Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 11:04, 15 wrz 2016

Kasya napisał(a)

Na takie odmianowe to się za bardzo nie nastawiaj bo do tej pory nie było wyboru
Jakieś niektóre odmiany tylko np ascot...

to szkoda Kasia martwisz mnie..zostaje mi internet. będziesz coś zamawiała?
jankosia 11:07, 15 wrz 2016

Ania, nie będę spamować forum własnymi wypocinami, ale ty znasz adres mojego bloga. Wejdź sobie i tam jest w miarę krótko i w miarę zwięźle o kompostowaniu- akurat na start
Poza tym idzie jesień to warstwy brązowej ci nie zabraknie bo suchych liści będziesz miała od groma. Ja bym na twoim miejscu rzucała teraz po prostu na kupę a pod koniec sezonu jak już prace ogrodowe zakończysz, ułożyłabym to tak jak się należy

P.S. Są tacy spryciarze co latem (przy wysokiej temperaturze) potrafią kompost w miesiąc zrobić Można ponoć i szybciej ale to już w ściśle kontrolowanych warunkach- dla amatorów nieosiągalne (chyba)
anna_t 11:08, 15 wrz 2016

Madzenka napisał(a)
Plany zakupowe solidne

do święta róż przygotowywałam się 2 tygodnie, męczyłam ciebie o opisy róż i co?kupiłam 3 spoza listy
tak więc plany planami a rzeczywistość
anna_t 11:08, 15 wrz 2016

Zana napisał(a)
No Ania, plany zakupowe imponujące, życzę udanych łowów.

dzięki Anula
anna_t 11:10, 15 wrz 2016

Filemon24 napisał(a)
Nie lepiej wstrzymać się do wiosny z różami? Ja miałam robić kolejną rabatę różano-bylinową ale teraz mam rozkimine czy sobie nie zrobić trawiasto- bylinowej..... zawsze to mniej absorbujące rośliny. Niedługo koniec sezeonu to będę miała czas na przemyślenia jak zagospodarować nową rabatę.

najlepiej jest sadzić i przesadzać róże jesienią
wiosną pewnie, po udobruchaniu M całą zimę, będę tworzyć już rabaty nie różane
anna_t 11:11, 15 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
Ania, no szacuneczek za tyle roboty wykonanej
Macham, buziam i pozdrawiam

troszkę pracy było nie powiem, najgorsze że parę mini ślimaczków znalazłam i krzyki były ale M wszystkie za siatkę wyrzucal i mam nadzieję że zapamiętają już od maleńkiego że do tego ogrodu wstęp wzbroniony!
anna_t 11:12, 15 wrz 2016

karolina_rg napisał(a)

zmory przed zmrokiem nie opuszczają domostwa hihihi

hahahahah no do zmroku to ja tam nie dam rady, wyjdź raz wczesniej
na kawę?
anna_t 11:15, 15 wrz 2016

Makusia napisał(a)
Ty masz terenik po kompostownik bardzo wyjściowy-rzekłaby, że ładniej niż u mnie w niektórych miejscach ogrodu
Kompostownik wciąga- w przenośni oczywiście Ja już zbieram rolki po papierze i fusy z kawy nawet w pracy

u mnie to miejsce do wczoraj to tez była tragedia...i nagle mnie tak wzięło bo wszędzie skwar a tam cień jest to się wzięłam. M kosił za siatką a jak wrócil to ja juz taki rozpizdziel tam zrobiłam że musiał mi juz pomóc i jest bajka
fusy z kawy też zbierać? ale ja z mlekiej piję to mogą być??
anna_t 11:21, 15 wrz 2016

jankosia napisał(a)
Ania, nie będę spamować forum własnymi wypocinami, ale ty znasz adres mojego bloga. Wejdź sobie i tam jest w miarę krótko i w miarę zwięźle o kompostowaniu- akurat na start
Poza tym idzie jesień to warstwy brązowej ci nie zabraknie bo suchych liści będziesz miała od groma. Ja bym na twoim miejscu rzucała teraz po prostu na kupę a pod koniec sezonu jak już prace ogrodowe zakończysz, ułożyłabym to tak jak się należy

P.S. Są tacy spryciarze co latem (przy wysokiej temperaturze) potrafią kompost w miesiąc zrobić Można ponoć i szybciej ale to już w ściśle kontrolowanych warunkach- dla amatorów nieosiągalne (chyba)
Monika ja lubię Twoje spamowanie forum
liscie to brązowa warstwa?super. w ogrodzie jeszcze ich nie tak dużo ale za siatką mam sporo
jankosia 11:28, 15 wrz 2016

Tylko pamiętaj żeby sobie zostawić miejsce na kolejne kompostowniki Ja mam już cztery i ciągle mało - gotowy kompost rozchodzi się po ogrodzie w trymiga - nie wiem kiedy i już ni ma :'( Teraz sprzątam tam intensywnie bo jeszcze trochę desek zostało więc... I powiem ci, że takie dobudowywanie kolejnych pojemników (jak u mnie) to powoduje że to miejsce wygląda trochę jak te domy z kilkoma dobudówkami- meeega źle. Ucz się na moich błędach i od razu zaplanuj miejsce na kolejne