Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

AgataP 19:00, 04 maj 2016

No i 500 myknęło jak nic... ziemia wygląda super, ja też wciąż zaprawiam kompostem i obornikiem kompostowanym. Widać efekty na roślinach.
jankosia 19:06, 04 maj 2016

Ja je kiedyś uprawiałam ale tylko dlatego że zostałam uszczęśliwiona na siłę. Z przyjemnością kiedyś niechcąco zapomniałam zabrać na zimę z garażu I tak, wysadź je później, ale podpędzić bulwy w doniczkach już możesz. Są mega żarłoczne i latem trzeba często podlewać. Poza tym jak dla mnie nie ten teges, za egzotycznie wyglądają Karm dużo a będą mega wielkie Ni chyba że masz niskie odmiany.
AnnaCh 19:27, 04 maj 2016

Ania ale masz wielką tą różankę Wygląda z kompostem super
Pytałaś u mnie o bergenię, ale Agata już Ci wszystko powiedziała, to bardzo mało obsługowa roślinka
Kanny mam co roku sadzę, jak będą na słońcu to zdążą zakwitnąć, tylko lubią wodę. Moje już podpędzone w doniczkach w domu całkiem spore Ale ja chyba w połowie marca wsadzałam. Wrażliwe na mróz są - to prawda. Jesienią pierwsze przymrozki je od razu zetną. Ja je bardzo lubię, bo dekoracyjne liście są
Filemon24 20:12, 04 maj 2016

Już możesz spokojnie dawać do donic kanny ogólnie to ładne roślinki tylko mnie denerwowało to że na zimę trzeba wykopywać i sie ich pozbyłam.
Obwódka z trzmieliny przed hortensjami
wpisz w gogle obwódka z trzmieliny i sobie obejrzysz o co kaman
kasja83 20:14, 04 maj 2016

anna_t napisał(a)
troszke dzisiaj podziałałam
wymieszałam ziemie z kompostem na różance i skarpach, od razu inaczej to wyglada bo tak to ziemia jak piach była
było
jest

Ania od razu widać efekt!A gratki z okazji 500tki-bo nie niestety się nie załapałam
Kasya 20:53, 04 maj 2016

Jestem taka zmęczona ze nic nie napisze Juz dzisiaj bo nie myśle
anbu 20:56, 04 maj 2016

Ania rany, ale masz hektarową tą różankę. Jak te wszystkie róże zakwitną to my tu oszalejemy
anna_t 21:18, 04 maj 2016

AgataP napisał(a)
No i 500 myknęło jak nic... ziemia wygląda super, ja też wciąż zaprawiam kompostem i obornikiem kompostowanym. Widać efekty na roślinach.

jutro miałam wygrabiać i równać na glanc ale tak leje że chyba samo sie wyrówna aż tv mi nie działa taka burza, u Ciebie też?
anna_t 21:21, 04 maj 2016

jankosia napisał(a)
Ja je kiedyś uprawiałam ale tylko dlatego że zostałam uszczęśliwiona na siłę. Z przyjemnością kiedyś niechcąco zapomniałam zabrać na zimę z garażu I tak, wysadź je później, ale podpędzić bulwy w doniczkach już możesz. Są mega żarłoczne i latem trzeba często podlewać. Poza tym jak dla mnie nie ten teges, za egzotycznie wyglądają Karm dużo a będą mega wielkie Ni chyba że masz niskie odmiany.

ja je chcę w doniczkach miec bo ustawie na tarasie od strony sasiadów. wsadze w donicach dam dobrej ziemi i poczekam do 15-go i wystawię na dwór dopiero.dobrze kombinuję? tylko tesciowa coś mówila ze potrzebuja głebokich donic bo rosną wysoko i moga sie przechylic.
nie mam pojęcia jaka mam odmiane bo dostałam tylko wiadro z bulwami i tyle
im bedą wieksze tym lepiej
anna_t 21:23, 04 maj 2016

AnnaCh napisał(a)
Ania ale masz wielką tą różankę Wygląda z kompostem super
Pytałaś u mnie o bergenię, ale Agata już Ci wszystko powiedziała, to bardzo mało obsługowa roślinka
Kanny mam co roku sadzę, jak będą na słońcu to zdążą zakwitnąć, tylko lubią wodę. Moje już podpędzone w doniczkach w domu całkiem spore Ale ja chyba w połowie marca wsadzałam. Wrażliwe na mróz są - to prawda. Jesienią pierwsze przymrozki je od razu zetną. Ja je bardzo lubię, bo dekoracyjne liście są

własnie zalezy mi na tych liściach,im wieksze tym lepiej
to jak ja mam jeszcze suche badyle to mogą nie zdążyć w tym roku zakwitnąć?