Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

MirellaB 10:59, 29 sie 2015

L00zak napisał(a)

Mirella dziękuję bardzo
Pierwsze dwie rabaty to w głównej mierze zasługa Syli oraz tych, którzy są tu ze mną od początku na wątku
Kolejne już idą z mojej głowy z Waszymi korektami
Nie ukrywam, że przekopuje to forum i tu się uczę wielu rzeczy
Całe rozplanowanie działki to mój pomysł od początku, lubię takie rzeczy, wyobraźnia jakaś jest i chęci wielkie, więc jakoś chyba nawet wychodzi

Bardzo ładnie wszystko Ci wychodzi. Ja niestety nie mam zmysłu artystycznego, wizji itp. Jak czegoś nie skopiuję to nie wymyślę, ale z drugiej strony dokładnie wiem co będzie dobrze wyglądało, tylko nie umię tego zestawić - dziwne to prawda.

Obejrzałam Twój watek od początku Syla ma bardzo piękny ogród i z jej rad można korzystać

Ale wracając do Twojego ogrodu to bardzo ładnie wygląda. Fajnie, że jesteś tak zaangażowany. Gdyby mój eM tak ze mną działał w ogrodzie to bym wszystko już miała zrobione i tylko drobne korekty, a tak to sama się już bujam drugi sezon Sama sadzę, przesadzam, jedynie do większych roślin to mi daje pracownika do pomocy w sadzeniu. Mąż trawnik kosi, dużo go podlewa, nawozi - to jego broszka - i trawnik mamy bardzo ładny
L00zak 16:31, 29 sie 2015

deszczowymaj napisał(a)
Nowa rabatka wyszła ekstra
Michał może Ty tak na poważnie zajmij się projektowaniem i zakładaniem ogrodów super Ci to wychodzi

Asiu dziękuję, ale jeszcze dużo pracy przede mną, mimo to jest FUN , że się podoba, tym bardziej, że ta rabata jest z rzeczy które miałem w nadmiarze, więc satysfakcja jest tym bardziej większa
L00zak 16:36, 29 sie 2015

MirellaB napisał(a)

Bardzo ładnie wszystko Ci wychodzi. Ja niestety nie mam zmysłu artystycznego, wizji itp. Jak czegoś nie skopiuję to nie wymyślę, ale z drugiej strony dokładnie wiem co będzie dobrze wyglądało, tylko nie umię tego zestawić - dziwne to prawda.

Obejrzałam Twój watek od początku Syla ma bardzo piękny ogród i z jej rad można korzystać

Ale wracając do Twojego ogrodu to bardzo ładnie wygląda. Fajnie, że jesteś tak zaangażowany. Gdyby mój eM tak ze mną działał w ogrodzie to bym wszystko już miała zrobione i tylko drobne korekty, a tak to sama się już bujam drugi sezon Sama sadzę, przesadzam, jedynie do większych roślin to mi daje pracownika do pomocy w sadzeniu. Mąż trawnik kosi, dużo go podlewa, nawozi - to jego broszka - i trawnik mamy bardzo ładny

Mirella wiem, że to trudne tematy…
Rozumiem Cię, ważne, że małymi kroczkami idziesz do przodu, dla mnie najważniejsza w działaniu jest konsekwencja. Nie można odpuścić, bo nic z tego nie będzie. Nie ukrywam też, że jestem ambitny i jeżeli się za coś zabieram, chcę to zrobić najlepiej jak mogę. To forum to kopalnia wiedzy i jednocześnie wielki motywator, dzięki Wam którzy tu są i sobie pomagają, to jest świetna sprawa
Gardener27 16:44, 29 sie 2015

Ledwo mnie 3 dni nie było a już nowa rabata powstała No jak tak można ?
Wyszło bardzo ładnie

Będę dziurę w brzuchu borował i namawiał jednak na cebulowe Co powiesz o tulipanach w donicach wzdłuż chodnika ? Wiosną będą robić piorunujące wrażenie
L00zak 16:45, 29 sie 2015

Gardener27 napisał(a)
Ledwo mnie 3 dni nie było a już nowa rabata powstała No jak tak można ?
Wyszło bardzo ładnie

Będę dziurę w brzuchu borował i namawiał jednak na cebulowe Co powiesz o tulipanach w donicach wzdłuż chodnika ? Wiosną będą robić piorunujące wrażenie

Ok, no dobra, podpowiedz jak to zrobić, może się skuszę
Gardener27 16:56, 29 sie 2015

L00zak napisał(a)

Ok, no dobra, podpowiedz jak to zrobić, może się skuszę

Czy te donice masz ocieplone w jakiś sposób od środka ? Jeśli nie jest wtedy duże ryzyko że cebule nie przezimują
Jest też inny sposób na cebulowe Sadzisz je do koszyczków i dołujesz na rabacie Wiosną jak wypuszczają kły z koszykiem przenosisz na miejsce docelowe
L00zak 17:11, 29 sie 2015

Ok pomyślę nad tym, dzięki, podobają mi się krokusy i tulipany, ale nie zagłebiałem się jeszcze w tym temacie
iwka 17:29, 29 sie 2015

Tulipany koniecznie, jak zakwitną wiosną to przepadniesz i będziesz dosadzał i dosadzał
deszczowymaj 18:32, 29 sie 2015

iwka napisał(a)
Tulipany koniecznie, jak zakwitną wiosną to przepadniesz i będziesz dosadzał i dosadzał

Zgadzam się Tulipanki muszą być ...będzie pięknie
Marga 22:13, 29 sie 2015

MirellaB,
Ty się ciesz, że chociaż Twój trawnikiem się zajmuję . To duża oszczędność czasu dla Ciebie. Ja założyłam trawnik, a teraz o niego dbam