Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

Gardener27 22:59, 08 maj 2016

L00zak napisał(a)

Dziękuję, zwykłe deski na składzie budowlanym, potem skręcenie, które nie do końca mi się udały, ranty z pozostałości wykończenia domku, folia też została z budowy

Margines jest, trawy jak najbardziej tam mogę wsadzić, więc co proponujesz z melodii traw w narożnikach ???

Rozpllenic u Ciebie mnóstwo więc odpadają Carexy chyba za niskie i nie będzie ich widać Miskanty za wysokie no chyba że Morning Light które na gliniastym podłożu dorastają max do 60 cm Można by się też pokusić o stipy ale z tych zimujących bo inaczej każdego roku czeka cię ich wymiana
L00zak 22:59, 08 maj 2016

Rumianka napisał(a)
Jesteś bardzo pracowity, jakby co... to mogą Cię adoptować?...

Aż się zaczerwieniłem….
bozga 23:00, 08 maj 2016

Skrzynie bardzo fajne, masz widać dużo wolnego miejsca to mogłeś tak zaszaleć, ja bym wstawiła w to miejsce z 8 skrzyń i jeszcze pięterko dobudowała
L00zak 23:02, 08 maj 2016

Gardener27 napisał(a)

Rozpllenic u Ciebie mnóstwo więc odpadają Carexy chyba za niskie i nie będzie ich widać Miskanty za wysokie no chyba że Morning Light które na gliniastym podłożu dorastają max do 60 cm Można by się też pokusić o stipy ale z tych zimujących bo inaczej każdego roku czeka cię ich wymiana

Rozplenice Hameln mam w liczbie 6 sztuk na rabacie z rozchodnikami, a w innym miejscu 1 sztukę Moudry…
Więc może jednak tylko inna odmiana?
L00zak 23:04, 08 maj 2016

bozga napisał(a)
Skrzynie bardzo fajne, masz widać dużo wolnego miejsca to mogłeś tak zaszaleć, ja bym wstawiła w to miejsce z 8 skrzyń i jeszcze pięterko dobudowała

Miło Cię widzieć Bożenko, Tak zgadza się, weszło by więcej z całą pewnością, tylko to dla mnie nowy temat, więc troszkę ostrożny jestem…
Ale za jakiś czas kto wie...
Gardener27 23:18, 08 maj 2016

L00zak napisał(a)

Rozplenice Hameln mam w liczbie 6 sztuk na rabacie z rozchodnikami, a w innym miejscu 1 sztukę Moudry…
Więc może jednak tylko inna odmiana?

Ja myślałem że obsadziłeś całą skarpę rozplenicami na przemian z rozchodnikami i masz już ich po kokardę
Z innych odmian znam tylko Autumn Magic Są też te niskie dorastające do ok 20 cm jak Little Honey i Little bunny
L00zak 23:21, 08 maj 2016

Gardener27 napisał(a)

Ja myślałem że obsadziłeś całą skarpę rozplenicami na przemian z rozchodnikami i masz już ich po kokardę
Z innych odmian znam tylko Autumn Magic Są też te niskie dorastające do ok 20 cm jak Little Honey i Little bunny

Przemku to jakaś 1/3 tej skarpy, kolejne 2/3 nie zagospodarowane, czeka na melodię traw.

Little bunny za mała będzie, może jednak Hameln tylko co wtedy ze skarpą zrobię...
Gardener27 23:46, 08 maj 2016

To może dajmy spokój warzywnikowi w tym sezonie, przyjdzie na niego jeszcze czas Ciesz się tym co już masz a reszta wyjdzie w praniu
KasiaW76 07:58, 09 maj 2016

Michal masz jakies inne zdjecia z drozki zrobionej z obrzeży? Moje leza i czekaja na wlasciwy moment nie wiem tylko w jakiej odleglosci je dawac aby mozna bylo faktycznie po nic chodzic. Mocno je zagłębiałes ponizej trawy?

Skrzynie fajne. w tym sezonie zalapiesz sie jeszcze na niektore warzywka
Ludwika 08:37, 09 maj 2016

Niesamowite tempo, szok! Ja to się muszę z miesiąc porozglądać, zorientować w temacie, kolejny miesiąc trwa proces podejmowania decyzji, po tych dwóch miesiącach mąż podejmuje decyzję za mnie i dopiero potem się robi Nie jesteś przypadkiem budowlańcem z wykształcenia? Bo z doświadczenia wiem, są to bardzo bardzo konkretni faceci, co w nich bardzo lubię, bo z takimi się świetnie współpracuje Pozdrówki!