widzisz u mnie i przy zaglu i przy pergotedzie trzeba tak zrobić...zaraz za skarpami byłyby te słupy.
i chyba własnie robota z ich zrobieniem mnie jakos odstraszyła, niewiem jakby to lepiej wygladało. tylko takie dwa jak czerwone czy dołozyc jak zielone w poziomie?chyba stabilniej by bylo?
Kasya mi kiedys tu taka inspirkę wrzucila https://pl.pinterest.com/pin/166422148708705264/
tylko u mnie było by bardziej minimalistyczne, bez ozdób
Jeżeli te słupy byłyby w granicy rabaty to chyba byłoby oki, z poprzeczką zieloną koniecznie bo linki stalowe naciaga się i wszystko preży więc wydaje mi się że taka poprzeczkaustabilizuje konstrukcję
Ania, a ja bym sobie zrobiła tam konstrukcję i zawiesiła żagiel.
Konstrukcję prostą, bez ozdób, w szarym kolorze.
I nie musisz nawet robić górnych przęseł. To tak na szybko, by latem się nie ugotować, a potem możesz myśleć dalej. Zobacz ile pracy bierzesz na siebie, nie podołasz wszystkiemu. Uwierz mi. Jeśli nie będę miała koncepcji na pergotentę tak od razu to też poszukam rozwiązanie na szybko.
Agatka dobrze mówi, żagiel to szybsze rozwiązanie, słupy jak na zdjęciu tylko podparte bo naprężenie i żagiel do tego zakładany na karabińczyki żeby było łatwo zdjąć w razie burzy np.
chyba że chcesz pergotende to wtedy dodatkowe poprzeczki po bokach