Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

20:55, 18 sie 2016
kanny musisz wysadzac i wsadzac ...tez je miałam ..zimy w garazu nie przezyły zgiły ( ...skończyłam z nimi sa w miejskich parkach zwykle ..tam je podziwiam

tulipany ...jeszcze nigdy nie wykopywałam tulipanów ...u mnie sa wiloletnie ...przynajmniej wiekszość odmian ...nawet sie ladnie rozmnazaja .....chyba ze obetniesz badyle przed zaschnieciem to raczej zgniją i bedziesz miec spokój.

ja mam tulipany posadzone w szałwi kocimietce bodziszkach i najwiekszy trud mi sprawia ich jesienne uziemienie...potem sama przyjeność wiosna ...a potem do połowy sierpnia zapominasz o nich ...markety ci przypominaja ze pasuje znów kupic zeby w paxdzierniku cos w ogrodzie miec do roboty

anna_t 21:05, 18 sie 2016

wsadzam raz i tyle?
no to może, może
Makao_J 21:17, 18 sie 2016

Są gatunki wieloletnie i jednoroczne tulipanów.
Ja w tym roku pierwszy raz wsadziłam i nie wiem czy wszystkie wieloletnie. Na pewno botaniczne są wieloletnie. Ponoć te z pełnym kwiatem są jednoroczne a te klasyczne pojedyncze powtarzają kwitnienie co roku ale są wyjątki.
Sapporo są wieloletnie i są białe. Dłuugo kwitną i są śliczne. Ja mam i makalu ma i wiele innych osób.
Warto spróbować bo ogród wygląda cudnie jak kwitną. Jeśli za rok jakieś nie wyrosną to dosadzisz tych które wyrosły.
Widziałaś fioletowo-różowe tulipany w wątku Na Łowieckiej wiosną? Cuuudooowne. W tym roku zakupiłam takie same w Benexie.
21:25, 18 sie 2016
sugeruje u Any_art zobaczyc wiosenne zdjecia ..tony tulipanow zadołowala 2-3 sezony temu ...przeciez jakby musia wykopac i przetrzymac i opisac ..to by sie zwyczajnie wykończyła

anna_t 21:26, 18 sie 2016

o to jak białe to juz mi się bardziej podobają
a ten benex to co to?
21:32, 18 sie 2016
krokusy tez kupuj raz wsadzisz beda sie namnazac ...bedziesz sie cieszyć samoobsługowe sa najwiekszy trud to wsadzic do ziemi.....z sensem

21:34, 18 sie 2016
anna_t napisał(a)
o to jak białe to juz mi się bardziej podobają
a ten benex to co to?

ma złe opinie duzo pomyłek ..a ceny zadne jakies ...w marketach sie pojawiły cebule juz ..ja sie w tym roku po marketach bede wlóczyc
anna_t 21:46, 18 sie 2016

krokusów nie trzeba wysadzać?
Makao_J 21:47, 18 sie 2016

W Benexie faktycznie zdarzają się pomyłki ale rzadko. Czytałam wiosną na O, ale mimo wszystko dużo osób z forum tam kupuje bo ceny są OK. Wiosną napiszę czy u mnie też się pomylili.
Pomyłki zdarzają się wszędzie. Nawet kupując dużą roślinę. Jak człowiek nie jest zorientowany co i jak to wierzy napisom a potem klops. Nie raz już tak miałam.

Tulipany Sapporo akurat kupowałam w okolicznym CO cena coś koło 2 zł za szt.
_Martini_ 22:35, 18 sie 2016

Też zamówiłam juz w benexie. Trydno sie zdecydowac, taki wybor.

I co Ania ? Jakby co, to jeszcze masz duuużo czasu