Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

Dominika11 22:12, 15 sty 2016

A nie myślałas o jakiś krzakowych kolo okna
kamila66 22:38, 15 sty 2016

Ten głóg w tym kolorze będzie przez około 3 tygodnie, jak przekwitnie będzie zielony. Jeśli chciałabyś coś bordowego i niedużego polecam pooglądać klony. Sama się na nie skusiłam po radach dziewczyn https://www.ogrodowisko.pl/watek/782-klon-o-czerwonych-lisciach?page=3 Nigra natomiast ma bardzo długo liście to jej ogromna zaleta tu w opisie jest napisane, że kształt min. Kulisty więc może uda się ją ciąć w kulę http://www.e-katalogroslin.pl/plants/5066,sliwa-wisniowa-nigra_prunus-cerasifera-nigra ważne aby kupić tą odmianę bo jest mała, pissardi jest dużo większa
olga80 08:09, 16 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
A nie myślałas o jakiś krzakowych kolo okna

co masz na myśli ?
olga80 08:13, 16 sty 2016

kamila66 napisał(a)
Ten głóg w tym kolorze będzie przez około 3 tygodnie, jak przekwitnie będzie zielony. Jeśli chciałabyś coś bordowego i niedużego polecam pooglądać klony. Sama się na nie skusiłam po radach dziewczyn https://www.ogrodowisko.pl/watek/782-klon-o-czerwonych-lisciach?page=3 Nigra natomiast ma bardzo długo liście to jej ogromna zaleta tu w opisie jest napisane, że kształt min. Kulisty więc może uda się ją ciąć w kulę http://www.e-katalogroslin.pl/plants/5066,sliwa-wisniowa-nigra_prunus-cerasifera-nigra ważne aby kupić tą odmianę bo jest mała, pissardi jest dużo większa

nigrę też sadziłam w zeszłym roku obsadziłam ją różami the feiry z obwódka bukszpanową może tu nigrę obsadzę hortkami
olga80 08:14, 16 sty 2016

katel napisał(a)
Olga Nigra jest większa niż te jabłonie (wiosną kwitną a potem zdobią owocami) a o głogu jest wątek, Danusia nie poleca, podobno choruje (sama go chciałam ).
Ja bym tam więcej niż jedno drzewo nie dawała, jedno po lewej tam gdzie ściana jest taka pusta a po prawej pod oknem coś co dorasta do wysokości dołu okna, żeby kwiaty nim wchodziły (oknem). Może drzewo - wiśnia umbraculifera?

tam nie może być wiećej niż jedno drzewo bo się nie zmieści
Karol99 08:17, 16 sty 2016

Ja bym stawiał na śliwe wiśniowa, piękny kolor przez cały rok.
olga80 08:37, 16 sty 2016

Karol99 napisał(a)
Ja bym stawiał na śliwe wiśniowa, piękny kolor przez cały rok.

Karolu też skłaniam się dziś ku niej
chelll 09:51, 16 sty 2016

Olga, u Ciebie zima jak i u mnie Czytam o panach, więc sądzę, że z ogrodem też jesteśmy na tym samym etapie Głogi kupiłam i zamierzam je formować w kulki, cięć, by były niewielkie. Są tak piękne, że nie mogłam się im oprzeć. Jeśli się nimi rozczaruję, posadzę coś innego

Pozdrawiam zimowo!
Flower1 10:14, 16 sty 2016

olga80 napisał(a)
kolejna odsłona

głóg lub wiśnia, kulki trzmieliny,miskant gracek
szpaler róż obwódka

Fajnie to wyglada ,piekny ten glóg..ja mam wisnie japonska w nasadzeniu ,na wiosne jest cudna a tak caly rok taka sobie ..powiem szczerze ze ja lubie szpalery .Jest efekt i elegancko to wyglada ,w sumie zalezy od ogrodu i gustu.Mysle ze szpaler vanilek tez by fajnie wygladal tylko ze pozno kwitna ,roze jak wybierzesz dobry gatunek to juz wiosna sie zacznie..
Gardener27 20:07, 16 sty 2016

Bardzo podoba mi się ten zestaw Będzie elegancko przez cały sezon
Ja bym tam dorzucił obok róż szałwie omszone a na samym przodzie wrzosy