Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Agi - czyli słońce i piach

U Agi - czyli słońce i piach

uziemiona 00:34, 30 lip 2016

Ależ tu ogólnoogrodowiskowa burza mózgów! Podobają mi się kolumnowe berberysy, a u Jagody szpaler z nich jest cudny, ale zimą to rzeczywiście badylki.
Ech te dylematy!
MirellaB 01:17, 30 lip 2016

U mnie w ogrodzie między roślinami nie ma odległości 50 cm, wszystko mam gęsto sadzone, bo chciejstw sporo.

Nie na wszystkich rabatach mam rośliny zimozielone, owszem zimą jest pusto, ale wcale mi to nie przeszkadza.
Nie jestem za tym, że muszą być bukszpany, cisy i inne.
Toszka 09:38, 30 lip 2016

Dlaczego tam ma być łyso zimą - szmaragdy+cyprysiki+sosenka...To mało?
ag_zie 10:22, 30 lip 2016

Wendy79 napisał(a)
Jak u Ciebie z ziemią? W moją zaskorupiałą glinę, wideł nie wbiję. Musi dobrze popadać, żebym mogła dalej szykować r.hortensjową.
U mnie mieszana, generalnie zawsze da się kopać ,czasami w głębszym dołku jest tak że ciężko kopać.
ag_zie 10:27, 30 lip 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Hej ja z rewizytą Idę poczytać, co tutaj się u Ciebie dzieje
Zapraszam Asiu, coś drgnęło nareszcie i mam nadzieję że jeszcze kawałek uda się zrobić
ag_zie 10:35, 30 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Aga berberysy są ok z cyprysami nie mam doświadczenia ale ja lubię gęste nasadzenia więc dałabym o jednego więcej

Ok to berberysy zostaną co 0,5m a z cyprysikami to jeszcze chciałam jakieś wypełniacze a dosadzić na długość zawsze można...
Marga 10:36, 30 lip 2016

Fajnie podglądać jak u innych coś się dzieje...u mnie zastój
Macham sobotnio
ag_zie 10:39, 30 lip 2016

anna_t napisał(a)
moim zdaniem cyprysik za blisko tej tujki koło siatki pierwszej, reszta ok
też tak stwierdziłam i przesunięcie jest konieczne i dlatego o jakiś wypełniaczach myślę .....
ag_zie 10:43, 30 lip 2016

zoja napisał(a)

superaśny ten potfór i w jakim fajnym miejscu rośnie
sam sobie takie miejsce wybrał dobro kompostowe że różne roślinki są - dynie, pomidory, koper i poziomki Podoba mi się i został!
ag_zie 10:52, 30 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Aga czy będziesz sadzić jakieś wypełniacze np trawy https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=249 czy będzie przestrzennie i tak na tip top?
I pomyśl o tym aby coś wsadzic zimozielonego w rozchodniki bo zimą będzie golas
U Zety widziałam po raz pierwszy połączenie rozchodników z rozplenicą, ona w tej rabacie ma 3 szt zimozielone https://www.ogrodowisko.pl/watek/2616-roztoczanskie-klimaty?page=716
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2616-roztoczanskie-klimaty?page=523

Kamilo, chciałabym coś wsadzić jako uzupełnienie bo bardzo mi się takie rabaty podobają. Tylko nie wiem co...
A ta rabata z rozchodnikami to moja malutka jest i na razie zostanie bez zmian chyba że ta obecna wlezie na rozchodnikową to będzie zmiana... A ta rabata u Zety to jest cuudna! Też ją kiedyś widziałam i dlatego mam takie małe połączenie.