Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

21:05, 08 wrz 2016
wszyscy byli po cebule ..byłam i ja . cebuli nie wolno sobie odmawiać

bajzel był nieziemski w tych cebulach ale byłam po 17 ...konkurencji nie było

PS. czosnki kupowałam rok temu ...tylko tulipany i narcyzy i krokusy w tym roku kupuję

ren133 21:26, 08 wrz 2016

anna_t napisał(a)

ja wyedukowalam dziewczyne żeby nie układala tylko kodami ale tez roślinami to nikt jej takiego bałaganu nie bedzie zostawiał a jak za tydzień nie podzieli to jej taki sajgon zrobię ze mnie popamieta. ona jest dla klienta a nie klient dla niej

A ja tam nigdy nie miałam problemów z tym "grzebaniem" ... tylko zawsze po wszystkim wszystko ułożyłam jak należy i git
ren133 21:27, 08 wrz 2016

Kasya napisał(a)

a ja tylko purple sensation bez szalenstw

no no ... zależy ile ich kupiłaś
ren133 21:30, 08 wrz 2016

Toszka napisał(a)

Już teraz mozna wykopać i podzielić

Sadzenie w doniczkach ma na celu ochronę cebuli w razie kopania w okolicy (tak sobie podziabałam zimowity), łatwe wyjęcie we wrześniu doniczki z cebulą, podział, wymianę podłoża na nowy kompost. Na stronie holenderskiego producenta czosnków wyczytałam zalecenie aby przesadzać max. po 2-3 latach. Czosnki są żarłoczne i to dlatego. Koszyczki są za płytkie i nie zdają egzaminu.

Czyli wykopać, oddzielić cebule większe od mniejszych i ... sadzić w październiku?
Marta 21:48, 08 wrz 2016

Fajne zakupy poczyniłaś, muszę się rozejrzeć za główkowatymi, bo ciekawie wyglądają. O Comte de Chambord napisałam u siebie. Planujesz kupić?
Toszka 22:22, 08 wrz 2016

ren133 napisał(a)

Czyli wykopać, oddzielić cebule większe od mniejszych i ... sadzić w październiku?

Zdziwisz się, bo w przypadku duzych czosnków jak np Gladiator etc. nie ma małych cebul. Są 2 lub 3 takiej samej wielkości Zupełnie jak by się klonowały
ren133 23:15, 08 wrz 2016

Toszka napisał(a)

Zdziwisz się, bo w przypadku duzych czosnków jak np Gladiator etc. nie ma małych cebul. Są 2 lub 3 takiej samej wielkości Zupełnie jak by się klonowały

A to fajnie Aż jestem ciekawa ile ich się tam namnożyło
ren133 23:17, 08 wrz 2016

anna_t napisał(a)

szkoda Renia że nie zadzoniłaś do mnie..ja do Ciebie dzoniłam...

A nie mam nieodebranego polączenia od Ciebie ...
Filemon24 08:27, 09 wrz 2016

anna_t napisał(a)

ja wyedukowalam dziewczyne żeby nie układala tylko kodami ale tez roślinami to nikt jej takiego bałaganu nie bedzie zostawiał a jak za tydzień nie podzieli to jej taki sajgon zrobię ze mnie popamieta. ona jest dla klienta a nie klient dla niej

ja to tak buszowałam w jednej z biedronek bo było ponad 10 kartonów że aż się zmęczyłam przestawiałam przewalałam że aż wstyd hehe ale później ładnie poustawiałam kartoniki tak że nikt by nie powiedział że przed chwilą jakaś szarańcza była
AnnaCh 09:16, 09 wrz 2016

ren133 napisał(a)
W październiku, na pewno nie wcześniej ... bo one kopane z gruntu będą.
Bergenię masz dla mnie?
No jeszcze nie mam, bo mama jeszcze w szpitalu, wychodzi w sobotę, to będę mieć
Czytałam u Dominiki, że się zastanawiasz nad Skierniewicami, może jednak się skusisz?

Ania,zakupy czosnkowe wypasione Ja już wczoraj nie zdążyłam, dziś też nie dam rady, to chyba zostanę tylko przy tych małych główkowatych, co to już je mam