Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 08:56, 11 kwi 2016

beta napisał(a)
cześć...ale tu ruch
nowe nabytki widziałam...nie znam się i nic nie powiem
gratuluję wypełnionych po brzegi skrzyń...wyglądają świetnie...tylko sadzić
a ja kupiłam ...jest wygodny i moim zdaniem pasuje do naszego tarasu...buziaki

Serio?????
Wow! Ale Ci fajnie!
Pokażesz?
Kasya 09:02, 11 kwi 2016

moja odp od Szmitow:

Krzywizna jest rzeczą naturalną, wynikającą ze szczepienia. Gdy pień zgrubieje, ta krzywizna nie tak widoczna.

Brzozę ze zdjęcia należy posadzić odrobinę głębiej ok. 1 cm, tak by przykryć delikatnie ziemią warstwę mchu, która była w doniczce.
Margo 09:30, 11 kwi 2016

Juzia napisał(a)

Te dwie co posadziłam mają szczepienia na 5 cm, przewodniki zaczynają się na 10 cm.
Czyli nie jest źle.
Te pozostałe gorzej i te chcę wymienić albo zwrócić.

A mogłabyś cyknąć fotkę tym brzozom i wrzucić u mnie???

A proszę bardzo wszystkie cztery Ci cyknęłam Proszę nie patrzeć na bałagan wokół, za chwilę bedziemy robili płot stąd taki a nie inny wygląd.
Ta na drugiej fotce ma najbardziej widoczne miejsce szczepienia, bo zgrubienie duze, ale jest bardzo nisko i z czasem raczej wyrówna się z górą, i zniknie w nasadzeniach. Są lekkie krzywizny i one sie z wiekiem zniwelują. A to są brzozy z tych tańszych i gorszych jakościowo, bo na droższe nie miałam kasy.

Juzia 09:33, 11 kwi 2016

Kasya napisał(a)
moja odp od Szmitow:

Krzywizna jest rzeczą naturalną, wynikającą ze szczepienia. Gdy pień zgrubieje, ta krzywizna nie tak widoczna.

Brzozę ze zdjęcia należy posadzić odrobinę głębiej ok. 1 cm, tak by przykryć delikatnie ziemią warstwę mchu, która była w doniczce.

A jakie zdjęcie wysłałaś?

Mi nie odpisali....
Juzia 09:38, 11 kwi 2016

Margo napisał(a)

A proszę bardzo wszystkie cztery Ci cyknęłam Proszę nie patrzeć na bałagan wokół, za chwilę bedziemy robili płot stąd taki a nie inny wygląd.
Ta na drugiej fotce ma najbardziej widoczne miejsce szczepienia, bo zgrubienie duze, ale jest bardzo nisko i z czasem raczej wyrówna się z górą, i zniknie w nasadzeniach. Są lekkie krzywizny i one sie z wiekiem zniwelują. A to są brzozy z tych tańszych i gorszych jakościowo, bo na droższe nie miałam kasy.

Też nie idealne te szczepienia...ale przynajmniej proste te pnie.
A te moje dwie mają przewodnik wygięty jak paragraf

Kasya 09:38, 11 kwi 2016

Juzia napisał(a)

A jakie zdjęcie wysłałaś?

Mi nie odpisali....

to co tu wrzucalam

ja sie akurat o tą krzywizne nie martwilam bo to ze 2 cm w bok idzie i mysle ze sie z czasem wyrowna

ale chcialam wiedziec czy tak sie robi czy powinno inczaj i wlasciwie nic sie nie dowiedzialam

u ciebie to jeszcze problem estetyki bo roznica w kolorze kory
Margo 09:45, 11 kwi 2016

Juzia napisał(a)

Też nie idealne te szczepienia...ale przynajmniej proste te pnie.
A te moje dwie mają przewodnik wygięty jak paragraf

Ale jak napisałam to był ten tańszy sort. Idealne nie są, ale jak zrobimy płot i zrobie tam w końcu rabatę to krzywizny znikną nawet w niskich nasadzeniach.
Twoje "paragrafy" bym odsyłała. Szlag by mnie trafiał przez najbliższych kilka lat patrząc na nie.
A wiesz, że moje brzózki jednak o te pół metra przesuwałam . Spokoju mi to nie dawało, i teraz jest ok

A tak nawiązując do tego, że Pan pisze, że te krzywizny to własciwy sposób szczepienia, to jak nazwać te drzewka które są zaszczepione prosto ? Bo może w takim układzie te proste to są jakieś odpady
Juzia 10:23, 11 kwi 2016

Ja już nic nie wiem.
Ze szkółkarzami chyba jak z lekarzami.
Jeden drugiemu d... kryje.

Skoro da się na prosto i żeby podkładki nie było widać, to po kiego czorta piszą, że takie łamagi to poprawne szczepienie?
Bo się przyjęło????
Ale jak to wygląda?!?!

Echh...

ren133 11:01, 11 kwi 2016

inag napisał(a)
Podstawowym prawem klienta robiąc zakupy przez internet jest możliwość zwrotu towaru ze względu na to, ze nie masz możliwości zobaczyć tak naprawdę co kupujesz. Jeżeli męczą Cię te drzewka to skorzystaj z tego i je po prostu odeślij. Nie rozmawiaj nawet z tym gościem bo widać on leci w ciula na całego

Popieram Ja też bym odesłała i to jeszcze w ramach gwarancji na jego koszt.
Kawa 11:38, 11 kwi 2016

hej Justi
czytam ze zostawiłaś i posadziłaś
ja się nie znam więc się ie wypowiadam
szkoda tylko ze co innego w ofercie a co innego w realu

ale wiosna u ciebie śliczna się robi
a łubi zakwitnie przecie to prawie ja chwast