Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 20:55, 22 kwi 2016

makkasia napisał(a)
Juziu to ja Ci te goldeny podeślę bo mi tylko jeden marnie wygląda reszta kwitnie i ma się dobrze, ale ja miałam całą zimę niektóre niskie trawy przykryte świerkiem niezbyt grubo. Nie wiem czy to coś pomogło ale np FC nie przykryłam i wyglądają jakby nie żyły a dotychczas przykrywane co roku były zieloniutkie ...zobaczymy czy z FC coś jeszcze bedzie. Niestety stipy wszystkie nie żyją myślałam, że dwie przeżyły ale chyba nie. Miskanty ruszyły oprócz Variegatusów. Inne trawy pół na pół ...ta zima nie była dla nich dobra.
Juziu Ty masz tak wyczesane, że ja nie wiem jak ja mam te zdjecia moje pokazać...jak je już zrobię. Twój ogród wpisuje sie w poczet ogrodów pedantycznych, wychuchanych i powiem Ci że zaczynasz brylować a ja w kompleksy coraz większe popadam Masz pieknie ...porankowe zdjęcia świetne

złote trawki wzmocnione prześlę
ściskam mocno

Kasiu kochana!
Z trawkami to ja jeszcze czekam. Mam nadzieję, że jeszcze odbiją.... bo przecież niemożliwe żeby wszystko tak padło! Takich ususzonych na amen mam mało. Większość jest niepewna....dlatego spokojnie czekam.
U mnie jeszcze wszystko śpi....miskanty, rozplenice, buki, brzozy. Host nawet nie widać.
Jakbym została z niczym, to wtedy się odezwę!

Ja mam wyczesane? Ja mam pustki...dlatego tak czysto
Oprócz bukszpanów mało co jest na tych rabatach... Liczyłam na carexy i żurawki a tu d.... Miało być dużo tulipanów i hiacynty....a tu wszystko kwitnie po trochu zamiast na raz No nie podoba mi się ta wiosna! Nic a nic

lojalna_ 20:58, 22 kwi 2016

Juzia w czarnej dziurze jestem moze bys mnie z niej wyciągnęła?
Juzia 21:01, 22 kwi 2016

07_Rene napisał(a)
U mnie na kilkanaście kęp FC tylko jedna puszcza tragedia. Nie spodziewałam się. Do tego tulipanowiec się jeszcze nie obudził, a miałam go już drugą zimę... zaczynam się bać.

Mi się wszystkiego odechciewa jak patrzę na ogród....
Tyle roślin mi wypadło po tej zimie.... i jeszcze wiele pod znakiem zapytania.

Kasya 21:04, 22 kwi 2016

u mnie zaden ML sie nie odzywa, mma nadzieje ze rusza w koncu...
inne miskanty jakos pojedynczo, rozzplenice ze 2 chyba ruszyly, mam nadzieje ze to jeszcze kwestia czasu
Juzia 21:04, 22 kwi 2016

Popikowałam dzisiaj już wszystko co miałam.... i wysiałam warzywka do skrzyń.
Nic więcej ogrodowo mi się nie chce.
Jutro chyba posprzątam w chacie....
A tak czekałam na wiosnę
lojalna_ 21:17, 22 kwi 2016

No o co chodzi z tymi trawami mi padły nawet te dwuletnie .....kicha
Juzia 21:18, 22 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Juzia w czarnej dziurze jestem moze bys mnie z niej wyciągnęła?

Ja sama zadołowana jestem....
Juzia 21:19, 22 kwi 2016

Kasya napisał(a)
u mnie zaden ML sie nie odzywa, mma nadzieje ze rusza w koncu...
inne miskanty jakos pojedynczo, rozzplenice ze 2 chyba ruszyly, mam nadzieje ze to jeszcze kwestia czasu

Wydaje mi się, że miskanty i rozplenice to jeszcze troszkę.... tak samo jak FC i BF...ale mogę się mylić.
Oby nie!
nawigatorka 21:22, 22 kwi 2016

U mnie tez trawy troche mnie denerwuja.
Id w podjezdzie,FC nie widze by żyły,konwalnik wyciagnelam dzis suchy.masakra jakas.
makkasia 21:23, 22 kwi 2016

Juzia napisał(a)

Kasiu kochana!
Z trawkami to ja jeszcze czekam. Mam nadzieję, że jeszcze odbiją.... bo przecież niemożliwe żeby wszystko tak padło! Takich ususzonych na amen mam mało. Większość jest niepewna....dlatego spokojnie czekam.
U mnie jeszcze wszystko śpi....miskanty, rozplenice, buki, brzozy. Host nawet nie widać.
Jakbym została z niczym, to wtedy się odezwę!

Ja mam wyczesane? Ja mam pustki...dlatego tak czysto
Oprócz bukszpanów mało co jest na tych rabatach... Liczyłam na carexy i żurawki a tu d.... Miało być dużo tulipanów i hiacynty....a tu wszystko kwitnie po trochu zamiast na raz No nie podoba mi się ta wiosna! Nic a nic

zimno jest dlatego to wszystko rusza tak jakby nie chciało, bo na to zimno komu by się chciało ?
a Ty nie zaciemniaj mi tutaj, ze masz pusto dlatego czysto. U mnie jak pusto to jeszcze bardziej widać. Pogodziłam się jednak z tym, że wyczesane Makowo to czas mojej emerytury ale na to musi jeszcze sporo poczekać
a tulipki Cię jeszcze zaskoczą