Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym od linijki - ogród Ivony

Zielonym od linijki - ogród Ivony

nawigatorka 20:21, 17 maj 2016

ivo napisał(a)

Jestem Ale ledwie dycham tak mnie rozlożyło od niedzieli i mojego synka niestsety też dałam mu antybiotyk bo nie przechodziło. Nie mam siły na nic leże i się kuruje.
Synek był tylko kilka dni w przedszkolu i teraz siedzi tydzień za mną w domu więc nie wiem jak on pójdzie do tego przedszkola. Pani mówiła że strasznie to przeżywa o jest troche niegrzeczny popłakuje i nie chce się bawić z innymi dziećmi Strasznie mnie to zmartwiło bo on zawsze lgnął do innych dzieci i też nigdy nie mialam z nim problemu aby go gdzieś z kimś zostawić a tu taka sytuacja. Uświadomiło mi to po raz 1 że nie mogę być co do niego zbyt pewna bo jeszcze nie raz mnie zaskoczy.

zdrówia zatem dla Was a dla Ciebie dodatkowo wytrwalości będzie dobrze. trzymaj cię tylko twardo, obserwuj oczywiście i nawet nie zauważysz jak będzie dobrze. tego z całego serca zyczę a Syn zaskoczy Cie jeszcze nie raz np moja młodsza, która chodzi do "klubiku" dwa razy w tygodniu (ma 2,5 roku) wczoraj przy obiedzie zaczeła recytować wiersz na dzień mamy samych takich zaskoczeń zyczę
nawigatorka 20:22, 17 maj 2016

ivo napisał(a)

Asiu po Twoim wpisie pomyślałam: "no jak tu jej nie odpisać ?"

Jak wydobrzeję to foty będą albo zrobie kilka może zza okna bo ziąb niesamowity.
Rabata grabowa naprawdę super sie prezentuje i choć wszystko jeszcze małe to już ją uwielbiam . Najgorzej z tą carexową z tymi brązowymi trawami bo na 100 liatr wyszło może 20 reszta wygniła a bronze form chyba też padły ale jeszcze czekam na cud.
haha na to liczyłam. na zdjęcia poczekamy spoko. trawy w tym roku u wielu osób kuku zrobiły. u mnie za to zawilce niestety padły i dziś poszły na kompost.ale grabową moszesz cyknąć z domu prawda? ładny widoczek pamietam
ivo 12:19, 18 maj 2016

Grabowa tutaj jeszcze w trakcie prac:

I z dzisiaj z okna więc słabo widać. Runianka ma mnóstwo przyrostów te deszce jej służą gorzej zbiera się hakone bo była zgodnie z radą jej właścicielki dzielona na drobne sadzonki ale odbija

Tutaj jest dużo zabawy z wkładaniem darni między płyty bo wyszło wyżej i brakuje ziemi co widać na fotkach. Ściągamy więc darń dosypujemy ziemi i wkładamy z powrotem. Jest tym trochę papraniny ale efekt jest od razu
I widok z góry . Kory trzeba będzie dosypać bo coś prześwity są. Pierwszy raz rozsypywałam korę i na ten kawałek poszło mi 13 worków . Trzeba będzie hurtowo zamówić chyba bo to koszt niemały

Juzia 12:29, 18 maj 2016

To jednak wszystkie równe?
ivo 12:51, 18 maj 2016

Wisienkowa stare ujęcie sprzed 2 tyg:

Chwasty widać ale juz wypielilam

Lawenda ładnie odbiła a była łysa po zimie:

Tutaj niewypał carexy padły prawdopodobnie a liatry wygniły wyszło tylko kilka Musza być tu zmiany jeszcze nie wiem jakie:

Ze stipą na oknie południowym mam problem jest żółta trochę. Albo przelałam albo miała za sucho :

Za to werbena niepokonana

ivo 12:53, 18 maj 2016

Juzia napisał(a)
To jednak wszystkie równe?

No Juzia jak to powiedzieć chyba tak zostanie Powód jest taki że w tamtą stronę trawnika jest duzy spadek i chcąc dołożyć jeszcze 2 czy 1 plytę to trzeba by dowozić dużo ziemi a to już nie wchodzi w grę.
nawigatorka 12:56, 18 maj 2016

Werbene uszczknij.bedzie bardziej gesta.
I ja i stipe daj juz do ziemi.albo przynajmniej na dworze trzymaj.no chyba ze juz posadzilas
nawigatorka 12:57, 18 maj 2016

Grabowa super.runianka,plyty i te nieregularne kulki super.
A planujesz podcinac galezie grabom?
ivo 13:00, 18 maj 2016

Sznurki dla Asi ledwie je widać Brzozy posadzone ale w ogólnym jak widać chwastowisku Walczę tam jak mogę ale widzicie jaka sytuacja jest.
Zdjęcia nie chcą sie ładować
kasja83 13:05, 18 maj 2016

Iwonka pięknie wszystko wyglądaI grabowa i wisienkowa i chodniczek-super!Dobrze, że uraczyłaś nas fotkami.A co do zdrówka-głowa do góry- w weekend będzie lepiej!