Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

AgataP 19:35, 12 mar 2016

Jak mnie nie ma, właśnie usiadłam do kompa
AgataP 19:37, 12 mar 2016

anna_t napisał(a)

tak na szybko a pewnie na zawsze zostanie nie no zarcik, ale napewno jak nie bedzie to mega pracochłonne to namówię m i go nie zrażę..
wiesz ze będzie murek przy skarpach wokół tarasu zgodził sie m i juz dzwoniłam do brukarza, do świąt ma zrobić!

No widzisz... wszak mąż musi dbać, by żona była zadowolona hahah
AgataP 19:39, 12 mar 2016

anna_t napisał(a)

ale żagiel jest kwadratowy i ma byc nad tarasem to jak z boku?potrzebuję 2 punkty zaczepienia bo drugie 2 do krokwi w podbidce
masz rację z tym widokiem na sąsiadów, wogole nie jestem zasłonięta a oni taras zrobili sobie centralnie na naszą stronę
nie chce tam budować pergoli na stałe bo zimą chce mieć jak najwięcej światła, mam jakąś schize na tym punkcie..
lecę obejrzec obeliski

Aniu musi być sposób na wysłonięcie, jeśli nie drzewami to może przy tarasie ścianę ażurową zrobić... kurcze no nie wiem.. musiałabym widzieć z tarasu miejsce na sąsiadów...
anna_t 19:43, 12 mar 2016

AgataP napisał(a)
Jak mnie nie ma, właśnie usiadłam do kompa

super
mam taką fotkę stojac na tarasie

AgataP 19:55, 12 mar 2016

To drzewami trzeba się zasłonić, należy pomyśleć jakimi, by za kilka lat spełniły swe zadanie. Bo raczej nie kupisz takich wielkich.
A taras można wysłonić dodatkowo ażurową ozdobną ścianką, lub dorobić kratkę na słupy które zamierzasz postawić. Posadzić możesz coś pnącego, ale raczej nie róże by dziewczynki się nie skaleczyły latając po tarasie.
Wpisz sobie w Pinteresta backyard screen wyrzuci Ci kilka propozycji może coś Ci się nasunie
anna_t 20:00, 12 mar 2016

generalnie to nie chcialam tam pergoli bo zimą mnie bedzie draznić..a tam z prawej obok tego giganteusa w żwirku planuję plac zabaw dla dziewczyn
mam nadzieję że sąsiedzi tez jakąś zasłonę zrobią..chyba ze to podglądacze skoro tak taras zrobili
anna_t 20:05, 12 mar 2016

mam ważne pytanie
ile oczek hortensji trzeba moczyć w wodzie aby się ukorzenily??
AgataP 20:06, 12 mar 2016

anna_t napisał(a)
generalnie to nie chcialam tam pergoli bo zimą mnie bedzie draznić..a tam z prawej obok tego giganteusa w żwirku planuję plac zabaw dla dziewczyn
mam nadzieję że sąsiedzi tez jakąś zasłonę zrobią..chyba ze to podglądacze skoro tak taras zrobili

Ania więc nie muszą być na stałe, mogą to być ekrany, ustawiane tylko na lato. Musisz sama podjąć decyzję czy nie będzie Ci przeszkadzać, że sąsiedzi Was widzą. Lub szukać szybko rosnących drzew
anbu 20:10, 12 mar 2016

Aniu tylko macham, bo za Twoim planowaniem nie nadążam Jak już obsadzisz będę podziwiać:-*
anna_t 20:13, 12 mar 2016

na tamta strone tylko ze po lewo od rabaty w żwirku myślałam o grujecznikach, oczarowały mnie te drzewa ale czy szybko rosną..