Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

lindsay80 20:49, 28 lip 2016

Filemon24 napisał(a)
te przywrotniki to moim zdaniem bardziej limonkowe są ale i liście jakie mają ładne ładniejsze niż bodziszki
pisałaś mi o tych green jewel że nie masz a ja zapomniałam
też myślę że to fajny pomysł z tym limonkowym

a u mnie ten przywrotnik jak przekwitnie to się pokłada, szybko go trzeba obcinać, ale liście faktycznie ma ładne.
anna_t 20:49, 28 lip 2016

muszę je na zywo zobaczyć
to jak limonke wprowadzę to moze tawuła golden princess jeszcze albo albiflora moze? też na kostke?
Anda 20:49, 28 lip 2016

anna_t napisał(a)

a jak myslisz co zrobić z tym rzędem tujek danica?

Aniu, ja wiejskie ogrodki lubie, wiec nie wiem, czy to pasowac bedzie. Dalabym tam rzedem (uwielbiam alejki) mikro jablonke ozdobna Pomzai. No ale to takie moje widzimisie W sumie to co Agata radzila brzmialo fajnie, trawki bialo-zielone. I jak to ja, dosadzilabym do tych trawek biale lwie paszcze, ktore powtorzylabym tu i owdzie na rabatach. Tylko ze one sa jednoroczne.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Filemon24 20:51, 28 lip 2016

anna_t napisał(a)
muszę je na zywo zobaczyć
to jak limonke wprowadzę to moze tawuła golden princess jeszcze albo albiflora moze? też na kostke?

tylko tawuły ci będą kwitły na różowo więc ja bym ich nie dawała
Filemon24 20:54, 28 lip 2016

lindsay80 napisał(a)

a u mnie ten przywrotnik jak przekwitnie to się pokłada, szybko go trzeba obcinać, ale liście faktycznie ma ładne.

ale to chyba nie jest jakaś wada? bynajmniej dla mnie
Anda 20:54, 28 lip 2016

Aniu, przywrotnik jest piekny. Ten "normalny" Alchemilla mollis sie poklada, a ten mniejszy Alchemilla epipsila, sie nie poklada. U mnie stoi, zarowno liscie jak i kwiaty.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anna_t 21:02, 28 lip 2016

Filemon24 napisał(a)

tylko tawuły ci będą kwitły na różowo więc ja bym ich nie dawała
ta albiflora kwitnie na biało i jest w tej szkolce co jutro po śś jadę
https://ogrodeus.pl/tawula-japonska-albiflora
21:03, 28 lip 2016
anna_t napisał(a)

edit: doczytałam anemone to zawilec...

ten kupiłam wiosną ...sama jestem ciekawa co pokaże ...miałam honorine w zwszłym roku ale wygniła/przemarzła..zakupiłam te z nadzieja ze silniejsze beda

zawilce sa rózne jest ich wiele ....sa tez wiosenne co kwitna w maju i tez sa białe
anna_t 21:03, 28 lip 2016

lindsay80 napisał(a)

a wydaje ci się żółty czy limonkowy? pstrykniesz mi fote?
anna_t 21:06, 28 lip 2016

Anda napisał(a)

Aniu, ja wiejskie ogrodki lubie, wiec nie wiem, czy to pasowac bedzie. Dalabym tam rzedem (uwielbiam alejki) mikro jablonke ozdobna Pomzai. No ale to takie moje widzimisie W sumie to co Agata radzila brzmialo fajnie, trawki bialo-zielone. I jak to ja, dosadzilabym do tych trawek biale lwie paszcze, ktore powtorzylabym tu i owdzie na rabatach. Tylko ze one sa jednoroczne.

pewnie trawiaście bedzie w najwiekszym stopniu,powoli cośmi się znowu układa w głowie
a przywrotnik jaki według Ciebie ma odcień żółty czy limonkowy?