Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

kaz742011 21:20, 22 lip 2016

Witaj Aniu. Przyszłam z rewizytą. Ale tu wątek "na bogato". Pozwolisz że w wolnej chwili porozglądam się po twoim ogrodzie bo jeszcze u ciebie nie byłam.
anbu 21:38, 22 lip 2016

Hej
Przeleciałam na szybko, plac zabaw rewelacja
Filemon24 09:11, 23 lip 2016

Zapomniałam ci napisać nazwę tego białego liliowca to Gentle Shepherd
anna_t 09:37, 23 lip 2016

AgataP napisał(a)

No dlatego mówiłam daj Mu trochę odpustu niech chłop odpocznie, grilla zrobi i cieszy się latem we własnym ogrodzie Przy okazji niech zabawia dzieci, a Ty myknij do ogrodu, odpoczniesz psychicznie

Czyżbyś szła w stronę szpaleru drzew po obu stronach wjazdu ?

jezu Agata doła złapię..no wiem cisne go strasznie...ale jeszcze zrobi mi przesłonę koszy na smieci i juz wiecej nie chce no oprócz zerwania 4,5m2 darni ale to juz pikuś w porównaniu do tamtego
skąd wiesz że myślę oo tym szpalerze..? no zastanawiam się tylko ze nad amanogawami bo mam juz jedną do przesadzenia pamietasz moją rabate pod dużym oknem w źwirku?to tam chce swidosliwę jednak i rabate bialo-szaro-niebieską. co myślisz?
anna_t 09:43, 23 lip 2016

ren133 napisał(a)

Aniu
Ładne masz te róże
Widzę, że trochę już liznęlaś temat różany ... i opryski robisz ja do tej pory tylko na mszyce pryskałam ... i trochę sie rozczarowałam moimi ... po urlopie różanka wyglądała fatalnie ... wszystko przekwitło ... uschnięte płatki poprzyklejały się do liści róż Teraz tylko trzy sztuki kwitną ... reszta nawet nie ma jeszcze pąków

dziekuję
trochę późno zrobiłam te opryski i złapały plamistość, a tak sie wstrzymywałam az wkońcu przyszedł tydzień deszczu i d... :/
no niestety taki minusik róż, u mnie tez to nie wygląda zachwycająco ale porządny strumień wody ładnie wszystko zmyje i będziesz znowu mogła przychylniej na nie patrzeć
anna_t 09:44, 23 lip 2016

ag_zie napisał(a)
Plac zabaw świetny jest! Buksikowe przedszkole fajne - małe krasnale stoją

dzięki Aguś
anna_t 09:55, 23 lip 2016

Filemon24 napisał(a)
ja się pytam co ty chcesz zmieniać na różance? - przecież ładnie jest moim zdaniem nie kombinuj bo przekombinujesz, np u mnie jedna z róż źle zniosła przeprowadzkę i szkoda mi jej bo to moja ulubienica
Aniu u ciebie to bardziej sanatorium dla roślin niż mordor
co do pryskania to pryskasz zawsze wszystkie róże nawet te zdrowe ( co by nie zachorowały) za dwa tygodnie trzeba zabieg powtórzyć, ale ja bym proponowała co dwa tyg do końca sezonu...
ja pryskam co dwa trzy tygodnie róże od połowy maja i wszystkie póki co zdrowiutkie

spokojnie raczej na wiosne jak coś to będe zmieniać bo chyba tak dla róż lepiej muszę poczynić małe zmiany bo pomyliłam się i posadziłam na środku rabaty 4 new dawn zamiast hanne zimą dołowałam zakupy i mi się popitoliły
troszkę uporzadkuję tez rozchodniki, lawende, liatre i werbene - posadze kwadratami. i tyle
z opryskami oczywiście się spóźniłam, czekałam na pierwsze sygnały ze cos się dzieje a zamiast tego lało tydzień i złapały trudno. tylko 2 the fairy co prawda ale kiepsko wyglądają...te chore listki opadna czy wyładnieją?
anna_t 09:59, 23 lip 2016

Ewik napisał(a)

Ja w tym roku prysnelam raz na przedziorka z 2 razy bioseptem i róże też zdrowe , jedynie tegoroczny old port złapał plamy ale on podatny jest.

Większość źródeł podaje że w sierpniu nie ma sensu pryskac na plamistosc.wazne żeby przed zimą wyzbierac chore liscie.

Ewa jakich źródeł?daj cynka gdzie czytać takie rzeczy
ja pryskałam Amistarem, dokupić Biosept i prysnąć?
przechowalnik fajna sprawa ale u Ciebie to chyba zbędne Ty tworzysz od razu przepiękne rabaty
anna_t 10:01, 23 lip 2016

kaz742011 napisał(a)
Witaj Aniu. Przyszłam z rewizytą. Ale tu wątek "na bogato". Pozwolisz że w wolnej chwili porozglądam się po twoim ogrodzie bo jeszcze u ciebie nie byłam.

cześć uwierz mi moj na bogato to pikus przy Twoim bo ja dopiero pare rabatek zrobiłam, które teraz pod wpływem nowych inspiracji planuję zmienić
a całe tyly do zrobienia dopiero bo na wiosne pergola dopiero
MirellaB 10:17, 23 lip 2016

Pamiętam jak różankę robiłaś. Tak jak napisałaś gusta się zmieniają i zawsze tak będzie. Ciągle coś by się chciało zmienić, zrobić inaczej,bo ciągle coś nowego i innego się widzi.
Dlatego ja przyjęłam zasadę mam jak mam, bo tak chciałam i nie zmieniam