Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 22:31, 05 lut 2016

anna_t napisał(a)
odpuść klona i kolejnego gatunku też nie wprowadzaj. rozejrzyj sie po ogrodzie i zobacz sama co by pasowało powtórzyć no chyba że chcesz kokoszyć, takie koleżanki tez lubimy

Lubię Ale chyba wolę kokoszyć w niższych partiach
anna_t 22:40, 05 lut 2016

Justyna ja się mało jeszcze znam ale powiem ci jak czuję, brzozę koło ambrowca przesadź na 2 i zrób tam różanke.a w jej miejsce i 3,4,5 daj graby. 1 i brzozę po drugiej stronie podjazdu widać gdy się do ciebie przychodzi? to daj taką sama brzozę na 1 tylko jednopienną
taką wizje ma po 3 lampkach
anna_t 22:41, 05 lut 2016

i tym sposobem górę będziesz miała uporządkowaną wręcz nudną a kokosz na dole do woli
polinka 22:41, 05 lut 2016

Juzia napisał(a)
No to jeszcze raz...

A. Ambrowiec
B. Brzoza Doorenbos
Bp. Brzoza Youngii i Long Trunk
G. Grab
W. Wiśnia Amanogawa

1. Żeby skrócić listę gatunków to pasowałoby posadzić wiśnię Umbraculiferę lub Kanzana (czemu wcześniej na nią nie wpadłam?) lub graba fastigiatę, ale podoba mi się też klon polny Elsrijk.

2. Jest buk Dawyck Purple, ale mam chęć posłać go pod 4. a tu dać wiśnię Royal Burgundy.

3. Jeśli buk zostanie na 2., to tu wiśnia Royal Burgundy lub śliwa wiśniowa, a jeśli buk pójdzie na 4. to tu będzie brzoza wielopniowa Doorenbos.

4. Buk Dawyck Purple lub grab ?

5. chyba nic....ale jeszcze nie przekreślam

Poszalałaś w tymi drzewami Zacytowałam aby łatwiej było dojrzeć wszystko. Nie pomogę bo ja bym została przy dwóch, trzech gatunkach

anna_t 22:46, 05 lut 2016

ale właśnie ku temu zmierza rozmowa Polinka
polinka 22:47, 05 lut 2016

Juzia napisał(a)
Taka ładna pogoda, a taka brzydka fotka wyszła
Do d....

A patrząc się na tą fotkę to idealnie byłoby wkomponować drzewa u Ciebie tak aby zgrały się z krajobrazem zapożyczonym. Pięknie masz tam na górze
chelll 22:53, 05 lut 2016

Juzia napisał(a)

Ja mam Twój wątek zapisany!

Na zdjęcie to nie patrz...bo wszyscy mi tu piszą, że ja gówniara, a to wcale nie prawda!

Mnie tak w twarz mówią Gdy byłam z dziećmi na plaży, a drugie urodziłam dobrze po 30, usłyszałam komentarz: "Teraz to dzieci mają dzieci". Nie wiedziałam, czy śmiać się czy płakać

I wiklinę na płocie też mam I ambrowca tej jesieni posadziłam, zastąpi klony w rondzie Szukam dalej...
Juzia 23:03, 05 lut 2016

polinka napisał(a)

Poszalałaś w tymi drzewami Zacytowałam aby łatwiej było dojrzeć wszystko. Nie pomogę bo ja bym została przy dwóch, trzech gatunkach

Brzozy i wiśnie.... grab i buk to prawie to samo i jeden ambrowiec
To tak dużo?
Juzia 23:03, 05 lut 2016

anna_t napisał(a)
Justyna ja się mało jeszcze znam ale powiem ci jak czuję, brzozę koło ambrowca przesadź na 2 i zrób tam różanke.a w jej miejsce i 3,4,5 daj graby. 1 i brzozę po drugiej stronie podjazdu widać gdy się do ciebie przychodzi? to daj taką sama brzozę na 1 tylko jednopienną
taką wizje ma po 3 lampkach

Zupełnie mi to nie podchodzi
Juzia 23:04, 05 lut 2016

polinka napisał(a)

A patrząc się na tą fotkę to idealnie byłoby wkomponować drzewa u Ciebie tak aby zgrały się z krajobrazem zapożyczonym. Pięknie masz tam na górze

Tam same sosny, świerki i ..... brzozy