Kasia ale Ty działasz zgodnie z projektem to obsadzać bedziesz całe rabaty od razu bo wiesz czym spokojnie na wiosne skarbonka się zapełni i znowu nas zwali z kolan jak zapodasz rabate
Super zakupy Ascot kwitnie u mnie praktycznie non stop, jak jedna ma przerwę, to akurat tłoczy kolejna. First Lady miały dzikie pędy, wykopałam mimo upału, odcięłam co trzeba, wsadziłam, a ona sobie w te pędy wypuściła pąki i zakwitła O Pomponelli już pisałam, też przefajna róża
I prośba do osob które mają morning light i róże artemis, czy dobre odleglości ustaliłam?
1 kratka to 0,5m
Artemis od miskanta metr
między artemisami 2m, zaznaczyłam je że osiagają 1m średnicy ale chyba dochodzą do 1,5m to teoretycznie bardziej by zasłoniły morning light ale nie calkiem. jakaś luka na miskanta i tuje danica chyba zostanie...
w piatek M będzie mi darń zdejmował i wyszło mi że 4x2 będzie miala ta biała różanka
dobrze wymysliłam?
cześć Ursa
powiedz do ilu urósł juz u Ciebie Ascot? bo ja przyjmuję że 1,2 bedzie miał?
pomponelle planuje na środku różanki bo chyba zasluguje na miejsce centralne
oto moja lista róż na różance i wstępne moje przymiarki co gdzie..
Munstead Wood 0,7-1m wys
MariaTeresa 1m wys
Pashmina 0,6m wys
Baronessa 0,6m wys
Princess Aleksandra of Kent 0,7-1m wys
Louis Odier
The fairy
Swany
Hanne 06-0,8m wys
Ascot 0,7-1m wys
First Lady 1,5m wys
2 X Astrid Grafin von H cos tam 1,5m wys
William Shekspir 1,2m wys
Heidi Klum 0,4-0,6m wys pachnie!
Pastella 0,4-0,6m wys
Pomponella 0,8m wys
pomiedzy są rozplenice RedHead i stipa, w plecach miedzy obeliskami z Louis Odier trzcinnik Wanderbuch 5szt.
Williama Szekspira posadzilam trochę glębiej a obok ascota w tej samej linii planuję Heidi Klum
co sadzicie o tym planie?
Ania, jutro sprawdzę, ale chyba sięga mi do pasa... Jeden krzaczek wypuścił co prawda dłuuugi pęd, ale to chyba nie jest norma u tej odmiany.
Przyglądam się Twojemu planowi, masz już wszystkie róże z tej listy? Wydaje mi się, że nie wszystkie będą pasowały do siebie charakterem...
Aniu piękne rabaty szykujesz
a z ML i artemisami to to jest takie limonkowe?
Przy drugiej rabacie głosuję na szałwię deep blue po całości, zamiast kocimiętki Trzcinniki super, o różach się nie wypowiadam bom mały nicki w tym temacie Stipa na wypełniacz też doskonały pomysł
Tak mam wszystkie. Wiesz przez neta napewno inaczej sie prezentuja...bede wdzieczna za twoje uwagi
Edit: 8 ostatnich z listy kupilam ostatnio wiec na zywo jeszcze nie widzialam