Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 16:42, 16 wrz 2016

nie no Asia ty to wiem że posiadłaś jakąś wiedze tajemną w kwestii projektowania ja to umiem tylko banalnie i symetrycznie

oj zanim ja zaczne kwadraty w ryzach utrzymywac to jeszcze daleka droga niech się rozrosną wogóle..

czyściec w takim razie dobrze że nie kupny tylko z podarunków to przynajmniej kasy w błoto nie wyrzuciłam.mi się podoba ale mam go krótko może z czasem podzielę Twoje zdanie

powiem Ci tak po cichu że gdy robiłam kwadrat z kostrzewy to normalnie zakochałam się w niej i przeszło mi przez myśl czy by całego tego mniejszego frontu w kostrzewach nie zrobić i ta wielopniowa świdosliwa na środku moooże kiedyś
makadamia 18:11, 16 wrz 2016

życzę Ci lepszych doświadczeń z nim.

A tak jeszcze patrzę na te kwadraty i jakoś buksów nie widzę. Nie masz czy w kadr nie weszły? Bo one bardzo by pomogły towarzystwo w ryzach utrzymać
anna_t 18:44, 16 wrz 2016

ani jednego buksa nie mam uwierzysz?

na tyłach możliwe ze będą jako obwódki ale to daleka przyszłość jeszcze..
makadamia 19:57, 16 wrz 2016

Nie uwierzę
to przypadek czy celowe? bo z tego co widziałam na inspirach, takie kwadraty jak planujesz, to właśnie taka szachownica: buksy na zmianę z bylinami lub trawami.
Wtedy wszystko trzyma się kupy.
Cisów pamiętam że nie lubisz, czyżby buksów też?
anna_t 20:32, 16 wrz 2016

nie poprostu nie daje rady kupować od razu wszystkiego co bym chciała
Filemon24 20:50, 16 wrz 2016

teraz mi przyszło na myśl może tym kwadratom porobić właśnie obwódki z buksów wtedy byś miała faktycznie kwadraty i nie było by problemu ze coś wylezie poza kwadrat
anna_t 21:06, 16 wrz 2016

nieeee żartujesz prawda?
przecież bym od nożyc oddechu nie miała
Filemon24 21:36, 16 wrz 2016

ale jakby pięknie było ja to mam takie chore pomysły takie żebys ie zarąbać w ogródku hahah
Marta 22:14, 16 wrz 2016

anna_t napisał(a)

Leoś tez 1,5m ?? nie no masakra jakaś..to przepraszam bardzo te opisywane na 1,5 m to ile osiągają?

Kiedyś ślepo wierzyłam w opisy, teraz wiem, że trzeba na wszystko brać poprawkę. Też jestem ciekawa ile osiągają te, które mają być 1,5 mertowymi krzakami
kasja83 12:24, 17 wrz 2016

anna_t napisał(a)
dzisiaj sprzątałam miejsce pod przyszły kompostownik. nie zrobiłam zdjęć jak to wygladało wczesniej ale byl dramat..chwasty na pół metra i porozrzucane kamienie i reszta kostki. ryłam 3 godziny..teraz jest tak

aktualnie kompostownik wyglada tak

pytanie mam, czy na spód położyć paletę aby była cyrkulacja powietrza? do tej pory rzucaliśmy wszystko jak popadnie, głownie są tam chwasty i zerwana darń. M przerzuci wszystko na nowe miejsce tylko czy jest jakaś wyższa szkoła czy poprostu rzucić i się będzie robić?

Nieźle! Wygląda bardzo schludnie. Szkoda, że nie masz fotki przed