Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 09:39, 04 wrz 2016

tulucy napisał(a)
Aniu a obejrzyj sobie Baronesse, kwitnie mi od ponad tygodnia pięknymi kiściami, zapach słaby, raczej nie śmieci, kolor intensywny różowy, moje nawet nie zauważyły przesadzania.
Falstaff jest piękny, chyba nie śmieci, póki co 3 dzień kwiat stoi,
Pink prosperity długo kwitne, ale ona ma drobniejsze kwiaty. Voyage cała w cętki na płatkach od rosy, ale trzyma te płatki i nie śmieci, a pachnie bosko. I zdrowa ciągle u mnie, bez oprysku i po przeprowadzce.
I rzadko potykana Lady Mitchell, długo, praktycznie ciągle mi kwitnie i pięknie pachnie.

Baronesse mam
nad falstaffem myslałam też ale on wysoki, pewnie go kupię jak drugą różankę będę robić bo tak myślę na planowanej ognistej z vanilkami posadzic parę bordziaków bo mi sie podobaja u Madżenki pod jej nigrami. ja mam jablonki royality.
Voyage i Lady Mitchell piękne..powiedz mi one kwitna z przerwą taką dluzszą czy caly czas delikatnie tłoczą?
a te które wytłuściłam pytanie masz?znasz?
anna_t 09:44, 04 wrz 2016

alis napisał(a)

Co to za Żurawka? Podoba mi się jej kolor
Jestem u Ciebie pierwszy raz, ale chyba zostanę na dłużej, żeby pospacerować wirtualnie po Twoim ogrodzie Podoba mi się u Ciebie

cześć Alicja
to Melting Fire. cieszę się ze się podoba u mnie poczatki dopiero, pare rabatek zrobionych ale jeszcze bedą zmiany bo wciąż sie ogrodowo dokształcam
anna_t 09:46, 04 wrz 2016

taras z perspektywy placu zabaw

anna_t 09:47, 04 wrz 2016

hindsight napisał(a)
Leonardo da vinci bladzioch? Zdecydowanie nie cukierkowy róż, średni.

już edytowałam wpis
kasia_w 09:47, 04 wrz 2016

Tfu tfu musze się poprawić. Obchod zrobilam i widze ze jedna z moich trzmielinek jest calkowicie zielona w zimnym odcieniu zieleni.Taka pasowalaby do the fairy idealnie bardzo rozne te trzmieliny są. .
anna_t 09:48, 04 wrz 2016

kasia_w napisał(a)
Aniu co w końcu na pniu będzie?

myslałam o trzmielinie, na targach w Skierniewicach będę szukać
kasia_w 09:48, 04 wrz 2016

Kobieto jak ladnie to wyglada cisy kolumnowe ?
anna_t 09:52, 04 wrz 2016

kasia_w napisał(a)
Leonardo jest różowy nie blady.W tym roku mnie zawiódł ilością kwiatów. Polecam natomiast pomponelle .Podobny odcień masa kwiatów . Do purpur dodaj koniecznie Munstead Wood klasyczna piękność,niezawodna, pachnie uroczo.

MW mam
a pomponella jak kwitnie z przerwą?sliczna
anna_t 09:57, 04 wrz 2016

kasia_w napisał(a)
Kobieto jak ladnie to wyglada cisy kolumnowe ?

Ivo mi tez proponowała..jest to jakas myśl i ładna zimą..
znasz się na cisach/bo ja nic a nic...jaka odmiana jest az tak wąska i daloby rade ją ciąć w prostopadłościan?
Madzenka 10:02, 04 wrz 2016

anna_t napisał(a)
moje różane typy:

PURPURA/FIOLET
0,7-1m wys pachnie! 4/5 zdrowotność
Darcey Bussell troszke mniej pachnie
Ventilo (!)
William Shakespeare
J W. Goethe

Astrid Grafin von Hardenberg 1-1,5m wys, pachnie!
Young Lycidas raczej ciemny róż
Tradescent bordo, 1,2m wys, pachnie, tylko jak długo kwitnie??

RÓŻ/BLADZIAKI
Granny 0,7 - 1,0 m, 4/5 zdrowotność, mało pachnie
Pastella 0,4-0,6m wys, 5/5, nie pachnie
Herzogin Christiana 0,7 wys, ADR seria parfuma pachnie! tylko jak dlugo kwitnie??
Leonardo da Vinci 0,7wys, 4/5, malo pachnie, podobno kwitnie non stop??

Własnie wczoraj umieściłam zdjecia Darcey'a , jakis buraczkowy mi sie rozbił, nijak nie oasuje do chłodnych odcieni np. Old Port. William i Goethe z czystym sercem polecam, piekne, ale pamietaj, ze to duze róze, najlepiej gdy rosna na tyłach rabaty
Astrid podziwiam u Kasi pod górke. Young Lycidas bywa zmienna w kolorze , nimal identyczny kolor ma Claire Marshall. Obie bardzo lubie i rosna razem. Tradescant miewa u mnei neimal 2 miesięczną przerwe, Juzi zachowuje sie inaczej ale jest warta czekania. Kolorem podobna do Munstead Wood ale wydaje sie minimalnie ciemniejsza. Niemal czarna bywa Astrid z buraczkowym srodkiem.
Z Bladziaków Leonardo ma dziwny kolor, uprzedzam, nietypowy jak na roze i nie nazwałabym go baldIakiem O Herzogin pytaj Zagajankę, bo dzieki niej kupiłam