Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 10:29, 19 wrz 2016

makadamia napisał(a)
Hmm, pozostaje mi w takim razie mieć nadzieję, że te moje to są te niskie odmiany. W sumie faktycznie nie wyrosły wyżej jak metr, ale jedna przesadzana z niewłaściwego stanowiska, a pozostałe w tym roku kupione - mogły jeszcze nie pokazać pełni możliwości

mi by chyba pasowala taka wysoka bo ewentualnie werbena ale mam ją już w innym miejscu.
a z czym u Ciebie rośnie ta perowskia?
anna_t 10:31, 19 wrz 2016

Makusia napisał(a)
Perovska jest wg mnie bardzo urokliwa- nie mam z nią wprawdzie (jak z większością roślin) żadnych doświadczeń, ale na zdjęciach np. z różami wygląda obłędnie. No ale jak to zwykle bywa- to, co na obrazku różni się od tego, co w realu...

mi też się strasznie podoba taka niebieska mgielka ale ja tez mam doświadczenie takie jak Ty
jak wrażenia po spotkaniu w realu osób z forum?
anna_t 10:32, 19 wrz 2016

ag_zie napisał(a)

kawka?
makadamia 10:33, 19 wrz 2016

Aniu, ja do komponowania rabat to bardzo średnio, ale zawilce dałabym w jedną kępę i do środka, pomiędzy artemiski.
anna_t 10:34, 19 wrz 2016

AgataP napisał(a)
Ania, zakupy superaśne. My też byłyśmy z Agatą w S. ale w niedzielę.
Zakupy nasze skromne, bo tylko po molinii i rozchodniku

oooooo super, jak wrażenia? bez porównani do Kutna Ci powiem. różanie oczywiście słabo bo tylko baloty były ale poza tym to dla mnie raj bylinowy i trawkowy
makadamia 10:41, 19 wrz 2016

anna_t napisał(a)

mi by chyba pasowala taka wysoka bo ewentualnie werbena ale mam ją już w innym miejscu.
a z czym u Ciebie rośnie ta perowskia?

Zasadniczo - jak u Butterfly:
https://pl.pinterest.com/pin/285486063859059313/

czyli z przegorzanem i czosnkami główkowatymi. Do tego, jako niskie piętro, szałwia.
Z tym, że tak naprawdę dopiero przyszły rok pokaże, czy to wyjdzie równie ładnie jak u Motylka. W tym roku jeszcze tam rośnie yukka, którą wedle wszelkiego prawdopodobieństwa wywalę, jak mi te wyżej wymienione podrosną i się rozkrzewią.
Makusia 10:41, 19 wrz 2016

anna_t napisał(a)

mi też się strasznie podoba taka niebieska mgielka ale ja tez mam doświadczenie takie jak Ty
jak wrażenia po spotkaniu w realu osób z forum?

No właśnie pisze na różnych wątkach, tylko chyba nie na Twoim
Wrażenia bardzo pozytywne, stos mnie jednak ominął, koszmarów sennych z soboty na niedzielę też nie miałam Nie takie Czarownice i Wiedźmy straszne
A tak serio- mega zaskoczenie, bo myślałam, że będzie sztywno i "bon-ton", a było niesłychanie swobodnie. Musze się tylko dokształcić w wątkach niektórych Dziewczyn, bo to wstyd, że najpierw poznałam je na żywo, ale da się zrobić

Pozdrawiam poniedziałkowo
anna_t 10:58, 19 wrz 2016

oooo mi też sie podoba ta rabata u Beaty! śliczna jest...
właśnie czosnki jeszcze na ta białą różankę mogę dać..hmm..

anna_t 11:02, 19 wrz 2016

Makusia napisał(a)

No właśnie pisze na różnych wątkach, tylko chyba nie na Twoim
Wrażenia bardzo pozytywne, stos mnie jednak ominął, koszmarów sennych z soboty na niedzielę też nie miałam Nie takie Czarownice i Wiedźmy straszne
A tak serio- mega zaskoczenie, bo myślałam, że będzie sztywno i "bon-ton", a było niesłychanie swobodnie. Musze się tylko dokształcić w wątkach niektórych Dziewczyn, bo to wstyd, że najpierw poznałam je na żywo, ale da się zrobić

Pozdrawiam poniedziałkowo

atmosfera zawsze jest taka pozytywna, ja to bym mogła co chwila się spotykać
ja tez muszę odszukać pewien watek bo mnie dziewczyna zaintrygowała na tych targach
lojalna_ 18:22, 19 wrz 2016

Świetne te spotkanie i wybor roslinek )

Rozchodnika kupiłas świetnego )) bardzo by u mnie pasował hihihi