Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

jankosia 17:16, 08 wrz 2016

ren133 napisał(a)

Byłam po 16tej ... i byly Mount Everest ale nie wzięłam bo mam ich trochę już Nie szaleję już jak w ubiegłym sezonie

Co ty gadasz? Przecież ja przegrzebywałam jak mogłam, nawet kartony ściągałam jeden po drugim :'( Nie mogłaś zadzwonić bestio? I pytanie za sto punktów: a czego ty w tych kartonach szukałaś skoro nic nie kupujesz hę? Mam cię!
ren133 17:17, 08 wrz 2016

lindsay80 napisał(a)

Renia, a to kiedy jest ten dobry moment na podział, myślałam, że już?

Ja pytalam jakiś czas temu ... może teraz jest już ten czas ... ale ja poczekam do początku października
ren133 17:18, 08 wrz 2016

jankosia napisał(a)

Co ty gadasz? Przecież ja przegrzebywałam jak mogłam, nawet kartony ściągałam jeden po drugim :'( Nie mogłaś zadzwonić bestio? I pytanie za sto punktów: a czego ty w tych kartonach szukałaś skoro nic nie kupujesz hę? Mam cię!

napiszę na priv
główkowate wzięlam i purple sensation
alis 17:36, 08 wrz 2016

anna_t napisał(a)
7,99 tylko 2 szt udalo mi się zdobyć, już wiecej sily grzebać nie mialam. pokłociłam się z pracownicą sklepu bo ona pretensje że my te pudla sobie rozstawiamy...pustak. mogła posegregować rodzajami kwiatów to by mniejszy bałagan byl

Ania, też pudła porozstawiałam i grzebałam, czekałam kiedy tylko ktoś zwróci mi uwagę Ale nie dogrzebałam się takiej ilości czosnków jak chciałam, nie chciałam przeginać, bo i tak patrzyli na mnie wszyscy jak buszuję w pudłach.
Masz rację, gdyby te cebule były posegregowane, o wiele łatwiej byłoby wszystkim.
anna_t 19:16, 08 wrz 2016

ren133 napisał(a)

Byłam po 16tej ... i byly Mount Everest ale nie wzięłam bo mam ich trochę już Nie szaleję już jak w ubiegłym sezonie

szkoda Renia że nie zadzoniłaś do mnie..ja do Ciebie dzoniłam...
Kasya 19:18, 08 wrz 2016

ren133 napisał(a)

napiszę na priv
główkowate wzięlam i purple sensation

a ja tylko purple sensation bez szalenstw
anna_t 19:19, 08 wrz 2016

alis napisał(a)

Ania, też pudła porozstawiałam i grzebałam, czekałam kiedy tylko ktoś zwróci mi uwagę Ale nie dogrzebałam się takiej ilości czosnków jak chciałam, nie chciałam przeginać, bo i tak patrzyli na mnie wszyscy jak buszuję w pudłach.
Masz rację, gdyby te cebule były posegregowane, o wiele łatwiej byłoby wszystkim.

ja wyedukowalam dziewczyne żeby nie układala tylko kodami ale tez roślinami to nikt jej takiego bałaganu nie bedzie zostawiał a jak za tydzień nie podzieli to jej taki sajgon zrobię ze mnie popamieta. ona jest dla klienta a nie klient dla niej
Toszka 20:53, 08 wrz 2016

ren133 napisał(a)

Ja pytalam jakiś czas temu ... może teraz jest już ten czas ... ale ja poczekam do początku października

Już teraz mozna wykopać i podzielić

Sadzenie w doniczkach ma na celu ochronę cebuli w razie kopania w okolicy (tak sobie podziabałam zimowity), łatwe wyjęcie we wrześniu doniczki z cebulą, podział, wymianę podłoża na nowy kompost. Na stronie holenderskiego producenta czosnków wyczytałam zalecenie aby przesadzać max. po 2-3 latach. Czosnki są żarłoczne i to dlatego. Koszyczki są za płytkie i nie zdają egzaminu.
Madzenka 20:59, 08 wrz 2016

Tez zapolowalam dzisiaj w L
szemusia 21:00, 08 wrz 2016

Buuu, a u mnie w B. tylko szafirki zostały