Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Agi - czyli słońce i piach

U Agi - czyli słońce i piach

anna_t 10:24, 22 mar 2016

Nigry sa piekne i kiedy Danusia gdzies pisala ze najdluzej trzymaja liscie. Gdyby jeszcze byly kolumnowe to bym je u siebie widziala
ag_zie 12:08, 22 mar 2016

kasja83 napisał(a)
Ja jak widziałaś dopiero zaczęłam-do pierwszej wsadzonej roślinki jeszcze mnóstwo roboty.

U mnie też dużo do roboty a Ty już super działasz
frezja napisał(a)

Straszne rzeczy...śnieg ??
trochę posypało ale od razu się rozpuszczał
olga80 napisał(a)

oj te choroby co to się dzieje,że wszyscy z wirusami

Widziałaś taką co do góry d... leży jak w domu coś do zrobienia my to chyba taki gatunek jesteśmy choćby na rzęsach, ale zrobić trzeba
racja! Też tak nie mogę - no chyba że na O siedzę to odpoczywam
MirellaB 12:12, 22 mar 2016

Dziewczyny ja chora na czterech, ale to co do zrobienia w domu to zrobię - taka już moja natura, porządek musi być

ag_zie 12:15, 22 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Aga ja Kuby przed świętami do przedszkola nie pisałam mimo, że jest już zdrowy. Reguła by poszedł na 4 dni i znowu chory akurat na święta, dlatego niech siedzi w domu.

Róże spokojnie możesz przetrzymać.
Podlewaj, zapewnij dostęp powietrza, bo nie wiem czy są całe zafoliowane. W sklepie nie kupione by też stały

A ja myślałam że Michał już nic nie złapie
Róże czekają na miejsce - po trochu dziubie ale słabo mi idzie
anna_t napisał(a)
Róże aga kupiłaś no proszę
gdzie posadzisz?
ano kupiłam pod wpływem chwili a jeszcze nie mam gdzie wsadzić zdjęcie później zrobię i powiem jak bym chciała
ag_zie 12:21, 22 mar 2016

Marzenaka napisał(a)

Mam ten sam dylemat Będę sadzić Pissardi lub Nigry i potrzebowałam hortensji, które przebarwiają się na mocny róż. Zdecydowałam się na Diamant Rouge Rendia. Jeszcze nic nie kupuję, bo najpierw muszę darń zerwać. To po świętach. Dodam na pewno miskanty ML bo bardzo mi się podobają. Tylko nie wiem, czym niskim podsadzić. Żurawki citronelki ślicznie wyglądają ale u mnie nie dadzą rady. Może tawułą japońską Golden Princess podsadzę. A ty co niskiego będziesz dawać?

Witaj
Ja jeszcze nie zdecydowałam się na hortki, jak kupię drzewo to będę wiedziała jaką wielkość hortki będą mogły być
Darń mam już zdjętą - przekopałam z trawą z koszenia i grzecznie czeka tylko nie wiem czy wystarczy szerokość bo mam na 2m od tujek zrobione. Chyba będę musiała jeszcze z metr poszerzyć.....
A z przodu planuję carexy Frosted Curls i może szałwia jeszcze.... Zobaczymy jeszcze w trakcie.
ag_zie 21:32, 23 mar 2016

paulina_ns napisał(a)

Aga Ty chcesz Nigre albo pissardii szczepiona na pniu? Ja mam takie zestawienie i hortki sadziłam przy samej wiśni.

Nie pamiętam z jakiego ogrodu to zdjęcie jest, ale piękne zestawienie

Masz rację - piękne!
Tylko nie wiem jak daleko od tujek mam Nigry posadzić
Czy 2 m może być? Jak tak to gdzie hortki? Równo z drzewami czy trochę bliżej tujek?
ag_zie 21:37, 23 mar 2016

zoja napisał(a)
Pozdrawiam poniedziałkowo! mam nadzieję, że odpoczywasz i nabierasz sił szkoda chorować w święta
troszkę odpoczywałam a najbardziej to na powietrzu odpoczywałam hihi! Z widłami! I jak tu można chorować?!?!?
Zrobiłam warzywnik - skrzyni nie będzie opieliłam, porobiłam kwaterki (eM się śmieje że jak na cmentarzu mogiły są) takiego czegoś jeszcze nie miałam, tylko boków brakuje i byłyby skrzynie
Ot i tak odpoczywam!
A i jeszcze kopię miejsce na róże....
ag_zie 21:40, 23 mar 2016

tulucy napisał(a)
Zdrówka życzę jak dobrze pójdzie, to dom ogarnę we czwartek, na razie nic nie ruszone ani w domu ani na ogrodzie, no prawie nic

Dziękuję! A u mnie już bez napinki coś niecoś posprzątane, ciut ugotuję bo i tak na obiadkach proszonych będziemy
ag_zie 21:41, 23 mar 2016

olga80 napisał(a)
Ależ piękna inspiracja
zgadzam się
ag_zie 21:42, 23 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Dziewczyny ja chora na czterech, ale to co do zrobienia w domu to zrobię - taka już moja natura, porządek musi być

wiem, już to u Ciebie zauważyłam