Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Makao_J 14:21, 13 mar 2016

Zdecydowanie obniża Danusiu. Jasny kolor optycznie powiększy zawsze.
Jeśli to bardzo wysokie pomieszczenie to ok ale jeśli klasycznej wysokości to odradzam bo będzie wrażenie sufitu nad głową.
Kacha123 14:24, 13 mar 2016

Gardenarium napisał(a)
A u was tematy wnętrzarsko, malarskie Ja też zastanawiam się, czy ciemny sufit podwyższa pomieszczenie czy zaniża? Kto powie?

Zdecydowanie zaciemnia, a czy obniża? To chyba też zależy od ścian, okien, wielkości pomieszczenia - wstawiłam u siebie zdjęcia z ciemnym barrisolem w łazience
Juzia 14:35, 13 mar 2016

Makao_J napisał(a)
Minimum jakie możesz wziąć farby na próbę z mieszalnika to 1l - nie wiem czy opłaci Ci się brać litra z kilku odcieni i sprawdzać. Wypróbowałam wieeele takich mieszanych i najlepsza jest na bazie firm tikkurilla i beckersa. 1l od 80 zł w zależności od koloru.

Nie polecam na pewno na bazie śnieżki bo widać każde dotknięcie ręki na szarym.
Ja taką zrobiłam i po tygodniu kupowałam tikkurillę bo szlag mnie trafiał jak widziałam te odciski.

Nie zauważyłam żeby inaczej wychodził mi kolor na gipsie a inaczej na piaskowcu naturalnym. Tyle tylko że bardziej wsiąka i możliwe że trzeba będzie na 2 razy.

Gotowe małe próbki ma chyba tylko dulux ale tam nie będziesz miała tylu odcieni.

To tyle jeśli chodzi o farby na moim terenie. U Ciebie może są inne firmy o których nie wiem.

O duluxie to wiem, bo miałam i już nie chcę.
O reszcie jeszcze nic nie wiem. Pojadę do sklepu to się dowiem
Jak nie będzie można kupić próbek....to może coś dopasuję jednak z palety
Juzia 14:37, 13 mar 2016

Gardenarium napisał(a)
A u was tematy wnętrzarsko, malarskie Ja też zastanawiam się, czy ciemny sufit podwyższa pomieszczenie czy zaniża? Kto powie?

Wydaje mi się że obniża....
polinka 14:53, 13 mar 2016

Wiosny nie widać to na forum rządzą wnętrza

Macham Justyś
Juzia 14:55, 13 mar 2016

polinka napisał(a)

Macham Justyś

U mnie dzisiaj akurat bardzo wiosennie, ale zakatarzona jestem
Mogę jedynie donice obsadzić w garażu

Odmacham!
babka 15:11, 13 mar 2016

polinka napisał(a)

Macham Justyś

U mnie też remonty, śpieszymy się bo za chwilę sezon ruszy pełną parą i czasu na chatę nie będzie. Pokarzesz efekt końcowy Justynko ?
Juzia 15:14, 13 mar 2016

babka napisał(a)

U mnie też remonty, śpieszymy się bo za chwilę sezon ruszy pełną parą i czasu na chatę nie będzie. Pokarzesz efekt końcowy Justynko ?

Nie wiem kiedy to będzie
Kasya 15:15, 13 mar 2016

Makao_J napisał(a)
Zdecydowanie obniża Danusiu. Jasny kolor optycznie powiększy zawsze.
Jeśli to bardzo wysokie pomieszczenie to ok ale jeśli klasycznej wysokości to odradzam bo będzie wrażenie sufitu nad głową.

ale ciemy sufit jest bardzo ciekawy, ja zrobilam na klatce schodowej i bardzo fajnie wyglada
wiec jesli pomieszczenie jest wyzsze to warto sprobowac
Makao_J 15:21, 13 mar 2016

Przy wysokim pomieszczeniu pewnie że można zaryzykować ja nie mówię że nie, ale jeśli chodzi o teorię to zawsze ciemny kolor będzie obniżał, przybliżał, zwężał a biały podwyższał, wydłużał i poszerzał.
Tą zasadę nawet przy wyborze ubrań się stosuje

Ja osobiście odeszłam od ciemnych pomieszczeń bo strasznie mnie przytłaczały. Wolę jasne a tylko pewne elementy robię w ciemnym kolorze.

Ale nigdy, przenigdy nie będę nikomu odradzać eksperymentowania w czymkolwiek. Bo każdy musi sam sprawdzić czy dobrze się z tym czymś czuje.