Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 11:31, 29 lip 2016

Rojodziejowa napisał(a)

tak, ale powoli już zaczyna do niego docierać, że nie ominie go ten ogrodowy zawrót głowy

a na rysowanie może się znajdzie chwila, a co mam rysować?

ważne żeby dawkować ja srdnio to umiem i M powoli siwieje ale obiecałam po chrzcinach odpuścić
Asia narysowałabyś mi hipotetyczny wyglad tej planowanej rabaty....? ale jeśli masz chwilkę bo jak nie możesz to nie ma tematu
Rojodziejowa 11:40, 29 lip 2016

Mogę spróbować Aniu. Choć pewnie to co ja sobie wyobrażę niekoniecznie będzie odpowiadać Twojemu wyobrażeniu.
Te kwadraty mają iść od samego początku tej rabaty, czy od któregoś momentu? Zaznacz mi najlepiej krechami początek i koniec rabaty na tym rysunku i ewentualnie dodaj mi piny, które pokazują mniej więcej czego chcesz i gatunki, które już na bank wybrałaś. Jak będę mieć to w jednym miejscu to szybciej pójdzie

I napiszę sobie jeszcze, że fotki są na 673 żeby mi się to nie zawieruszylo
anna_t 12:03, 29 lip 2016

o choroba to Ty tak na powaznie ze szczególami już chcesz polecieć :/ jasna doopa ..
no dobra
tutaj mam to co pewne czyli śś i to czarne to szamba. jedna obsadze bukszpanem lub danicami a drugie niewiem bo jak wstawiam tez takie obsadzenie to nudno tak drugie w tym trzecim rzędzie
H-hortensje jako taka ściana rabaty i nawiazanie do następnej bopo lewo bedzie jednak hortensjowa az doplacu zabaw
T - trawy jakieś wysokie,miskant morning light np bo widzisz plan jest prostokatny a rabata trapez i tą trawą po prawo zatuszuję skos

tam gdzie czerwona strzałka to to samo miejsce co na fotce
2 śś, między nimi 3 kwadraty 1,5x1,5 wypełnione bylinami, trawami. i wokół tez takie kwadraty. właśnie niewiem wizualnie jak dobrać te kwadraty.. w których będzie ładnie wygladałyby trawy a w których bylinki :/

Asiu z bylinami wciąż czytam ale napewno jezówki, rozchodnik, jarzmianki.
z tych niższym mam dylemat czyścia (To od Andy),bodziszek czy ubiorek. i trawy nizsze seslerie lub ice dance
dobrze by bylo powielić gdzieś na przodzie kwadrat z kulkami danica żeby nawiązanie do tych koło szamba było..
anna_t 12:04, 29 lip 2016

jeszcze takie coś niskie znalazłam
http://www.florini.pl/zawciag-nadmorski-armanda-white-div-classlat-armeria-maritima-div-p2304.html
długo kwitnie, tylko ciekawe jak poza wyglada. ktoś ma?
Rojodziejowa 13:35, 29 lip 2016

a tło to żywopłot z tujek ma być formowane? Czy mają takie stożki sobie rosnąć?
anna_t 13:41, 29 lip 2016

tlem są serby, raczej stożki bo nie wiedzidzialam nigdy serba formowanego.
podobno można ale niewiem jak to wyglada :/
rysujesz? jezu podaj adres pizze Ci zamówię w ramach rekompensaty
ag_zie 13:44, 29 lip 2016

anna_t napisał(a)
znalazlam go w ofercie szkółki Kalisiak spod Warszawy, zna ktoś tą szkółkę?
ja tam derenie widziałam ale jeszcze nie kupiłam :/ Zoja z Ukojenia ma do niej blisko - może zna?
Makusia 13:46, 29 lip 2016

Zaglądam, a tu wciąż burza mózgów, więc nadal się nie odnajduję
Niezmiennie natomiast kibicuję!
anna_t 13:46, 29 lip 2016

o widzisz Aga,podpytam jej
anna_t 13:50, 29 lip 2016

Makusia napisał(a)
Zaglądam, a tu wciąż burza mózgów, więc nadal się nie odnajduję
Niezmiennie natomiast kibicuję!

doktoryzuję się z białej rabaty więc wiesz kiedys Ci moze pomogę jak bedziesz chciała coś białego
ale burza :/