Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

dana1s 13:47, 06 lut 2017

Muszę sobie przynieść trochę wiosny do domu
Piękne bazie
Już bardzo tęsknię za słońcem, marzy mi się wyjść bez nadmiernego ubierania do ogrodu i wreszcie coś zrobić, ale u mnie jeszcze śnieg
Basilikum 13:57, 06 lut 2017

Mi sie udalo w sobote, cielam bez, slonko tak przygrzewalo, ze musialam sciagnac kurtke, bo za goraco mi bylo Wczoraj tez bylo slonecznie
AniMa 14:00, 06 lut 2017

Co roku jak idę polować na bazie, to już przekwitnięte są...mówisz, że w lutym najlepiej....Trzeba spacerek urządzić
Basilikum 14:05, 06 lut 2017

no u nas juz sa wiec spacer jak najbardziej wskazany nie tylko zdrowotnie
14:05, 06 lut 2017
Witaj Izabelo

Przyszłam obejrzeć Twoje przydasie i nie zawiodłam się

Obejrzałam wizytówkę,zachwyciłam się Sielski klimat,poczułam to świeże powietrze.
Podoba mi się igloo (nie wiem jak to nazwać) z doniczek ceramicznych.Fajneee
Garnek w grochy z mieszkańcami rojnikami poprawił mi humor
Stół ogrodnika zabytkowy,taki kącik potrzebny w każdym ogrodzie.Widzę obok fajny wózek.To dekoracja czy wykorzystujesz go jeszcze?

Zauważyłam tyczki z nasadzonymi doniczkami.To schronienie dla skorek na zimę?

Warzywa masz dorodne,macie dobrą ziemię.
Kiedy przyjdzie czas siania nasion bo już mnie ręce świerzbią.No jeszcze troszkę musimy poczekać

Kociak przeuroczy

Pozdrawiam
Ania
gobasia 14:05, 06 lut 2017

Dobrze ,że już wiosennie się robi u Ciebie....u mnie zima nie odpuszcza
Basilikum 14:14, 06 lut 2017

Aniu witaj u mnie
Iglo moze byc, musze je poprawic jak sie ociepli, bo je snieg troche rozlozyl. Tyczki z doniczkami Maja dwie funkcje jedna to schronienie a druga dekoracja, mam w planie powiekszyc kolekcje. Wozek juz wlasciwie za dekoracje robi, wykorzystujemy go na festynach sredniowiecznych czasami jako rekwizyt.
Mnie tez juz lapki swierzbia ale jeszcze chwile poczekam na sianie pomidorow, inne do gruntu sieje od razu. Lubie swoje warzywka miec i w tym roku powieksze troche warzywnik. Ziola tez mam I balie taka jak Ty tez ale moja nie pomalowana i glownie kwiaty w nich rosna choc zdarza sie i salata i rzodkiewka

Basiu i do Ciebie zawita ciepelko i wiosna

mam mieszkanie do wynajecia, ciekawa jestem kto w nim zamieszka

14:25, 06 lut 2017
W tak nieskażonym ogrodzie mieszkańców będzie aż za nadto

A zapomniałam spytać się o abisynkę.Ta pompa czynna? Moim wielkim marzeniem było mieć studnie w ogrodzie i właśnie pompę abisyńską.Na marzeniu się skończyło bo musi być wg planu z mapkami a pompa wypadłby na..środku wjazdu No i tak to moje marzenie prysło jak bańka mydlana,dlatego zachwycam się u innych.

Mam okazje stąd przywieźć balię jeszcze większą jak ta moja większa.Nie wiem jak ale ją przywiozę

Swój warzywnik to jest to.
A jakie odmiany pomidorów wysiewasz? Ja też wysiewam ich sporo.W tamtym roku niesamowicie obrodziły ale i lato sprzyjało im bardzo.
Basilikum 14:58, 06 lut 2017

Aniu tak pompa jest czynna, podlewam z niej ogrod. W domu mamy tez wode ze studni, nie jestesmy podlaczeni do wodociagu.

Pomidory mam juz kupione
* Czarny ksiaze
* koktajlowy zolty sungela
* Kmicic
* koktajlowy Vilorin
mozliwe, ze cos dokupie
Rumianka 15:53, 06 lut 2017

Pozazdrościłam wiosenki w wazonie...chciałam tęż wybrać się na spacerek, ale ziąb i sypie śnieżek...brrr