Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Cioci cz. 3

Ogród Cioci cz. 3

malgorzata_s... 20:23, 13 cze 2019

Basilikum napisał(a)
Gosiu no co ja mam napisac, zawsze to samo, pirknie i rlegancko a przeciez to wiesz

Mi tez upaly dokuczaja ale jak ciagle pada to tez nie dobrze. Trzeba zniesc i cieszyc, tym co jest. Fanny teraz ten czas pachnacy rozami i taki slonecznie kolorowy

Cieszę się bardzo Izuś że lato przyszło Szkoda mi tylko troszkę roślin ale co tam chłonę ogród i cudne zapachy
Katkak 20:37, 13 cze 2019

Gosia zero elementu zaskoczenia, znowu cudnie. Klon wypasiony, robi robotę. Apropo sadzawki to dawno jej nie pokazywałaś.
Urszulla 23:22, 13 cze 2019

Zawsze się zachwycam tą żółtą różą choć czas róż i piwonii jest zachwycający w każdym kolorze
malgorzata_s... 21:17, 15 cze 2019

Katkak napisał(a)
Gosia zero elementu zaskoczenia, znowu cudnie. Klon wypasiony, robi robotę. Apropo sadzawki to dawno jej nie pokazywałaś.

Proszę
malgorzata_s... 21:19, 15 cze 2019

Urszulla napisał(a)
Zawsze się zachwycam tą żółtą różą choć czas róż i piwonii jest zachwycający w każdym kolorze

Niestety piwonie przekwitają błyskawicznie. Róże zresztą też.
malgorzata_s... 21:20, 15 cze 2019

malgorzata_s... 21:21, 15 cze 2019

Margarete 23:59, 15 cze 2019

To wariactwo temperaturowe w czerwcu ( mamy wciąż wiosnę !!??!!) powoduje że nie możemy nacieszyć się ogrodem. Zamiast teraz w czerwcu w te najdłuższe dni w roku spędzać fajny czas w ogrodzie ją wracam po pracy, zamykam wszystkie okna szczelnie, włączam klimatyzator i obniżam temperaturę w domu do jakiejś znośnej( nie wiem jaki przyjdzie rachunek za prąd?)pokładem się, jestem wykończona. Ożywiam się wieczorem i uzbrojona w środki przeciw komarom wychodzę podlewać ogród. Nie da się posiedzieć na tarasie bo te kąsające bestie są wszędzie. Nie ma mowy o pieleniu czy innych pracach w ogrodzie z powodu temperatury. Trawy też nie koszę - raz że gorąco, dwa żeby mi słońce jej takiej krótkiej nie wypaliło. Kwiaty róż omdlale z upału przekwitają błyskawicznie.....mam w nosie taki czerwiec - jestem wściekła ale niczego nie możemy zrobic- tylko ponarzekać
A i jeszcze zadbać o środowisko żeby te zmiany klimatu nie były jeszcze gorsze...

No to sobie ulżyłam

A twoje obrazki ogrodowe ładne jak zawsze. Oczko w ogrodzie to fajna rzecz
Mala_Mi 11:54, 16 cze 2019

No to czekamy aż dołączysz do grona młodych babć .... Ania wyglądała cudnie.

Ogród widziałam na FB.. pięknie masz.

Szkoda tylko ze szybko wszytko znika.. ale sorki taki mamy klimat , możemy tylko psioczyc ..

Ta różowa piwonia jest przepiękna, ale o nazwę nie pytam bo i tka nie mam już gdzie sadzić.
malgorzata_s... 13:29, 16 cze 2019

Margarete napisał(a)
To wariactwo temperaturowe w czerwcu ( mamy wciąż wiosnę !!??!!) powoduje że nie możemy nacieszyć się ogrodem. Zamiast teraz w czerwcu w te najdłuższe dni w roku spędzać fajny czas w ogrodzie ją wracam po pracy, zamykam wszystkie okna szczelnie, włączam klimatyzator i obniżam temperaturę w domu do jakiejś znośnej( nie wiem jaki przyjdzie rachunek za prąd?)pokładem się, jestem wykończona. Ożywiam się wieczorem i uzbrojona w środki przeciw komarom wychodzę podlewać ogród. Nie da się posiedzieć na tarasie bo te kąsające bestie są wszędzie. Nie ma mowy o pieleniu czy innych pracach w ogrodzie z powodu temperatury. Trawy też nie koszę - raz że gorąco, dwa żeby mi słońce jej takiej krótkiej nie wypaliło. Kwiaty róż omdlale z upału przekwitają błyskawicznie.....mam w nosie taki czerwiec - jestem wściekła ale niczego nie możemy zrobic- tylko ponarzekać
A i jeszcze zadbać o środowisko żeby te zmiany klimatu nie były jeszcze gorsze...

No to sobie ulżyłam

A twoje obrazki ogrodowe ładne jak zawsze. Oczko w ogrodzie to fajna rzecz

Gosia w pełni podzielam Twoje narzekania. Tylko niestety nic to nie zmieni. Komarów u mnie aż tyle na szczęście nie ma ale jak byliśmy w Pszczynie na sesji z dziećmi to wróciliśmy cali w bąblach. Chwasty wszędzie i omdlałe rośliny. Rano ogród tylko trochę żyje