Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 06:55, 12 mar 2016

nie dziwie się, też bym chciała miec widok na taki ogród
poza tym pewnie widniej w domu sie od razu zrobilo
Iwk4 06:59, 12 mar 2016

Widniej
Ale w tym sezonie wymienisłam tuje przy płocie. I sąsiedzi mają nas jeszcze na widoku. Nieraz smacznego mówili mi do śniadania.
Ale to na uboczu - sami swoi i mili ludzie.
anna_t 07:04, 12 mar 2016

ja właśnie na tarasie nie wysłonię sie za bardzo od sasiadów bo skarpy wokoł ale altanę w tych rózach jakbym zrobila to trochę intymniej będzie
Iwona jak ty bys okrywowe na skarpie posadzila?na górze czy na dole?
AgataP 09:57, 12 mar 2016

Ja pierdziu dziewczyny już nadają, w sobotę hahah

W całej rozciągłości zgadzam się z dziewczynami, że uporczywe jest bieganie między oddalonym stołem np w altanie a kuchnią w domu.
Zwłaszcza z dzieciakami, to chce słomkę, to widelec zapomniało, mąż miał nalać wina ale zapomniał kieliszków itd itp... a potem znowu znoszenie tego.
Ja zostaję przy tarasie, kombinuję tylko zadaszenie.
Być może zrobię sobie miejsce do siedzenia w cieniu pod kasztanowcem, ale tylko ławeczkę. Tam mam cień cały dzień, świetny widok...
anna_t 10:08, 12 mar 2016

ja dzisiaj pobudkę miałam o 6:18 więc i tak jestem mega zadowolona zaraz kładę małą i lecę do ogrodu
jak się spotkamy to Cie dokladnie o to zadaszenie wypytam, musze mieć poukladane w glowie jak tą pergotende(??) zrobić
AgataP 10:21, 12 mar 2016

anna_t napisał(a)
ja dzisiaj pobudkę miałam o 6:18 więc i tak jestem mega zadowolona zaraz kładę małą i lecę do ogrodu
jak się spotkamy to Cie dokladnie o to zadaszenie wypytam, musze mieć poukladane w glowie jak tą pergotende(??) zrobić

Pobudkę to i ja mam wsześniej, o 7 rano to pytania już lecą o bajki
A co Ty chcesz w ogrodzie robić w taką pogodę?
Pergotenta - sama nie wiem jak wyjdzie, wszystko będzie na żywioł,
ale może wspólnie coś wymyślimy i jeszcze jak dziewczyny pomoga to luzik
Luteczka 10:23, 12 mar 2016

Aniu, no właśnie, ja też myślałam o brzuskach przed tarsem ale chyba musiałabym je naokoło posadzić żeby to coś dało. No żagiel jest dobry, latem fajnie osłania a na zimę zdejmujemy więc jest więcej światła w salonie.
anna_t 10:26, 12 mar 2016

chce dokończyć wokół tarasu i chcialam trawe przegrabić chociaz ale niewiem ile wytrzymam na dworzu..
wiesz sama konstrukcja to chyba pikus, mnie intryguje jak się robi te 'szyny" po których przesuwasz ten materiał..
Luteczka 10:28, 12 mar 2016

dziewczyny,o pergotendzie też myślałam ale ja potrzebowałam zasłonić taras do samego końca, więc daszek/żagiel wystaje poza taras ok metra. Wszystko zależy od tego co się potrzebuje
anna_t 10:30, 12 mar 2016

Luteczka napisał(a)
Aniu, no właśnie, ja też myślałam o brzuskach przed tarsem ale chyba musiałabym je naokoło posadzić żeby to coś dało. No żagiel jest dobry, latem fajnie osłania a na zimę zdejmujemy więc jest więcej światła w salonie.

ja właśnie pod żagiel wymiary tarasu robiłam
taki 5x5 pewnie masz?