Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Klein Kottorz

Ogród w Klein Kottorz

gogo 16:47, 25 cze 2021

Danko, masz przepięknie przy oczku, wszystko do siebie pasuje, a wiąz ma fajny kształt
Niesamowity spektakl różany, kwitną jak szalone, a te w zestawieniu z szałwią szczególnie piękne
Alija 20:36, 25 cze 2021

Czym Ty karmisz te róże, że tak obficie kwitną? Pięknie kwitną.
Rabata przy oczku pięknie się prezentuje.
ElzbietaFranka 21:04, 25 cze 2021

Danusi koloru masz bardzo dużo. W tym roku róże mimo problemów zimowo-wiosennych nad wyraz pięknie kwitną. Tylko te nawałnice aby nie były większe.

Ta piruette bardzo mi się podoba. Wyrzucam 3 szt newn dawn zraziły mnie tylko jedna z nich ładnie rośnie.
Boje się już pnących to jednak są kolosy które mnie przerastają. Nie daje rady sama tych kolosów ciąć nie mam siły. W tym roku wiosna tak mi daly w kość że już nie chce pnącej te co mam i koniec.

Danus co zrobić z przyrodą się nie wygra. Parasola nie rozciagniesz aby grad, wiatr zatrzymać. Klimat się ociepla i będzie jeszcze gorzej. Miałam dzisiaj jechać na kilka dni na wieś, ale jutro pojadę. Boje się tych okropnych chmur.
Dzisiaj byliśmy tylko popatrzeć co tam się dzieje.

Kiedyś już gradobicie na działce przeżyłam więc wiem jak to wygląda. Liście jak durszlak najgorsze straty w liliach wodnych
ElzbietaFranka 21:09, 25 cze 2021

daszum napisał(a)
Rabata przy oczku

Danusiu masz pięknego ambrowca. Pierwsza fotka kolorowo piękna bardzo dobrze rozstawione rośliny.
daszum 22:15, 25 cze 2021

AlinaP napisał(a)
Wow! Widzę, że tych róż masz więcej. Podobnie jak ja. Zastosowałam je na obwódkę. Mam je dopiero od jesieni. Na początku kolor mnie trochę zaskoczył, trudno go się fotografuje. Wybierałam na podstawie filmu i kompaktowości krzaczkow.
Pozdrawiam

Tych róż mam 16 szt
Kolor jest intensywny, dlatego musiałam przesadzić różowe jeżówki i posadziłam jasne róże.
Jestem z tych róż bardzo zadowolona
daszum 22:17, 25 cze 2021

gogo napisał(a)
Danko, masz przepięknie przy oczku, wszystko do siebie pasuje, a wiąz ma fajny kształt
Niesamowity spektakl różany, kwitną jak szalone, a te w zestawieniu z szałwią szczególnie piękne

Cieszę się, że Ci się podoba.
Róże do wczoraj były piękne, dzisiaj wyglądają znacznie gorzej
daszum 22:23, 25 cze 2021

ElzbietaFranka napisał(a)

Danusiu masz pięknego ambrowca. Pierwsza fotka kolorowo piękna bardzo dobrze rozstawione rośliny.

Ela mam 3 takie ambrowce
Żeby osiągnąć taki efekt niektóre rośliny przesadzałam 5 razy, ale teraz jestem zadowolona

Wczorajsza nawałnica wyglądała koszmarnie. Ogromny wicher, ściana deszczu, a później grad.
To cud, że w zasadzie nie ma strat.
daszum 22:30, 25 cze 2021

Alija napisał(a)
Czym Ty karmisz te róże, że tak obficie kwitną? Pięknie kwitną.
Rabata przy oczku pięknie się prezentuje.

Róże dostały na wiosnę Azofoskę, a później dałam im garść prawdziwej qpy zmieszanej z kompostem

Dopieszczam rabatę przy oczku, a w oczku dopiero od wczoraj jest woda, bo spadła z nieba
Zaraz w oczku zamieszkała żaba i musiałam ją wyłowić, bo nie mogła wyjść
Ale się poprawiłam i zrobiłam schody dla żab
gogo 00:13, 27 cze 2021

Danko, podoba mi się wszystko, umiesz komponować rośliny, tak, że podkreślają nawzajem swą urodę
Moje róże /te w skrzynkach, mam tak jak Ty drugi sezon/ dostają tylko gnojówki, może to za mało, bo nie są tak obficie obsypane kwiatami.
Np. róża Bad Birnbach kwitnie, ale kraczek nie jest duży.

Pochwal się schodami, ciekawa jestem rozwiązania technicznego.
Ja ptakom zrobiłam mini platformę z płaskiego kamienia /tylko w jednej kastrze/, leżącego na doniczce, sprawdza się, bo się kąpią.
W trzech pozostałych nie mam niczego, co pomogłoby np. żabie wyjść i coś muszę wymyślić.
daszum 23:20, 28 cze 2021

Grażyno, dziękuję za laurkę, nie wiem czy zasłużoną

Wydaje mi się, że wszystkie rośliny lepiej kwitną w ziemi niż w skrzynkach, czy donicach.
Moje róże dostały prawdziwą qpę, może stąd ten rozmach