Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Anda 14:42, 03 lut 2017

Ławeczka świetna z tymi poduchami Nową kuchnię planujesz? A czemu okapu nie będzie? Płyta będzie zaraz pod oknem? Nasza kuchnia jest marki Alno. Polecam Dla Was to pewno seria Alnobrit by pasowała
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 14:45, 03 lut 2017

Okapu nie bedzie jako takiego, bo mam za niska kuchnie. Bedzie wycigacz pary Bora w blacie zamontowany. Alno nie znam wcale, musze poczytac
pestka56 14:46, 03 lut 2017

Potężna robota do zrobienia.

Ten budynek ma bardzo fajne do deskowanie na elewacji. Może kiedyś swój domek tak obłożę.
Bardzo mi się podoba opalane drewno (shu-sougi-ban).

Milka, też mam taką starą maszynę Łucznika. I to podobno dobrze, bo moja znajoma patchworkarka mówi, że jest metalowa w środku i można ją naprawiać i regulować.
Milka 14:47, 03 lut 2017

Tak Kasiu, to prawda
Basilikum 15:22, 03 lut 2017

Kasiu u mnie wszystkie budynki maja takie deski w lepszym lub gorszym stanie, nowsze lub starsze. Te najstarsze sa czarne od slonca i uplywu czasu
w tym na dole przydalo by sie skonczyc ta elewacje ale czasu brak i tak wyglada od lat, ciagle jest cos wazniejszego.

Pan koparek jedzie zaraz do domu, bo nie da sie kopac. Wszystko zamarzniete. Tylko w tym miejscu co na fotce jest pokopl, bo tam stal wczesniej blaszany garaz i fura drewna wiec ziemia nie zamarzla.

a ja obcielam wierzbe, czyli zrobilam z niej kuke swiezbily mnie lapki.
hanka_andrus 15:35, 03 lut 2017

Fajne miejsce, szkoda by było nie uporządkowane, i zagracone. A schody- bomba!
pestka56 15:38, 03 lut 2017

Klimat jest
Basilikum 15:41, 03 lut 2017

schody prowadza do spichleza gdzie jest ziarno dla owiec
Tam bedzie nowy graz, za jakis 2 tygodnie nam go przywioza. Wczesniej stal tu blaszak i rosly dookola pokrzywy. M chce dookola utwardzic teren tak by byly latwe drogi komunikacyjne i by chwasty szans nie mialy. Z tego pojemnika na gnojowke (zapomnialam ak sie to nazwa. Bedzie pojemnik na deszczowke do podlewania.
kaz742011 17:40, 03 lut 2017

Basilikum napisał(a)

Dzis znow ie topi i slonko lekko przez chury sie przebija

U mnie też. Już niektóre rośliny wylazły ze śniegowej kołderki. Świstak przepowiedział wiosnę za 6 tygodni. W końcu będzie można znowu grzebać w ziemi bo na razie to tylko wody mnóstwo.

pestka56 18:31, 03 lut 2017

Świszcz, moje kochane, świszcz , czyli świstak anerykański. W przeciwieństwie do naszego rodzimego świstaka, żyje na nizinach. Głównie tym się różni, bo nasz preferuje góry.

U mnie skorupa ze zmarzniętego śniegu, a na tym 10 cm mokrego śniegu. Mimo, że + 1-2, to jak ma się cokolwiek stopić. I... jak tu ma się cokolwiek przebić przez ten lód.