robiłam roszady w tulipanach i przesadzałam. Miałam za mało koszyków. I tam gdzie bez koszyków to 2 kępy nie wyszły a w 4 mam po 2-3 cebulki. Chyba mi nornice zżarły. Mam tylkk exotix emperor i dolls minuet i wyraźnie widze ze te paroletne się namnożyły.

Musze zapisac gdzie jakie chce i dosadze jesienią juz w koszach.

U mnie najdłużej rosły Princess Irene. Kilka lat je miałam.
Reszta to rok, góra dwa i po tulipanach.
Szkoda zachodu. POza tym... u mnie już ciężko kopać, bo same korzenie.
Kasya 19:04, 30 mar 2025

Juzia napisał(a)

Malutko Po kilka sztuk tulipanów i hiacyntów. Tak na próbę
A donic mam 4 Zaszalałam!
Hahaha!

No tak
Ja mam 10 i 2 stare
Ciekawa jestem tych tulipanow
Juzia 19:12, 30 mar 2025

Wysiałam facelię, łubin i gorczycę na ugorze.
Wyzbierałam chyba 10 wiader kamieni.... znowu.
Zamówiłam nasiona na łąkę ruderalną

Czekam aż żon skończy ogrodzenie i będę się powoli zabierać za zakładanie jagodnika. Nie mam o tym zielonego pojęcia
Wiem tylko, że na początek chcę ok 10 -12 borówek, 2 jagody kamczackie, ze 4 jeżyny, 2 porzeczki czerwone, 4 porzeczki czarne, jagody czarne, poziomki, truskawki i spróbuję z żurawinami.
Coś jeszcze można tam wcisnąć?
Kasya 19:14, 30 mar 2025

Agrest ?