Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 09:42, 23 sie 2016

rozark napisał(a)

daj jej podporę i owijaj w około, będzie mini pnąca i dużo ładniejsza albo zakulkuj na wiosnę

nie chce tam pnacej, miała być róża która okryje skarpę...
zakulkuje na wiosnę i to bedzie ich ostatnia szansa
dzieki że wpadłaś
anna_t 09:49, 23 sie 2016

gusiarz napisał(a)
Czytam o Louise Odier... masz czy dopiero zamierzasz kupić? Jeśli masz jak u ciebie się im żyje... moje co rok chorują.... i mam ochotę je wy...walić wrrrr :/

czesc Aga
mam 6szt i nie choruje ani jedna sztuka. 4szt rosna ok 0,5m od muru, 2 na brzegach rabaty. poludnie totalna patelnia ale przeciagi jeszcze maja bo pola wokół a tuje jeszcze małe
u mnie plamistosc najbardziej zlapały 2szt new dawn, 3szt swany i 2szt the fairy. one wszystkie obok siebie i tak chyba jedna o drugiej łapały..

niewiem co Ci poradzić, jak róża ma straszyc i wkurzać to może lepiej odzałowac i wywalić. a jesli jest młoda to może dac jej ostatnią szansę, profilaktycznie psikać HT i moze się wzmocni. ja psikałam 2 miesiace pod rząd HT ale i tak miały mszyce ale moze dzieki temu wiekszość czegoś gorszego nie złapała..
anna_t 09:54, 23 sie 2016

Makusia napisał(a)
Hejo
Fajnie, ze wróciłaś do avatarka-od razu Cię identyfikuje
Nadrobilam dwa tygodmie-dzieje się u Ciebie!
Ameryki nie odkryję, jak powiem, że na kręgosłup masz uważać, bo to nie ząb i jedną wizytą u lekarza sprawy nie załatwisz- pilnuj się dwa razy bardziej, niż uważasz, ze powinnaś!

Barwinek-strasznie ekspansywny-na wiosnę slicznie zielony i żywy, pozniej to już kwestia gustu-w każdym raziew żadnym kwadracie go nie utrzymasz nawet z krawężnikami-górą przejdzie.

Lawenda biała-kwitnie spoko, ale właśnie przez to, ze jest biała sprawia wrażenie, że słabiej kwitnie niz niebieskie i fioletowr. Mam jedną kupioną przez pomyłkę i mnie nie powala

O reszcie nie wiem nic
Podoba mi się myśl o piwoniach+ róże.

hejo
z kregosłupem jest problem, pokopałam w piątek to juz weekend z bólem i na leżąco miałam :/
barwinka nie bedzie, zamówilam lawende, szałwie, kolominte i pare innych bialych. zobacze co z tego będzie
piwonie bedę zabierac niedługo ze starego domu to pójda na różankę
anna_t 10:06, 23 sie 2016

_Martini_ napisał(a)
Aniu, niezła juz kolekcja Wszystkie pierwszy sezon? W tym roku, która byłaby dla Ciebie number one? Marzy mi się Pashmina (dzięki za namiary). I marzą mi się duże zmiany na rabatach. Zazdroszczę Tobie tak urządzonego tarasu, będzie pięknie.

wszystkie pierwszy sezon część z grudnia reszta z wiosny.
number one..hmm...przy pierwszym tłoczeniu pashmina ale teraz przy drugim doszła do niej munstead
pashmina nie pachnie ale długo trzyma kwiat i nie smieci a munsead bardzo pachnie ale trochę smieci.
pashmina nie złapała nic, nawet mszyc.
u mnie zmiany na różanc będą, przesadzę część bo wizja mi się zmieniła. na różance będzie tylko lawenda przy samym tarasie, kocimiętka na obwodce na dole a w środku tylko róże, piwonie i trawy. reszta wyleci na inne rabaty

zobaczysz z czasem dużo Ci się poukłada w głowie
anna_t 10:09, 23 sie 2016

asiak napisał(a)
Cześć Aniu Pozwolisz, że będę zaglądać W wolnych chwilach nadrobię chociaż pismo obrazkowe (chyba dopiero zimą )
Pozdrawiam i zapraszam do siebie

cześć Asia
zapraszam częściej i oczywiscie zaraz polecę z rewizytą
anna_t 10:10, 23 sie 2016

Rojodziejowa napisał(a)
Melduje się. Bywam, podczytuję, pozdrawiam

miło
anna_t 10:21, 23 sie 2016

inka74 napisał(a)
Ładnie u ciebie kwitnie Księżniczka Alexandra. Moja na razie skończyła pokaz.

Pytanie za 100 punktów - czy twoja Pashmina pachnie? Ewa podpowiedziała mi, że nie pachnie a ja z jakiegoś jej opisu wynotowałam, że ma słaby zapach

Pashmina nie pachnie. ale ma inne zalety dłuuugo trzyma kwiat i u mnie nie choruje. ma zwarty, kompaktowy krzak i przepiekny pełny kwiat
anna_t 10:24, 23 sie 2016

Iwk4 napisał(a)

Kule mogą być fajne
Posłuchaj e-Ma. Niech myśli, ze jego wyłączny pomysł. Zobaczysz, jak bardzo zrobi się ogrodowy
Zamiast bukszpanów Danusia proponuje też inne kulki, np. Danica, bo mniej chorują

dobrze wiec jak się swany nie ogarnie to beda kulki
AnnaCh 10:41, 23 sie 2016

Ania co ile sadziłaś serby? I jak daleko od siatki?
anna_t 11:53, 23 sie 2016

co 1,5m od siatki metr