jutro bedzie druga czesc o zwalczaniu bezposrednim
a skoro juz jestem czlonkiem to nastepna aktywnosc klubowa to gielda wymiany roslin. Mozna przyniesc rosliny ktore nam zbywaja w ogrodzie i wziasc sobie takie ktore nam w oko wpadna. Mozna tez przytachac literature ogrodowa i narzedzia. Jak ktos nic nie ma do wymiany to moze sobie wziasc co chce i wrzucic skladke do kasy klubowej.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Fajna taka wymiana. U nas w naszych ogródkach tylko 15 sierpnia się obchodzi, i zebrania regulaminowe co roczne, A tak nie ma takich prelekcji i wymian, Jak między sobą nie powymieniamy przez płot, to raczej ogólnego kiermaszu nie ma.
Ja mysle, ze u nas tez nie kazdy klub taka gielde robi. W moim jest dwa razy w roku wiosna i jesienia. Rozmawialam ze znajoma, ktora jest w innej miejscowosci i oni nie maja gieldy wymieniaja sie prywatnie.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Irenko no fajnie, ze ja znalazlam pod ta magnolia
musze na floharkach sie porozgladac, czasami mozna fajne ozdoby znalezc. No i na gieldzie moze cos bedzie. W piatek kupilam mega dzdzownice