Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 10:43, 22 lip 2016

ja tez mam swój mordor jak to mawia Agata rabata śmieciowa, przechowalnik, matecznik, jak zwal tak zwał....masakra jednym słowem. tu trafia wszystko co ma się rozmnażać, wysiewać..
Rojodziejowa 10:45, 22 lip 2016

A widzicie też muszę sobie mordor zrobić, tylko na razie mam gdzie bo za domem rozkopane, ma się ogrodzenie robić :/ Ja to jestem w fazie, że wszystkiego zazdroszczę! Nawet mordoru!!
anna_t 11:31, 22 lip 2016

wiesz pewnie gdybym kupowała od razu po 10szt roslin i sadziła w docelowe miejsce to mordoru bym takiego nie musiała mieć
ale ja jeszcze w trakcie planowania i zbierania roślin muszę się zebrac i narysować plan na tyły bo wrzesień za pasem a ja chyba rodki będę przesadzać jesli zaakceptują koleżanki mój pomysł
poza tym zauważyłam ze gusta się zmieniają więc nie mam cisnienia zeby się spieszyć, z różanką szalałam a teraz przesadzać będę..
w tym tygodniu chciałabym zeby mi M darń zerwał, to zrobię kolejny kawałek ognistej. wogóle jesli chodzi o prace w ogrodzie to mój m powinien sie rozdwoić lub roztroić
AgataP 14:30, 22 lip 2016

anna_t napisał(a)
wiesz pewnie gdybym kupowała od razu po 10szt roslin i sadziła w docelowe miejsce to mordoru bym takiego nie musiała mieć
ale ja jeszcze w trakcie planowania i zbierania roślin muszę się zebrac i narysować plan na tyły bo wrzesień za pasem a ja chyba rodki będę przesadzać jesli zaakceptują koleżanki mój pomysł
poza tym zauważyłam ze gusta się zmieniają więc nie mam cisnienia zeby się spieszyć, z różanką szalałam a teraz przesadzać będę..
w tym tygodniu chciałabym zeby mi M darń zerwał, to zrobię kolejny kawałek ognistej. wogóle jesli chodzi o prace w ogrodzie to mój m powinien sie rozdwoić lub roztroić

No dlatego mówiłam daj Mu trochę odpustu niech chłop odpocznie, grilla zrobi i cieszy się latem we własnym ogrodzie Przy okazji niech zabawia dzieci, a Ty myknij do ogrodu, odpoczniesz psychicznie

Czyżbyś szła w stronę szpaleru drzew po obu stronach wjazdu ?
ren133 15:12, 22 lip 2016

anna_t napisał(a)

Aniu
Ładne masz te róże
Widzę, że trochę już liznęlaś temat różany ... i opryski robisz ja do tej pory tylko na mszyce pryskałam ... i trochę sie rozczarowałam moimi ... po urlopie różanka wyglądała fatalnie ... wszystko przekwitło ... uschnięte płatki poprzyklejały się do liści róż Teraz tylko trzy sztuki kwitną ... reszta nawet nie ma jeszcze pąków
ag_zie 15:15, 22 lip 2016

Plac zabaw świetny jest! Buksikowe przedszkole fajne - małe krasnale stoją
Filemon24 17:17, 22 lip 2016

ja się pytam co ty chcesz zmieniać na różance? - przecież ładnie jest moim zdaniem nie kombinuj bo przekombinujesz, np u mnie jedna z róż źle zniosła przeprowadzkę i szkoda mi jej bo to moja ulubienica
Aniu u ciebie to bardziej sanatorium dla roślin niż mordor
co do pryskania to pryskasz zawsze wszystkie róże nawet te zdrowe ( co by nie zachorowały) za dwa tygodnie trzeba zabieg powtórzyć, ale ja bym proponowała co dwa tyg do końca sezonu...
ja pryskam co dwa trzy tygodnie róże od połowy maja i wszystkie póki co zdrowiutkie
Ewik 17:20, 22 lip 2016

Zazdroszczę przechowalnika, u nas miejsca brak.
Ewik 17:25, 22 lip 2016

Filemon24 napisał(a)
ja się pytam co ty chcesz zmieniać na różance? - przecież ładnie jest moim zdaniem nie kombinuj bo przekombinujesz, np u mnie jedna z róż źle zniosła przeprowadzkę i szkoda mi jej bo to moja ulubienica
Aniu u ciebie to bardziej sanatorium dla roślin niż mordor
co do pryskania to pryskasz zawsze wszystkie róże nawet te zdrowe ( co by nie zachorowały) za dwa tygodnie trzeba zabieg powtórzyć, ale ja bym proponowała co dwa tyg do końca sezonu...
ja pryskam co dwa trzy tygodnie róże od połowy maja i wszystkie póki co zdrowiutkie

Ja w tym roku prysnelam raz na przedziorka z 2 razy bioseptem i róże też zdrowe , jedynie tegoroczny old port złapał plamy ale on podatny jest.

Większość źródeł podaje że w sierpniu nie ma sensu pryskac na plamistosc.wazne żeby przed zimą wyzbierac chore liscie.
Filemon24 17:37, 22 lip 2016

Ewik napisał(a)

Ja w tym roku prysnelam raz na przedziorka z 2 razy bioseptem i róże też zdrowe , jedynie tegoroczny old port złapał plamy ale on podatny jest.

Większość źródeł podaje że w sierpniu nie ma sensu pryskac na plamistosc.wazne żeby przed zimą wyzbierac chore liscie.

ja z rosaplant dostałam takie informacje żeby pryskać róże co dwa tygodnie, ale może w sierpniu sobie odpuszcze pryskanko