Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

LewOgrodowy 10:46, 09 kwi 2016

Ja nie wiem, ale pod ziemią to są korzenie, miejsce pnia jest nad ziemią. Nie udusi się ta roślina, nie zgnije to, nie rozłączy to szczepienie pod ziemią pod wpływem wilgoci, nie wda się jakiś grzyb? Nie mam pojęcia, Juzia, głośno myślę. Jeśli jest możliwość, to odeślij, bo potem będziesz się tym truła cały czas. Tym bardziej, że Danusia pisze, że nie są ok. A Ona wie, co mówi.
Juzia 10:50, 09 kwi 2016

LewOgrodowy napisał(a)
Ja nie wiem, ale pod ziemią to są korzenie, miejsce pnia jest nad ziemią. Nie udusi się ta roślina, nie zgnije to, nie rozłączy to szczepienie pod ziemią pod wpływem wilgoci, nie wda się jakiś grzyb? Nie mam pojęcia, Juzia, głośno myślę. Jeśli jest możliwość, to odeślij, bo potem będziesz się tym truła cały czas. Tym bardziej, że Danusia pisze, że nie są ok. A Ona wie, co mówi.

Pan ze szkółki też powinien wiedzieć....a chyba nie wie. Albo wie i naciąga mnie
Popiszę z nim jeszcze trochę...może się złamie hehe

LewOgrodowy 10:56, 09 kwi 2016

Takie coś wyczytałam o sadzeniu drzewek szczepionych: "Drzewka szczepione sadzić tak, by miejsce szczepienia (wyraźne zgrubienie w miejscu połączenia podkładki i szczepionej rośliny) było tuż ponad ziemią."
Czyli wynika, że cała podkładka może być pod ziemią.
Z drugiej strony, jak on Ci każe wkopać to do ziemi, to czemu już do donicy tak nie wkopał głęboko?
siakowa 11:33, 09 kwi 2016

Juzia nie czytamlam dalej ale chyba jie mozna zbyt wysoko zakupywac pnia bo bedzie chorowal gnilmi takie tam. Kiedys tak mi pani w szkolce tlumaczyla
Juzia 12:51, 09 kwi 2016

LewOgrodowy napisał(a)
Takie coś wyczytałam o sadzeniu drzewek szczepionych: "Drzewka szczepione sadzić tak, by miejsce szczepienia (wyraźne zgrubienie w miejscu połączenia podkładki i szczepionej rośliny) było tuż ponad ziemią."
Czyli wynika, że cała podkładka może być pod ziemią.
Z drugiej strony, jak on Ci każe wkopać to do ziemi, to czemu już do donicy tak nie wkopał głęboko?

Nie wiem. Teraz mi napisał, żeby wkopać 10 i 20 cm.
Zapytałam go czy daje gwarancję?

Moje Doorenbosy nie mają szczepienia nad ziemią....
Już nic nie wiem.
Juzia 12:54, 09 kwi 2016

siakowa napisał(a)
Juzia nie czytamlam dalej ale chyba jie mozna zbyt wysoko zakupywac pnia bo bedzie chorowal gnilmi takie tam. Kiedys tak mi pani w szkolce tlumaczyla

No a ten Pan ze szkółki pisze, że można.
I kto ma rację?
Kuba 12:59, 09 kwi 2016

Juzia napisał(a)

No a ten Pan ze szkółki pisze, że można.
I kto ma rację?

To że pisze że można wcale nie znaczy że można, jaką daje gwarancję? Poza tym sprzedał towar niezgodny z opisem i zdjęciem więc masz prawo do roszczeń
Juzia 13:03, 09 kwi 2016

Kuba napisał(a)

To że pisze że można wcale nie znaczy że można, jaką daje gwarancję? Poza tym sprzedał towar niezgodny z opisem i zdjęciem więc masz prawo do roszczeń

Wiem, że mam prawo ale wiesz jak jest.
Powie nie i koniec....chcesz to się sądź.
I co z tego prawa mi przyjdzie???

Kuba 13:11, 09 kwi 2016

do sądu to nie, ale możesz chyba opisać sprawę do urzędu ochrony konsumenta poza tym wystaw mu odpowiednią opinię
i tak dobrze że pan podejmuje się dyskusji, bo zwykle przestają odbierać telefony i nie odpisują na maile
Gabisia 14:15, 09 kwi 2016

Juziu, łączę się w bólu z tobą….

Powiem brutalnie: te brzózki wyglądają okropnie.

Dorenboosów we Wrocku jest mnóstwo, ale czegoś takiego to ja nie widziałam.
Nawet dziś w Stefanogrodzie oglądałyśmy z Karabelą i były cudne, a przede wszystkim PROSTE - nawet bez bambusa.

U mnie nie widać żadnego szczepienia.

Ja bym oddała, ale to przez internet i pewnie logistycznie skomplikowane...