Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 09:00, 29 lip 2016

ren133 napisał(a)

Nie da sie stworzyć pięknego ogrodu nie poświęcając jakiejś rośliny. Ja na szczęście mam jeszcze drugą działkę - jak zaczęłam wystawiać na olx rośliny, które nie są trafione ale pięknie rosną to eM powiedział, że on je posadzi na tej drugiej działce i będzie ślicznied Więc nie jest mi szkoda ... ale zawsze możesz komuś podarować roślinkę, która jednak Ci nie odpowiada bo źle się komponuje albo za duża rośnie albo nie ten kolor ...

napewno będe oddawać rosliny,wyrzucać napewno nie. jak ja już będę miec dojrzały ogrod to pewnie pojawi się ktoś na forum dla kogo jak znalazł będą darmowe roslinki
anna_t 09:01, 29 lip 2016

ren133 napisał(a)

Zrobisz sobie takie na wiosnę - teściowi szybko pokaż to cudo Edytki

na wiosne już mam dla niego zadanie
anna_t 09:03, 29 lip 2016

ren133 napisał(a)

jarzmianki też

a też tak długo kwitną?wysiewają się?
w szkołkach które wczoraj odwiedziłam brak takiego asortymentu..bida
tylko net mi zostaje
centrum Polski :/
ren133 09:06, 29 lip 2016

eee_taam napisał(a)

ten kupiłam wiosną ...sama jestem ciekawa co pokaże ...miałam honorine w zwszłym roku ale wygniła/przemarzła..zakupiłam te z nadzieja ze silniejsze beda

zawilce sa rózne jest ich wiele ....sa tez wiosenne co kwitna w maju i tez sa białe

Ooo właśnie Justynka słusznie zauważyła wiosenne zawilce są piękne i nawet po przekwitnięciu liście zdobią ... wiem bo mam
AgataP 09:13, 29 lip 2016

Anda napisał(a)
Aniu, przywrotnik jest piekny. Ten "normalny" Alchemilla mollis sie poklada, a ten mniejszy Alchemilla epipsila, sie nie poklada. U mnie stoi, zarowno liscie jak i kwiaty.

A gdzie "dorwałaś" epipsila ? wszędzie tylko mollis
ren133 09:17, 29 lip 2016

anna_t napisał(a)

właśnie jak Ty tak piszesz to chyba czeka mnie demolka..
a powiedz mi Twoja mniejsza ile ma na wysokośc?
jak będziesz chciała to namiar do szkółki która graby frans te węższe kopane ma niedrogo

Chcę chcę namiar
Ja widzę wielopniowe w ten sposób - w żwirku z kulkami w okolicy nóżek + jakieś trawy ale niskie bo cały urok drzew wielopniowych to właśnie pień Jak posadzisz ŚŚ, obgolisz je od dołu to wtedy samej Ci się zacznie układać w głowie ... zobaczysz bazę i dalej pójdzie Przecież Ty masz szkółki pod nosem ... na pewno możesz kupić rośliny przymierzyć i oddać lub wymienić (ja robiłam tak nie raz) ... ja uważam, że na takie planowanie jestem chyba za słaba ... metoda prób i błędów jest łatwiej ... nie ma jak przymierzyć i obejrzeć to pod każdym kątem
ren133 09:18, 29 lip 2016

anna_t napisał(a)

a też tak długo kwitną?wysiewają się?
w szkołkach które wczoraj odwiedziłam brak takiego asortymentu..bida
tylko net mi zostaje
centrum Polski :/

W naszym rejonie z bylinami faktycznie bida ... a Flori?
ren133 09:19, 29 lip 2016

Ta mniejszaŚŚ ma jakieś 2m
Anda 09:22, 29 lip 2016

AgataP napisał(a)

A gdzie "dorwałaś" epipsila ? wszędzie tylko mollis

U mnie w D internetowo. Szkoda, ze tak daleko mieszkasz, wyslalabym Ci siewki tegoroczne. Jesli uda mi sie zebrac nasiona (z naciskiem na jesli) to Ci wysle, o ile oczywiscie chcesz

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataP 10:06, 29 lip 2016

Anda napisał(a)

U mnie w D internetowo. Szkoda, ze tak daleko mieszkasz, wyslalabym Ci siewki tegoroczne. Jesli uda mi sie zebrac nasiona (z naciskiem na jesli) to Ci wysle, o ile oczywiscie chcesz

Anda, a pewnie że chcę Przypomnę się u Ciebie