Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

Pokaż wątki Pokaż posty

W Kruklandii

Juzia 22:46, 03 cze 2015

babka napisał(a)
Jakie masz róże? Ja kupiłam The Fairy i tez coś się dzieje, podejrzewam skoczka właśnie. A też miały być bezproblemowe ... chyba jednak nie przekonam się do róż
Nie wkurzaj na trawnik, wyciągnij kopytka na słońce, zamknij oczy i leniuchuj. Jutro Dzień Lenia Ja siać będę o ile wiać nie będzie bo dziś znów łeb urywało

Też się wkurzyłam i poważnie zastanawiam się czy nie zrezygnować z drugiej różanki. To nie na moje nerwy

Skoczka mam i wiatr też mam! Łączę się w bólu

Dzień lenia mówisz? U mnie na ulicy ma być przemarsz wojsk jutro. Raczej ciszy nie uświadczę... Ale jest jeden plus tej całej szopki... ulicę posprzątali i sąsiedzi raz na rok porządki robią
Kacha123 23:00, 03 cze 2015

Juzia napisał(a)

Też się wkurzyłam i poważnie zastanawiam się czy nie zrezygnować z drugiej różanki. To nie na moje nerwy

Skoczka mam i wiatr też mam! Łączę się w bólu

Dzień lenia mówisz? U mnie na ulicy ma być przemarsz wojsk jutro. Raczej ciszy nie uświadczę... Ale jest jeden plus tej całej szopki... ulicę posprzątali i sąsiedzi raz na rok porządki robią

To do rana jeszcze machniesz trawnik na zielono
katiaxx 09:14, 04 cze 2015

Kacha123 napisał(a)

To do rana jeszcze machniesz trawnik na zielono

:
Juzia 09:55, 04 cze 2015

Wieje dzisiaj u mnie niemiłosiernie!!!

Chyba zamiast siedzenia w ogrodzie będzie wycieczka...
ewa004 10:09, 04 cze 2015

Juziek ja na razie mam spokój z różami.
Nie wiem czy to skutek wczesnego opryski promanolem , potem dwukrotnie miedzianem ,i jak tylko pierwsze mszyce sie pojawiły wszystko prysnęłam mospilanem .

Ja tam nie cykam sie z chemią ,wiem że są przeciwnicy, ale ja uważam ze jak trzeba to trzeba i tyle .

A i teraz na przemian leje wszystko gnojówa z pokrzywy i wrotyczu .

Teraz martwię się o moje wykopane trzmieliny i hortki ...kurcze żeby tylko mi nie zdechły
leon60 10:12, 04 cze 2015

u mnie mimo promanalu mszyce są tzn były
Juzia 10:19, 04 cze 2015

ewa004 napisał(a)
Juziek ja na razie mam spokój z różami.
Nie wiem czy to skutek wczesnego opryski promanolem , potem dwukrotnie miedzianem ,i jak tylko pierwsze mszyce sie pojawiły wszystko prysnęłam mospilanem .

Ja tam nie cykam sie z chemią ,wiem że są przeciwnicy, ale ja uważam ze jak trzeba to trzeba i tyle .

A i teraz na przemian leje wszystko gnojówa z pokrzywy i wrotyczu .

Teraz martwię się o moje wykopane trzmieliny i hortki ...kurcze żeby tylko mi nie zdechły

A ja niczym nie pryskałam wiosną... i nie żałuję, bo w sumie to nie jest tak źle. Mszyc miałam mało....trochę w donicach i trochę miodówki. Do tego mrówki, mączniak na klonie i ogrodnica - wszystko jak co roku
Tylko ten skoczek pierwszy raz...bo i róże pierwszy raz. A miało nic nie być. Dlatego tak się wkurzyłam.
Wszystko przez te susze u mnie

Ja chemii unikam jak mogę....ale czasem się nie da niestety.
Muszę się w końcu zebrać i iść po ten wrotycz i pokrzywę!

Postaw w cieniu i lej wodą!
Juzia 10:23, 04 cze 2015

leon60 napisał(a)
u mnie mimo promanalu mszyce są tzn były

O właśnie!
Czyli nie ma co zawracać sobie głowy i tracić czasu

To już wolę tracić czas na gnojówki

Madzenka 10:38, 04 cze 2015

Jeju a dlaczego tak marudzicie? Musza byc plagi bo inaczej nie byłoby co robic w ogrodzie
Juzia ty dzisiaj nie marudż, nogi opalaj i pokaz fotki dziur w lisciach po ogrodnicy, bo pewna nie jestem czy jest u mnie czy nie....
Jak zniknęły gasienice, to jeszcze koronek opuchlakow nie ma. Szukam zatem dziur ogrodnicy.....

Trzy mszyce na krzyz to tez nie plaga... Nei wiem czy na skoczka są jakies naturalne metody ale Waldek na pewno wie
Juzia 10:57, 04 cze 2015

Madzenka napisał(a)
Jeju a dlaczego tak marudzicie? Musza byc plagi bo inaczej nie byłoby co robic w ogrodzie
Juzia ty dzisiaj nie marudż, nogi opalaj i pokaz fotki dziur w lisciach po ogrodnicy, bo pewna nie jestem czy jest u mnie czy nie....
Jak zniknęły gasienice, to jeszcze koronek opuchlakow nie ma. Szukam zatem dziur ogrodnicy.....

Trzy mszyce na krzyz to tez nie plaga... Nei wiem czy na skoczka są jakies naturalne metody ale Waldek na pewno wie

Hahaha
Przyszła i opierniczyła

Taki mam dzisiaj dzień marudzący.... chyba za bardzo się nudzę

To pójdę zaraz te fotki porobić!