Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Filemon24 09:04, 20 sie 2016

anna_t napisał(a)
Anita specjalnie wrzuciłam to zdjęcie z nadzieją ze mi ją rozczaisz wiedziałam że Ty kociara ale serio to chłopak?
Karolina mam takie 2, będzie z jednej stolik to ławek z palet. mialam w tym roku robić ale wyskoczyły inne wydatki i zajęcie ale mma nadzieję że moje plany na wiosnę obejmą zrobienie tych mebli...tylko M musze przez zimę odpowiednio na wszystko przygotować

Chłopak raczej na pewno zmień imię na Dzidka jak ma pchły to wystarczy kupić kropelki i dać na kark - ja swojemu kupiłam i wyniosło mnie to zaledwie 10 zł, zobacz też czy nie ma świerzbu w uszach - mój niestety ma i obecnie mu to leczę i tutaj już drożej bo kosztowały mnie 75 zł ale trzeba to wyleczyć ponieważ z czasem od tego pasożyta kot może stracić słuch.
Mój Filemon też był taki dziki jak go przywiozłam razem z drugim kotem Tygryskiem ( niestety Tygrysek zginął ) to na ręce nie mogłam wziąć bo od razu całe podrapane a teraz siedzi na rękach jak dzieciak i w ogóle taki leloch twój też się oswoi tylko trzeba trochę czasu z kotem spędzić żeby przywykł do ludzi

W jakiej cenie sadzonki Diamantino? są dosyć rozrośnięte i ładne tej odmiany akurat nie mam a bardzo mi się podoba muszę jakieś miejsce wykombinować
Filemon24 09:05, 20 sie 2016

iwka napisał(a)
będą, tylko w drugim rzucie, inny dostawca niż tego co teraz są

Dobrze wiedzieć jak bedą u was w biedronkach to dziewczyny dajcie znać
anna_t 09:54, 20 sie 2016

Marzena ślicznoty pokazujesz
Kasya widzisz Iwona już poradziła znawczyni janiny
Ania kocur sliczny ale przede wszystkim ma polować!
Anita mój M się ucieszyl ze wkoncu doszedł jakiś chłop do domostwa bo tak to sam z babami jest a jakie sa oznaki swierzbu? jak bedzie troche bardziej zadomowiony to wezmę go do weterynarza zarejestrowac i niech luknie na niego co podac, bo robaki tez chyba ma :/ hortki po 22zł.
_Martini_ 22:00, 20 sie 2016

iwka napisał(a)
będą, tylko w drugim rzucie, inny dostawca niż tego co teraz są

Ale tak serio? Jeny, dobrze wiedzieć, żeby jeszcze jakieś oszczędności zostawić na ten drugi rzut
anna_t 22:34, 20 sie 2016

sluchajnie wkurza mnie swany...i pomyslalam ze wywale i posadzę 2 stozki przy schodach tarasowych. czy beda pasowaly jeśli ani na skarpach ani na różance nie ma ani jednego iglaka?

rozchodnikow już nie ma. wokół palisad tarasu lawenda a przy dolnych palisadach kocimietka, za nią dzisiaj dosadziłam 7 mini rozplenic
Rojodziejowa 22:45, 20 sie 2016

anna_t napisał(a)
Makao, Martini, Moniq, kasja, Filemon odpowiem tak: jak trafie to kupie i sprobuję...
a kota mam, tylko niewiem czy to on czy ona nazwałam ją Dzidka bo to mega dzikus

mam ją niecałe 2 tyg i dopiero od niedawna pozwala mi się zbizyć na taką odległość. o głaskaniu nie ma mowy

Piękna Dzidka i fajne imię My mamy kota, ale od początku dzieci go mordują, więc musiał przywyknąć do wszelakich czułości. Mam nadzieję też, że będzie pilnował ogrody przed nieproszonymi goścmi takimi, jak nornice właśnie.

A tak a propo jeszcze, to chłop pewnego dnia mi się drze: Asiaaaa!!!! Chodź szybko!!!
Więc ja lecę jak na złamanie. Myślę, że coś się zawalilo, ktoś coś zasiurał zepsuł, świat się wali. Wchodzę do sypialni, a mój chłop z przerażeniem patrzy za okno. Podchodzę, patrzę, a tam na naszym kompostowniku siedzą 4 kocięta i wszystkie się gapią nam w okno (na fotce już ich mniej, bo co jakiś czas odchodził jeden i w końcu zniknęły nie zauważone na szczęście przez nasze miłośniczki kotów.
_Martini_ 22:55, 20 sie 2016

Swany wypuszcza baty? Ja daję mojej szansę i liczę na to, że z niej nie skorzysta
A stożki z czego? Cis czy bukszpan?
Dlaczego wyrzucilas rozchodniki?

O kotach nic nie wiem. Od wiosny przychodzi do nas jedna znajda. Ma cudny charakter, pozwala się miziac. Czy ona może miec teraz młode? Bo mi sie zdaje że słyszę czasem pomialkiwanie, a ona wtedy nagle gdzieś znika.
inka74 23:58, 20 sie 2016

Uff... Udało mi się z grubsza pismo obrazkowe u ciebie obejrzeć. Ładna, nawet bardzo ładna twoja Pashmina. Tylko gdzie ją upcham? Cosik wymyśle.

Po dyskusji o Swany doszłam do podobnego wniosku - dostanie nakaz eksmisji gdzieś pod płot. Może zamiast Swany właśnie Pashminę w skrzynkę wsadzę. Jak duża ona u ciebie?

Jak lubisz róże, które nie śmiecą zerknij na Ninę Renaissance. Pięknie pachnie, kwiaty biało kremowe podobne do Pilgrima, zasychają i nie opadają.
Filemon24 08:18, 21 sie 2016

hortki za takie sadzonki w bardzo dobrej cenie
świerzb w uszach bardzo łatwo rozpoznać bo kot się często po nich drapię a jak zajrzyj do uszu to widać ciemno brunatną wydzielinę coś okropnego :/
mi się podobały te rozchodniki przy schodach
Madzenka 09:39, 21 sie 2016

W roznych watkach pytasz o purpurowe róze, ogranąć tych pytań nie mogę Jak wysoka ma byc ta róza?
W tym roku wreszcie zachwycił mnei Falstaff, rosnie do 1,5 M. Gardeners jest u mnei niski is labo kwitnie. Soul na razie żarówiasta ale bedzie duza, bo jest wysoka juz w pierwszym sezonie

Ps. Na okrywowe juz u mnie nie ma miejsca została tylko Aspirin ale ona ma kwity i gałezie jak roze rabatowe a nie okrywowe. Swany jest podobna dla Fairy i tego pokroju nie lubie. Pamietaj jednak, ze w kolejnych seoznach swany będzie miała trochę sztywniejsze pędy