czesc Aga
mam 6szt i nie choruje ani jedna sztuka. 4szt rosna ok 0,5m od muru, 2 na brzegach rabaty. poludnie totalna patelnia ale przeciagi jeszcze maja bo pola wokół a tuje jeszcze małe
u mnie plamistosc najbardziej zlapały 2szt new dawn, 3szt swany i 2szt the fairy. one wszystkie obok siebie i tak chyba jedna o drugiej łapały..
niewiem co Ci poradzić, jak róża ma straszyc i wkurzać to może lepiej odzałowac i wywalić. a jesli jest młoda to może dac jej ostatnią szansę, profilaktycznie psikać HT i moze się wzmocni. ja psikałam 2 miesiace pod rząd HT ale i tak miały mszyce ale moze dzieki temu wiekszość czegoś gorszego nie złapała..
hejo
z kregosłupem jest problem, pokopałam w piątek to juz weekend z bólem i na leżąco miałam :/
barwinka nie bedzie, zamówilam lawende, szałwie, kolominte i pare innych bialych. zobacze co z tego będzie
piwonie bedę zabierac niedługo ze starego domu to pójda na różankę
wszystkie pierwszy sezon część z grudnia reszta z wiosny.
number one..hmm...przy pierwszym tłoczeniu pashmina ale teraz przy drugim doszła do niej munstead
pashmina nie pachnie ale długo trzyma kwiat i nie smieci a munsead bardzo pachnie ale trochę smieci.
pashmina nie złapała nic, nawet mszyc.
u mnie zmiany na różanc będą, przesadzę część bo wizja mi się zmieniła. na różance będzie tylko lawenda przy samym tarasie, kocimiętka na obwodce na dole a w środku tylko róże, piwonie i trawy. reszta wyleci na inne rabaty